Zábava pro děti (do karantény)

kreativita

Karanténa omezila venkovní aktivity a okolo se vznáší hrozba nudy. Nápady, jak se zabavit, poskytnou zajímavé knihy plné originálních úkolů, skládanek, tajemných čertisměrek. Velkoformátové knihy zase vezmou malé čtenáře do světa dinosaurů či pomohou se zahradničením.

Jaro je ideálním obdobím k sadbě bylinek, zeleniny i květin. S principy zahradničení během celého roku seznámí dětské čtenáře velkoformátová kniha plná ilustrací. Zajímavé rady a tipy v ní najdou i dospělí zahrádkáři.

Víte, jak správně zasadit ředkvičky? Kdy sklidit dýně a jaké při tom všem použít nářadí?
Každé z ročních období zahradníkovi přináší nové výzvy. Proto je tu praktická Velká kniha zahradničení pro děti, která s pomocí hravých ilustrací Elisy Géhin představuje všechny zásadní úkoly, se kterými se v průběhu roku malí i velcí zahradníci mohou setkat.
Velkoformátová kniha rozdělená na 4 části (jaro, léto, podzim, zima) učí děti, jak vypěstovat a sklidit svou první úrodu a mít z ní co největší užitek. Nabádá je ale také k tomu, aby svět odehrávající se na našich zahradách a balkonech více vnímaly a obdivovaly. Budou proto třeba pozorovat pohyb květin při měsíčku nebo se učit rozeznávat jedlé volně rostoucí květiny.
Z této knihy ovšem nebudou nadšené jen děti. Nabízí totiž velké množství tipů a rad zkušených zahradníků, které mohou být užitečné i pro dospělé zahrádkáře. Věděli jste například, že nejlepším opatřením proti slimákům je vedle květiny položit kolečko okurky?

Ukázka z knihy

Velka kniha zahradniceni pro deti

Velka kniha zahradniceni pro deti 1

Velká kniha zahradničení pro děti

Ideální pomocník pro malé i velké zahradníky
Autoři: Caroline Pellissier, Virginie Aladjidi
Přeložila: Sára Töröková
Ilustrovala: Elisa Géhin

Počet stran: 96
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 260×325 mm
ISBN: 978-80-7252-700-7
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Velká kniha zahradničení pro děti vydalo nakladatelství Práh.

————————————————

Na chvíli zaměstnat ruce a zároveň procvičit si soustřední, pozornost a trpělivost umožní soubor zábavných papírových skládaček a vystřihovánek. Díky šikovným rukám stvoříte velké věci.

Baví tě vystřihovat z papíru senzační věci? Jsou pro tebe papírové skládačky skvělá zábava?
V této knížce na tebe čekají úžasné papírové vystřihovánky, krásné a zapeklité skládačky a spousta dalších super úkolů. Při vystřihování a skládání si navíc procvičíš postřeh, soustředění, pozornost i trpělivost.
Přijmi výzvu a poskládej všechny zábavné skládačky a vystřihovánky.

Ukázka z knihy

Zabavne skladacky a vystrihovanky pro sikovne deti

Zábavné skládačky a vystřihovánky pro šikovné děti

Autor: Václav Ráž

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 207×288 mm
ISBN: 978-80-271-2480-0
Doporučená cena: 159 Kč

 

Knihu Zábavné skládačky a vystřihovánky pro šikovné děti vydalo nakladatelství Grada. Můžete si prolistovat ukázku.

O autorovi

Václav Ráž je kreativní výtvarník, ilustrátor, kreslíř a fotograf. V roce 2014 obdržel ocenění SUK 2014 – Cena noci s Andersenem. Spolupracoval s několika periodiky, nakladatelstvím a reklamou. Nejstěžejnější tituly, projekty a spolupráce – Blesk, Marianne, Žena a život, Holiday Navigator, Czech Bussines Weekly, Albi česká republika a.s., Prague´s Barrel Tournament, Nadační fond Zdeňky Žádníkové, Trnky Brnky, Čtyřlístek, Mateřídouška, Nezbeda, nakladatelství Fragment, Triton. V současné době se věnuje úzké spolupráci s nakladatelstvím Grada, kde se podílí na sérii úspěšných dětských titulů například Co má vědět správný Čech. Ilustrováním knih pro děti si splnil svůj sen. Mezi jeho knihy patří např. Zábavné luštění a spojovačky pro šikovné děti,  Zábavná bludiště pro šikovné děti či Zábavné spojovačky pro šikovné děti.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Velkoformátové leporelo přináší mnoho zajímavých informací o životě dinosaurů. Obsahuje celou řadu druhů těchto veleještěrů, přibližuje jejich každodenní život a rozmanitost dinosauřího světa.

