Zasoutěžte si o bláznivý únos s detektivní záhadou

uzkosti-a-jejich-lide-perex
Co se stane, když do jednoho bytu zavřete neúspěšného bankovního lupiče s přehnaně nadšeným realitním makléřem a roztodivnou skupinkou zájemců o prohlídku bytu? To si přečtěte v prozatím nejvtipnějším románu Fredrika Backmana.

Když se prohlídka bytu vymkne z rukou

Úzkosti a jejich lidé je naprosto bláznivá komedie o skupince rukojmích zajatých při prohlídce bytu.

Neúspěšný bankovní lupič se uvnitř zamkne s přehnaně nadšeným realitním makléřem, dvěma morousy závislými na nákupech v IKEA, jedním potměšilým multimilionářem, smutnou starou paní, ženou v pokročilém stadiu těhotenství, otravným chlápkem a králičí hlavou. Nakonec to lupič vzdá a všechny propustí, ale když pak dovnitř vpadne policie, byt je… prázdný. V následné sérii zmatených výslechů všichni vylíčí svou verzi událostí a před čtenářem vyvstane klasická detektivní záhada: Jak se lupiči podařilo utéct? Proč všichni tak zuří? A hlavně – co se to dnes se všemi děje?

 

Úzkosti a jejich lidé

Autor: Fredrik Backman

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Helena Matocha
Počet stran: 375
Vazba: pevná
Vydáno: 5/2020
ISBN: 978-80-275-0203-5

Přečtěte si více o knize Úzkosti a jejich lidé, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

O autorovi

Fredrik Backman (nar. 1981) pochází ze Stockholmu, píše sloupky do švédských novin a na svůj blog. Backmanovy knihy vycházejí ve třiačtyřiceti zemích a zatím se jich prodalo přes sedm a půl milionu výtisků. Proslavil se hned prvním románem Muž jménem Ove z roku 2012 (česky Host 2014), který vyšel zároveň s knihou Co by můj syn měl vědět o světě (2012, česky Host 2017). Nakladatelství Host vydalo i Backmanovy romány Babička pozdravuje a omlouvá se (2015), Tady byla Britt-Marie (2016), Medvědín (2017), My proti vám (2018), A každé ráno je cesta domů delší (2018) a titul Životní terno.
(Zdroj informací: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Úzkosti a jejich lidé

Měla to být běžná prohlídka volného bytu, ale zoufalý čin neúspěšného bankovního lupiče v kombinaci s přehnaným nadšením realitního makléře a skupinky zájemců, která je tak různorodá, jak si jen dokážete představit, ji změní v bláznivou komedii. A její vyústění je navíc opravdu záhadné – policie totiž po propuštění rukojmích najde jen prázdný byt. Kam se poděl lupič? To si přečtěte v nejnovějším románu Fredrika Backmana, který je považován za jeho zatím snad nejvtipnější knihu.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Úzkosti a jejich lidé vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Úzkosti a jejich lidé
probíhá od 14. do 27. května 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Úzkosti a jejich lidé

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeÚzkosti a jejich lidé

Backman, Fredrik

Host, 2020

Napsat komentář