Napínavé chvilky s knížkou

napinave-s-prvky-nadprirozena
Tajemné detektivní příběhy se těší velké oblibě, a to jak u filmových diváků, tak i u čtenářů. Pojďme se tedy na pár napínavých knížek podívat zblízka, určitě si mezi nimi najdete váš šálek kávy. Pěkně černé kávy…

A začneme hned pěkně zostra. Kniha Navždy a den od Anthonyho Horowitze, kterou vydalo nakladatelství Argo, vypráví příběh agenta s povolením zabíjet – Jamese Bonda. Žádný fanoušek této legendy si knížku nenechá ujít, dozví se zde totiž, jak to vlastně všechno začalo.

Navždy a den

Autor: Anthony Horowitz
Přeložil: Pavel Dufek

Počet stran: 280
Vazba: vázaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-257-3131-4
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Navždy a den vydalo nakladatelství Argo.

Příběh o zrození legendy v drsném podsvětí francouzské Riviéry v roce 1950. Bond vyšetřuje vraždu předešlého agenta 007 a plní úkol určit, co stojí za náhlým poklesem drogových aktivit v korsickém podsvětí.

Ukázka z knihy

M odložil dýmku a díval se na ni nervózně. „Nuže, pak nemáme na vybranou. Vyšleme do terénu toho druhého chlápka, co připravujete. Beztak mám v úmyslu sekci 00 rozšířit. Jejich práce je příliš důležitá a momentálně máme jednoho zraněného a jednoho mrtvého… musíme být v pohotovosti. Jak si vede?“

„Dobře, pane, napoprvé zvládl zabití bez obtíží. Šlo o ten případ japonského šifranta Kišidy.“

„Ano, ano. Četl jsem zprávu. Rozhodně to je dobrý střelec a udrží nervy na uzdě. Na druhé straně vypálit ránu do třicátého šestého patra newyorského mrakodrapu ještě nic nedokazuje. Rád bych viděl, jak si počíná v těsnějším prostoru.“

„Brzy se o tom můžeme přesvědčit,“ ujistil jej Tanner. „Nyní je ve Stockholmu. Pokud všechno půjde hladce, během příštích dvaceti čtyř hodin se nám ohlásí. Už mám zprávu o jeho fyzické zdatnosti, lékařský a psychologický posudek. Ve všech testech obstál výtečně a – i když to není rozhodující – osobně mi je sympatický.“

„Jestliže dostane doporučení od vás, je to pro mě dostatečné vysvědčení.“ M svraštil čelo. „Vlastně jste mi ještě neřekl jeho jméno.“

„Bond, pane,“ odpověděl náčelník štábu. „James Bond.“

Přečtěte si celou ukázku z knížky.

O autorovi

Anthony Horowitz patří k nejplodnějším a nejúspěšnějším britským spisovatelům. Jeho romány Dům hedvábí a Moriarty se zařadily mezi desítku největších bestsellerů na žebříčku listu Sunday Times a prodávaly se ve víc než třiceti pěti zemích. Jeho knížek pro děti o Alexi Riderovi se ve světě prodalo přes devatenáct milionů výtisků. Jako televizní scenárista stvořil seriály Vraždy v Midsomeru a Foylova válka. Ten získal cenu od Britské akademie filmového a televizního umění. K Horowitzovým dalším televizním dílům patří Poirot a uznávané miniseriály Kolize a Injustice. Anthony Horowitz je členem správní rady londýnského divadla Old Vic a pravidelně přispívá do nejrůznějších britských novin a časopisů. V lednu 2014 se stal důstojníkem Řádu Britské říše za služby prokázané literatuře.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

V příběhu knihy Senátor od Václava Lásky se podíváte do vysokých politických kruhů. Hlavní hrdina, kterého už můžete znát z prvního dílu nazvaného Advokát, se snaží přijít na kloub podivnému úmrtí. Tím rozehrává hru, při které je velice snadné se spálit.

Senátor

Autor: Václav Láska

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7565-627-8
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Senátor vydalo nakladatelství Jota.

Detektivní příběh o mladém senátorovi, který se začne zajímat o sebevraždu vysokého politika. Dost věcí mu tam totiž nehraje. Netuší, do jak nebezpečné hry se pouští…Tomáš Krása je bývalý policista, který se v prvním dílu s názvem Advokát dostal do křížku s mafiány v řadách advokátů i policistů. Přichází však nabídka, kterou se po chvíli váhání rozhodne přijmout. A vstupuje do světa politiky. Je konfrontován se starou sebevraždou bývalého ministra. Ta by ale sebevraždou tak úplně být nemusela. Tomáš začne pátrat po tom, jak to před lety bylo. Jenže vysoko postavené politické kruhy mají enormní zájem na tom, aby se tenhle starý případ neotevíral. Pročpak asi? 

O autorovi

Václav Láska (1974) začal svoji profesní kariéru v roce 1992 jako policista. To mu bylo 18 let. Za jedenáct let služby vystudoval dvě vysoké školy a vypracoval se z pochůzkáře až na post vyšetřovatele republikového úřadu vyšetřování. Pak řady policie opustil. Své zkušenosti z práce vyšetřovatele popsal v knize Jak se zavírají tuneláři (Nakladatelství JOTA, 2003). Novou kariéru začal jako advokát. Od právního asistenta postoupil na koncipienta, posléze advokáta a v roce 2010 si založil svoji advokátní kancelář. Tu provozuje dodnes. Zážitky z pobytu v advokátním prostředí ho vedly k napsání románu Advokát (Nakladatelství JOTA, 2014). V roce 2014 byl Václav Láska zvolen senátorem za volební obvod Praha 5 a 13. A asi nepřekvapí, že i zkušenost pěti let v politice promítl do další knihy. Tentokrát s názvem Senátor.