V pravěku to na zemi vypadalo úplně jinak než dnes. A hlavně tu nežili lidé! Svět byl královstvím veleještěrů zvaných dinosauři, kteří obývali všechna myslitelná prostředí. Někteří žili na souši, jiní pod vodní hladinou a teritoriem dalších byl zase vzdušný prostor. Jednotlivé druhy se proto od sebe hodně lišily. Tahle knížka vám představí pravěký svět dinosaurů v celé jeho kráse a rozmanitosti. Poznáte druhy, které létaly, plavaly, lezly, běhaly… Když se budete dobře dívat, odhalíte dokonce to, jak se jedni dinosauři bránili útokům druhých, čím se živili nebo jak přicházela na svět jejich mláďata. Někteří z ještěrů jsou vyobrazeni na každé stránce – vyzkoušejte svůj postřeh a hledejte je znovu a znovu na krásných barevných obrázcích plných roztodivných pravěkých tvorů! Na konci knihy pak najdete kompletní seznam názvů vyobrazených dinosaurů – naučte se je znát a staňte se odborníky přes tyto oblíbené pratvory!

Doporučujeme

Zvídaví čtenáři mohou nahlédnout do dalších velkoformátových leporel určených pro malé čtenáře.

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize  zobrazit info o knize  zobrazit info o knize

Veľká knižka DINOSAURY pre malých rozprávačov

Autor a ilustrátor: Max Walther

Počet stran: 16
Vazba: skládaná
Formát: 258×336 mm
ISBN: 9788088344049
Doporučená cena: 229 Kč

 

 

Knihu Veľká knižka DINOSAURY pre malých rozprávačov vydalo nakladatelství PRESCO GROUP a.s..

————————————————

A opět máte šanci zaměstnat nejen oči, ale i ruce a logické myšlení. Podaří se vám odhalit skryté obrázky? Vyřešíte zajímavé hádanky a rébusy? To zjistíte, pokud budete mít odvahu otevřít další knihu.

Přijmi výzvu a najdi přes přes 300 skrytých obrázků!
Čekají tě super aktivity, u kterých se skvěle pobavíš.
Naučíš se soustředit na detail a parádně kreslit.
Procvičíš si čtení a zároveň i logické myšlení.
Sešit obsahuje 4 strany samolepek, spoustu krásných obrázků, zajímavé příběhy, hádanky, hlavolamy a hromadu další legrace. Čekají tě hodiny a hodiny zábavy i nenápadného učení.

Ukázka z knihy

Skryte obrazky pro sikovne deti

Můžete se podívat na další ukázku.

Skryté obrázky pro šikovné děti

Přes 300 skrytých obrázků a samolepky
Přeložil: Antonín Hluštík

Počet stran: 104
Vazba: brožovaná
Formát: 215×275 mm
ISBN: 978-80-271-2473-2
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Skryté obrázky pro šikovné děti vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Jiří Žáček spojil síly s ilustrátorkou Veronikou Balcarovou a společně připravili pro děti originální hádanky, ve kterých nechybí fantazie, představivost i logika. Kolik se jich vám podaří rozlousknout?

Žáčkovy Aprílové hádanky učí děti přemýšlet o tom, jak to na světě chodí, co se skrývá za slovy, co se jen zdá a co skutečně je, co je možné a nemožné, co ještě neviděly, a přesto to existuje. Hádanky jsou nejkrásnější, když je v nich fantazie, představivost i logická zkušenost a myšlenka. A Veronika Balcarová to svými ilustracemi přesně vystihla.

