Staňte se sám sobě psychologem

Zeny-a-muzi-v-problemech
Chcete porozumět sobě i svým blízkým? Odhalit kořeny potíží, nahlédnout do myšlení druhých i najít toho pravého muže? Pokud jste aspoň na jednu z těchto otázek odpověděli ano, pak neváhejte a začtěte se do dnešních tipů!

Jak pomoci svým synům dozrát ve skutečné muže? Začtěte se do obsáhlé knihy Krize chlapectví, jejíž autoři rozebírají příčiny současného nepříliš dobrého stavu mužského pokolení…

Kniha Krize chlapectví přináší komplexní plán pro rodiče, učitele, nebo politiky, aby zjistili, jak mohou našim synům pomoci k tomu, aby z nich byli šťastnější a zdravější muži, otcové a leadeři, kteří si zaslouží náš respekt. Co ale znamená krize chlapectví konkrétně?
Jedná se o krizi vzdělávání. Chlapci mají po celém světě o 50 procent menší pravděpodobnost než dívky, že splní základní kritéria znalostí v oblasti čtení, matematiky a přírodních věd.
Jedná se o krizi duševního zdraví. Počet lidí trpících ADHD roste. A zatímco míra sebevražd u chlapců a dívek je stejná, jak se z chlapců stávají mladí muži, míra sebevražd je u nich šestkrát větší než u mladých žen.
Jedná se o krizi otcovské péče. Chlapci vyrůstají s otci, kteří se méně podílejí na výchově, a chlapci pak v důsledku toho častěji nedokončí školu, propadnou alkoholu nebo drogám, začnou páchat trestnou činnost a skončí ve vězení.
Jedná se o krizi účelu. Původní pocit účelu, který chlapci měli – být válečníkem, leaderem nebo výlučným živitelem rodiny – se pomalu vytrácí. Řada bystrých chlapců se tak potýká s „absencí účelu“, cítí se odcizení, izolovaní a propadají okamžitému potěšení.

Krize chlapectví

Proč se naši chlapci potýkají s potížemi a co s tím můžeme dělat
Autor: Warren Farrell, John Gray
Přeložila: Daniela Reischlová

Počet stran: 520
Vazba: vázaná
Formát: 150×215 mm
ISBN: 978-80-7252-839-4
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Krize chlapectví vydalo nakladatelství Práh.

O autorech

Dr. Warren Farrell je autorem knih, které vyšly v sedmnácti jazycích. Patří k nim dva cenami ověnčené mezinárodní bestsellery: Why Men Are the Way They Are (Proč jsou muži takoví, jací jsou) a The Myth of Male Power (Mýtus o mužské moci). Deník Finacial Times zařadil Warrena mezi 100 předních myšlenkových leaderů na světě.

 Dr. John Gray je autorem knihy Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše, kterou deník USA Today označil za šestou nejvlivnější knihu posledních pětadvaceti let. Tato kniha v pevné vazbě byla nejprodávanější knihou literatury faktu devadesátých let. Knihy Johna Graye byly přeloženy přibližně do čtyřiceti pěti jazyků a vyšly ve více než stovce zemí.

Zdroj informací: nakladatelství Práh

————————————————

Chcete dobře zapůsobit na druhé? Naučte se správně využívat i Řeč těla, která prozradí, jak se řečník skutečně cítí. Rozklíčujte, co vám svým tělem sdělují vaši protiřečníci.

Pro vaši profesní kariéru je dnes více než kdy dříve důležitá vaše osobnost. Samotné odborné znalosti a kompetence vás v práci nezachrání, pokud nebudete působit sympaticky a přesvědčivě. Klíčovou roli přitom hraje řeč vašeho těla, neboť svým postojem, mimikou a gesty komunikujete neustále – a většinou nevědomky.
Dobrou zprávou je, že sympatickému, sebevědomému a přesvědčivému vystupování se můžete naučit.
Monika Matschnig, odbornice na neverbální komunikaci a autorka řady bestsellerů, vám v této názorné příručce prozradí, jak můžete zdokonalit své vystupování v pracovním prostředí. Najdete zde cenné praktické rady doprovázené celou řadou fotografií a konkrétních příkladů
Naučte se zanechávat dobrý dojem, ať už se jedná o přijímací pohovor, prezentaci, obchodní jednání, komunikaci s lidmi z jiných kultur, nebo způsob vašeho vystupování ve vedoucí pozici.

Úspěšná řeč těla

Není rozhodující, co říkáme, ale jak to říkáme
Autorka: Monika Matschnigová
Přeložil: Tomáš Mach

Počet stran: 216
Vazba: brožovaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-271-2894-5
Doporučená cena: 289 Kč

 

Knihu Úspěšná řeč těla vydalo nakladatelství Grada.