Zdroj nakladatelství: nakladatelství Jota

————————————————

S knihou Krátký proces od Richarda Skláře, kterou vydalo nakladatelství Cosmopolis, zavítáte do realitního prostředí. Ostré lokty jsou zde nutností, což hlavní hrdinka pozná na vlastní kůži.

Krátký proces

Z každé skříně může vylézt kostlivec. I z té vaší…
Autor: Richard Sklář

Počet stran: 432
Vazba: vázaná
Formát: 167×235 mm
ISBN: 978-80-271-0830-5
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Krátký proces vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Sympatická Bo je úspěšnou realitní makléřkou. Dříve byla jako jediná žena v tajné skupině ministerstva vnitra, určené pro zvláštní operace. Právě se vrací ze své poslední mise a těší se na rodinu a novou lásku. Po návratu však zjišťuje, že už nic není jako dřív! Navíc se zdá, že její realitní firma začíná někomu vysoce postavenému hodně vadit…

O autorovi

Richard Sklář je vynikající ostravský spisovatel, publicista, fotograf, marketingový a reklamní pracovník. Jeho knihy Vila na Sadové a Anděl smrti se záhy staly mezi čtenáři velmi oblíbenými. Jeho poslední knihou je román z období 2. světové války Morgenland. Narodil se v Orlové, ale již přes dvacet let žije v Ostravě. Za tu dobu poznal spoustu zajímavých lidí a partyzánských stezek, což se následně odráží v jeho literární tvorbě. V 90. letech pracoval jako kondiční trenér Útvaru rychlého nasazení. Díky svým kontaktům a zkušenostem zná i zapadlá a zapomenutá zákoutí Ostravy a využívá je ve svých příbězích. Jeho knihy si velmi rychle získaly silnou fanouškovskou základnu.

Zdroj nakladatelství: nakladatelství Cosmopolis

 ————————————————

Každá správná detektivka začíná vraždou či nálezem mrtvého těla. Co se ale stane, když se najde pouze lidská noha? Pátrání nejen po vrahovi, ale i po samotné oběti přináší kniha Jednou nohou v hrobě od slovenského autora Dominika Dána. Vydalo ji nakladatelství Slovart.

Jednou nohou v hrobě

Autor: Dominik Dán
Přeložil: Jan Hanzlík

Počet stran: 344
Vazba: vázaná
Formát: 135×215 mm
ISBN: 978-80-7529-843-0
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Jednou nohou v hrobě vydalo nakladatelství Slovart.

Každý nový případ na oddělení vražd začíná tím, že najdou rozstřílenou nebo ubodanou mrtvolu. Úkolem detektivů je ke každé mrtvole vypátrat alespoň jednoho možného pachatele. Obvykle je to tak, ale v některých dnech jako by se celý svět pomátl a všechno je naopak. Detektivové najdou na smetišti pohozenou nohu a chybí jim nejen vrah, ale i zbytek těla. Než se rozeběhnou po horké stopě, musí najít odpovědi na základní otázky: je to ženská, anebo mužská noha? Odřízli ji mrtvole, anebo zaživa? Uřízl ji odborník, anebo je to sprostá řezničina? A nezodpovězená je i nejdůležitější otázka – kde je zbytek těla? 

O autorovi

Dominik Dán, slovenský autor detektivek píšící pod pseudonymem, vstoupil na literární scénu v roce 2005 románem Popel všechny zarovná. Příběh zabývající se citlivou kauzou únosu Michala Kováče ml. do Rakouska a vraždou Róberta Remiáše okamžitě vyvolal bouři spekulací o skutečné identitě autora. Tu však dodnes zná jen několik jeho blízkých, kolegů a jeho vydavatel. Dominik Dán má v současnosti na kontě 22 knih, z nichž se prodalo úctyhodné číslo převyšující 700 000 výtisků. Za všechny můžeme jmenovat tituly jako BásníkKrev není vodaKořeny zla či Cela číslo 17. Kromě knih spolupracoval i na scénáři k seriálu Kriminálka Staré město. Jeho román Rudý kapitán (Slovart, 2007) byl zfilmován a v roce 2016 uveden do kin.

Zdroj informací: dominikdan.com


Zapojte se do našich aukcí, v nichž si můžete tyto knihy i mnoho dalších pořídit za skvělé ceny.

Budeme rádi, když nám do komentářů napíšete, která z dnes představených knih vás nejvíc zaujala.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNavždy a den

Horowitz, Anthony

Argo, 2020

zobrazit info o knizeSenátor

Láska, Václav

Jota, 2020

zobrazit info o knizeKrátký proces
Z každé skříně může vylézt kostlivec. I z té vaší...

Sklář, Richard

Cosmopolis, 2020

zobrazit info o knizeJednou nohou v hrobě

Dán, Dominik

Slovart, 2020

Napsat komentář