Ukázka z knihy

Aprilove hadanky

Aprilove hadanky 1

Aprílové hádanky

Autor: Jiří Žáček
Ilustrovala: Veronika Balcarová

Počet stran: 48
Vazba: brožovaná
Formát: 202×235 mm
ISBN: 978-80-7244-448-9
Doporučená cena: 149 Kč

Knihu Aprílové hádanky vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

O autorovi

Básník, spisovatel, dramatik, autor četných knih pro děti Jiří Žáček dokázal ve své tvorbě zkřížit lyriku a humor a díky tomu patří k nejčtenějším českým autorům. Proslavil se svými knihami pro děti a je nejuznávanější a nejznámější současný český básník. Na svém kontě má rovněž úspěšný slabikář pro prvňáčky a dětskou Encyklopedii pro žáčky. Získal řadu nakladatelských cen, mezi nimi tři Zlaté stuhy za nejlepší dětskou knížku. Své veselé hádanky, hlavolamy, vtipné rébusy, hříčky se slovy a nejzajímavější luštěniny s ilustracemi Olgy Ptáčkové vložil do jedné knihy Hádanky a luštěniny, s níž se děti nejen pobaví, ale i mnoho naučí. Dále napsal knihy: Jiří Žáček dětemJak se chodí do světaMaličkosti z láskyTati, kup mi slona!Chytrolíni z HloupětínaHrůzostrašné pohádky pro malé strašpytlíky a mnoho dalších. Více informací o autorovi a jeho knihách najdete na www.jirizacek.cz.

Zdroj informací: nakladatelství Šulc-Švarc

————————————————

Při plnění těchto úkolů se bude hodit pomoc čertovské babičky a celého pekla. Pracovní sešit obsahuje křížovky a tajemné čertisměrky. Tak tužku do ruky a hurá do luštění.

Luštíte rádi křížovky a osmisměrky? Myslíte si, že je to jednoduché, pohodička a už vás nic nedokáže překvapit? Tak to se tedy mýlíte! V tomto pracovním sešitě objevíte křížovky, co se kroutí jako užovky, a také tajemné čertisměrky. Že nevíte, co to je? Stačí otevřít sešit a pustit se do luštění, se kterým vám pomůže oblíbená čertí babička a celé peklo. Ale pozor! Všechny úkoly jsou určené jen pro čerty a čertice, takže si sáhněte do vlasů a ověřte si, jestli vám tam rostou čertí růžky.

Ukázka z knihy

Pekelne ukoly pro certi babicku

Pekelné úkoly čertí babičky

Autorka: Iva Gecková
Ilustroval: Drahomír Trsťan

Počet stran: 88
Vazba: brožovaná
Formát: 207×288 mm
ISBN: 978-80-271-2890-7
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Pekelné úkoly čertí babičky vydalo nakladatelství Grada. Nezapomeňte se podívat na ukázku.

O autorce

Iva Gecková pochází z jihočeského Písku, kde vystudovala obchodní akademii. Po studiu dlouhou dobu pracovala ve státní správě a při třetí mateřské dovolené se konečně začala naplno věnovat svému koníčku – psaní. Pro Český rozhlas napsala několik pohádek, jejichž knižní vydání se chystá. Se svojí velkou rodinou žije v Lysé nad Labem. Napsala knihu Florentýna a kouzelná kniha (naše ukázka), Čertí babička (naše ukázka), Jak to chodí v psí školce (naše ukázka) či Štěpán Kobliha není žádná bábovka (naše ukázka), Osel Siprd, Kamarádi ze záhrobí (naše ukázka) a Jak to bylo s panem Vlkem.

Zdroj informací: nakladatelství Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVelká kniha zahradničení pro děti
Ideální pomocník pro malé i velké zahradníky

Pellissier, Caroline - Aladjidi, Virginie

Práh, 2018

zobrazit info o knizeZábavné skládačky a vystřihovánky pro šikovné děti

Ráž, Václav

Grada, 2019

zobrazit info o knizeVeľká knižka DINOSAURY pre malých rozprávačov

Walther, Max

PRESCO GROUP a.s., 2020

zobrazit info o knizeSkryté obrázky pro šikovné děti
Přes 300 skrytých obrázků a samolepky

Grada, 2019

zobrazit info o knizeAprílové hádanky

Žáček, Jiří

Šulc-Švarc, 2020

zobrazit info o knizePekelné úkoly čertí babičky

Gecková, Iva

Grada, 2020

Napsat komentář