O autorce

Monika Matschnig žije to, co vyučuje. Bývalá vrcholová sportovkyně a diplomovaná psycholožka je přední odbornicí na řeč těla a svými přednáškami o neverbální komunikaci s názvem Wirkung. Immer. Überall. (Zapůsobit – vždy a všude), které pořádá již více než patnáct let, dosáhla mezinárodního úspěchu a byla mnohokrát oceněna. Ročně absolvuje zhruba stovku přednášek a pořádá semináře, na kterých učí, jak lépe působit na druhé. Na jejích seminářích se každý může naučit excelentnímu vystupování. Za úspěch vděčí své výmluvnosti, inovativní didaktice a v neposlední řadě i fundovaným odborným znalostem.
Působí jako docentka na několika univerzitách a je oblíbeným hostem televizních talk show. Její vtipné analýzy prominentů, politiků a vrcholných manažerů jsou oceňované a současně obávané. Mezi její klienty patří firmy, manažeři, vedoucí pracovníci a ostatní zájemci, kteří chtějí zlepšit své působení na druhé.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Jestliže jste nesprávně přečetli řeč těla svého protějšku, mohli jste skončit ve vztahu s nesprávným člověkem, jehož jediným cílem je vás deptat a zničit. Ale i ze vztahu s psychopatem se můžete osvobodit!

Prožili jste někdy vztah s psychopatem? I když o tom třeba nevíte, je to klidně možné. Psychopaté dokážou být okouzlujícími mistry manipulace, a vy najednou začnete jejich extrémní chování vnímat jako něco normálního, i když vám to ubližuje.
Psychopat zneužívá vaši empatii, uvádí vás do chaosu, kdy už nevěříte sami sobě. Lichotí vám, tváří se, že jste jeho spřízněnou duší a postupně vás izoluje od vašich přátel, stáváte se figurkou na jeho šachovnici a s hrůzou zjišťujete, že vaši přátelé a blízcí najednou táhnou proti vám.
Kniha
Psychopat ve vaší posteli nabízí cestu z toxického vztahu. Autor uvádí řadu příkladů, kdy se to podařilo, a povzbuzuje všechny, kdo uvízli v nezdravém vztahu. Můžete být svobodní!

Ukázka z knihy

Psychopat vás okrádá o důstojnost tím, že popírá vše, co předtím v idealizační fázi předstíral, že k vám cítí. Vysmívá se vašim snům, přičemž naznačuje, že vlastně pro něj nemusíte být tím pravým člověkem – nicméně vás dál vodí za nos pro upoutávání pozornosti. (str. 43)

Pokračujte ve čtení ukázky.

Psychopat ve vaší posteli

Manipulace a psychický teror ve vztahu
Autor: Jackson MacKenzie
Přeložil: Ivo Müller

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-262-1578-3
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Psychopat ve vaší posteli vydalo nakladatelství Portál.

O autorovi

Jackson MacKenzie je spoluzakladatelem PsychopathFree.com, online komunity, která čítá miliony uživatelů, kteří se potýkají s manipulujícím partnerem a jimž se povedlo z tohoto vztahu vystoupit. Autor vychází ze své osobní zkušenosti a snaží se povzbudit všechny, kdo mají podobnou zkušenost.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Jak vlastně najít toho pravého? A je to v současném světě singles vůbec možné? Nechte se inspirovat známou mentální koučkou a změňte svůj názor!

Stále nemůžete nalézt svou druhou polovičku a spřízněnou duši? Trápíte se tím, že jsou jiné ženy krásnější, přitažlivější, bohatší, prostě lepší? Hledáte vztah založený na důvěře, úctě a vzájemném naslouchání? Topíte se v neuzavřených vztazích z minulosti, bolestných rozchodech, strachu ze zklamání nebo se zaplétáte se zadanými muži?
Díky této knize v sobě znovu probudíte svou ženskost, krásu a přitažlivost a pomocí praktických cvičení se zbavíte všeho, co vám dosud bránilo potkat toho pravého.
Autorka knihy je koučka, mentorka, lektorka a životní průvodkyně, která se zabývá především návratem k ženskosti a ženskému principu, zdravou sebedůvěrou, vytvářením harmonických vztahů a prací s emocemi v náročných životních situacích.

Staňte se magnetem na skutečné muže

Autorka: Hana Adamíková

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 146×208 mm
ISBN: 978-80-271-0503-8
Doporučená cena: 229 Kč

 

 

Knihu Staňte se magnetem na skutečné muže vydalo nakladatelství Grada.

O autorce

Hana Adamíková (*1983) je koučka, mentorka, lektorka, životní průvodkyně a více o ní zjistíte na jejích stránkách.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce inspirovala? Co změníte ve svém životě? Napište nám!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKrize chlapectví
Proč se naši chlapci potýkají s potížemi a co s tím můžeme dělat

Farrell, Warren – Gray, John

Práh, 2020

zobrazit info o knizeÚspěšná řeč těla
Není rozhodující, co říkáme, ale jak to říkáme

Matschnigová, Monika

Grada, 2020

zobrazit info o knizePsychopat ve vaší posteli
Manipulace a psychický teror ve vztahu

MacKenzie, Jackson

Portál, 2020

zobrazit info o knizeStaňte se magnetem na skutečné muže

Adamíková, Hana

Grada, 2020

Napsat komentář