Máte rádi detektivky?

Tipy_Morusovy strom_Poklad byzantskeho kupce
Dnes jsme si pro vás připravili dva zajímavé tipy, které ocení zejména milovníci detektivek a vzrušujícího čtení. Prvním je knížka plná intrik a tajemství, druhým pak poutavá audiokniha.

Morušový strom je napínavý první díl Kainitské trilogie z pera polského spisovatele Tomasze Białkowského. Pokud máte rádi příběhy plné tajemství, intrik a rafinovaných zločinů, toto by mohlo být to pravé pro vás.

Morušový strom

Autor: Tomasz Białkowski
Přeložil: Robert Pilch

Počet stran: 232
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-257-2976-2
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Morušový strom vydalo nakladatelství Argo.

Rok 2004. Na severu země dojde k sérii vražd, jejichž oběťmi jsou starší muži. Pavel Werens, mladý novinář jednoho z varšavských deníků, dostane úkol o těchto otřesných událostech napsat reportáž. Počáteční honba za senzací se brzy změní v souboj s démony minulosti. Jakou souvislost mají současné brutální vraždy s mučednickou smrtí prvních křesťanů? Dokáže novinářské pátrání vedené Werensem vyřešit záhadu a zadržet zločince před dokončením šíleného plánu, nebo zafunguje jako katalyzátor a způsobí další oběti? A co znamenají motýli, nalezení v ústech mrtvých?

 

Ukázka z knihy

Kolem obdélníkového dřevěného stolu stálo šest obyčejných židlí. Na jedné z nich seděl shrbený, prošedivělý muž. V jednu chvíli si dlaněmi začal masírovat štíhlá, téměř by se dalo říci kostnatá stehna a neobratně se sehnul až ke kotníkům. Ztěžka rozhýbal ztuhlé údy a pomalu se vrátil do původní pozice. Tupě upíral kalný zrak na šedivý list papíru, který ležel přímo před ním. Ukazováčkem na něm kreslil kruhy, poklepával na něj palcem. Konečně Rajmund Gesler, jak se onen stařec jmenoval, pravou rukou papír zmačkal a odhodil ho na zašlý strakatý koberec. (str. 9)

 

Ohlasy

Tajné společnosti, mýty, náboženství. Vzrušující thriller z Polska.

Lovelybooks

Je to kniha, která se dobře čte a přitom je i rozdílná od mainstream krimi knih.

Amazon

Je to pravá kriminálka. Čtivá, po celou dobu napínavá a logicky srozumitelná.

Amazon

 

Tomasz Białkowski

Tomasz Białkowski se narodil roku 1969 v Jezioranech, dnes bydlí nedaleko odtamtud, ve městě Olštýn. Debutoval sbírkou povídek Leze, román Mistrovství světa byl vysílán v Rádiu Olštýn jako četba na pokračování. Kromě Kainitské trilogie, jejíž první díl právě dostáváte do ruky, je autorem dalších sedmi románů. Kniha Morušový strom vyšla letos také v Německu a dočkala se velmi kladného ohlasu. Za svou tvorbu získal mnoho ocenění, mimo jiné Cenu ministra kultury, Cenu primátora města Olštýn a další. Tomasz Białkowski je redaktorem oddělení prózy časopisu Portret a členem Svazu polských spisovatelů.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Argo.

 

Nakladatelství Argo

Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992. Jeho hlavní zásadou je týmová práce, díky níž dokáže seznamovat čtenářskou obec se zajímavými knihami známých autorů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Také díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

————————————————

Pod názvem Poklad byzantského kupce se skrývá první díl detektivní série s kapitánem Exnerem od Václava Erbena. Oddechněte si při poslechu nové audioknihy.

Poklad byzantského kupce (audiokniha)

Autor: Václav Erben
Čte: Tomáš Jirman

Vazba: CD
Formát: 127×139 mm
ISBN: 8590236106925
Doporučená cena: 269 Kč

Audioknihu Poklad byzantského kupce vydalo nakladatelství Radioservis.

Kapitán Exner znovu na scéně. Tak trochu český James Bond 60. let, a pokud jej autor svede dohromady se stejně silným protiháčem, užije si čtenář, potažmo posluchač s rozkoší vtipné vypointované dialogy. Zveme vás tedy k poslechu příjemné desetidílné retrodetektivky, která se odehrává v prostředí archeologických vykopávek. Vrahem ale může opravdu kdokoliv a kdo najde vraha, najde možná i poklad.

Poslechněte si ukázku na stránkách nakladatelství Radioservis.

 

Václav Erben

Český spisovatel detektivních románů Václav Erben absolvoval Obchodní akademii v Náchodě a divadelní dramaturgii a rozhlasovou režii na pražské DAMU. Pracoval jako novinář, redaktor a do roku 1990 jako dramaturg ve Filmovém studiu Barrandov. Od roku 1947 až do roku 1989 byl členem KSČ, po sovětské okupaci ČSSR v srpnu 1968 normalisační publicista, činný v propagaci branně-bezpečnostní politiky komunistického státu. V listopadu 1989 se stal předsedou České asociace autorů detektivní literatury. Od roku 1993 působil tři roky jako tiskový mluvčí předsedy ČSSD. V roce 1996 neúspěšně kandidoval do Senátu ve volebním obvodě Ústí nad Orlicí. Od roku 1997 do února 2000 byl členem Rady České televize za ČSSD. Erben je autorem knih Vražda ve společnosti ConsusPoslední pád Mistra MaternyZnamení lyryTrapný konec rytíře Bartoloměje, Paměti českého krále Jiříka z Poděbrad aj.

Informace byly čerpány ze stránek internetového knihkupectví Kosmas.

 

Radioservis

Radioservis je největším výrobcem audiozáznamů v České republice. Jeho záměrem je postupně zpřístupnit rozhlasový archiv (mluvené slovo, hudbu a další pořady), tak i fyzické nosiče na jednom místě online. Nabízené záznamy pořadů jsou dodávány ve vysoké kvalitě upravené zvukovými mistry.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Líbily se vám dnešní detektivky? Napište nám svůj názor.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMorušový strom

Białkowski, Tomasz

Argo, 2020

zobrazit info o knizePoklad byzantského kupce (audiokniha)

Erben, Václav

Audiotéka.cz, 2020

Napsat komentář