V hlavní roli zvířátka

čtoucí dítě - ilustrační
Společným motivem dětských pohádkových knih jsou zvířátka jako hlavní hrdinové. Ta zažívají svá dobrodružství a příhody stejně jako lidé. Ať už se jedná o medvědí rodinku, kouzelné štěně, myšku či vlka. Součástí milých příběhů jsou i krásné ilustrace.

Miška a Mišulka jsou medvědí mláďata, díky kterým se čtenáři seznámí s celým lesem a jeho obyvateli. Nechybí krásné ilustrace či poučení. Podaří se Miškovi najít cestu domů?

Něžný příběh medvědí rodinky provede děti lesem a seznámí je s různými zvířátky. V každé kapitole najdou nenápadné poučení a také radost z pomoci druhým. S malým Miškou budou v knížce putovat jeho napínavou cestou domů za maminkou a sestřičkou Mišulkou.

Miška a Mišulka

Autorka: Miroslava Maděrová
Ilustrovala: Petra Šolcová

Počet stran: 56
Vazba: vázaná
Formát: 190×240 mm
ISBN: 978-80-88104-66-7
Doporučená cena: 188 Kč

Knihu Miška a Mišulka vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.

————————————————

Neposlušné štěňátko Šmudlík není opravdu obyčejné. Umí totiž kouzlit! Díky tomu přenese hlavní hrdiny do Persie, kde se seznámí s princeznou a novým kamarádem. Ten touží vyhrát závod na létajících kobercích. Pomohou mu s vítězstvím?

Rozárka s Jendou jsou u svého dědečka na chatě, pořád jen vytrvale prší. Když k nim jako na zavolanou přiběhne roztomilé a nezbedné štěně, je o zábavu postaráno.
Šmudlíka baví skákat v kalužích, ale především umí kouzlit. Vezme děti na nezapomenutelný výlet až do daleké Persie, kde poznají místní princeznu a také nového kamaráda Azize. Ten si nejvíc ze všeho přeje vyhrát závod na létajících kobercích. Podaří se mu to nakonec za pomoci Rozárky, Jendy a Šmudlíka?

Ukázka z knihy

Jenda seděl na okenním parapetu a zaujatě si četl knížku s hádankami. Zvedl oči a upravil si brýle, které mu sklouzly na špičku nosu. „řekl bych, že štěňata do domu nesmí,“ prohlásil ustaraně. „A zvláště ne mokrá štěňata s tlapkami od bláta!“
Pejsek hopsal po místnosti, drcl do Jendovy hromady knížek a dědečkova stojanu na deštníky. (str. 16)

Zazracne stenatko kouzelny koberec

Zjistěte, jak ukázka pokračuje.

Zázračné štěňátko: Kouzelný koberec

Autorka: Hayley Dazeová
Přeložila: Radka Svobodová

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 135×203 mm
ISBN: 978-80-271-2286-8
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Zázračné štěňátko: Kouzelný koberec vydalo nakladatelství Grada. A můžete se podívat na první díl.

————————————————

Bajky Rudyarda Kiplinga se dočkaly celosvětové slávy a byly přeloženy do řady jazyků. Do nového hávu humorné povídky zahalilo nakladatelství Presco group. O český překlad se postaral Robin Král a doplňují je vydařené ilustrace.

Tyto humorné povídky o zvířátkách z pera klasika Rudyarda Kiplinga, autora světoznámé Knihy džunglí, dělají radost malým čtenářům po celé generace a dočkaly se již mnoha nejrůznějších zpracování. Spisovatel je původně vyprávěl své dceři každý den před usnutím, později vyšly časopisecky a posléze také knižně. Naše novinka je verzí šitou přesně na míru současným dětem. Úžasné ilustrace plné komických postaviček i situací doprovázejí nápadité, vtipné verše. V knížce se mimo jiné dozvíte, jak velbloud přišel ke svému hrbu, proč má nosorožec tak vrásčitou kůži nebo proč mají sloni dlouhý chobot. K půvabným veršovaným příběhům i veselým obrázkům se budete bezpochyby rádi vracet! Pro české vydání je přebásnil Robin Král, překladatel, textař, básník a úspěšný spisovatel knížek pro děti.

Rudyard Kipling o zvířátkách

Veršované povídky
Autorka: Elli Woollardová
Přeložil: Robin Král
Ilustrovala: Marta Altésová

Počet stran: 93
Vazba: vázaná
Formát: 187×270 mm
ISBN: 978-80-88276-98-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Rudyard Kipling o zvířátkách vydala značka Ella&Max patřící pod nakladatelství PRESCO GROUP a.s.

————————————————

Tentokrát bude hlavní hrdinkou myška, které se splní přání a ochutná kousek měsíce. Sledujte její měsíční dobrodružství a zjistíte, zda bude měsíc znovu takový, jaký býval.

Co se stane, když se malé myšce splní přání a z nebe spadne kousek voňavého měsíce? Myška si z něj ukousne. Jak to ale dopadne? Bude měsíc ještě někdy kulatý? Koukněte se myší dírou!

Ukázka z knihy

Jak myska snedla mesic

Jak myška snědla měsíc

Autor a ilustrátor: Petr Horáček

Počet stran: 30
Vazba: vázaná
Formát: 235×258 mm
ISBN: 978-80-262-1558-5
Doporučená cena: 239 Kč

Knihu Jak myška snědla měsíc vydalo nakladatelství Portál, kde najdete i další ukázky.

O autorovi

Petr Horáček je výtvarník a autor velmi úspěšné série dětských knih. Jeho knihy byly přeloženy do několika jazyků a vyhrály řadu mezinárodních cen. Žije a pracuje ve Velké Británii, kam se přestěhoval po studiích. V Portále vyšly jeho úspěšné knihy Papuchalk PetrHusa Líza, O myšce, která se nebála aj.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Jonáš zachrání štěně, ze kterého se ale vyklube vlče. Po dlouhém váhání souhlasí s jeho přemístěním do záchranné stanice. Přesto na něj ale nedokáže přestat myslet. Jak to s nimi dopadne?

Syn hajného Jonáš najde v lese opuštěné štěně s poraněnou tlapkou. Protože mu rodiče psa zakázali, tajně štěňátko ukryje u sebe v pokoji. Bohužel se na to ale brzy přijde, a když táta pejska poprvé spatří, okamžitě mu dojde, že to není pes, ale malý vlček. A z malého vlčka může vyrůst nebezpečný predátor. Jonáš však svého vlka miluje a nechce se ho vzdát. Nakonec to ale pochopí a odevzdá vlčka do záchranné stanice. Ani potom však na něj nedokáže zapomenout. Může přátelství mezi chlapcem a divokým vlkem pokračovat?

Vlk a já

Autorka: Oldřiška Ciprová
Ilustrovala: Lenka Němcová

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 140×212 mm
ISBN: 978-80-271-2092-5
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Vlk a já vydalo nakladatelství Grada.

O autorce

Oldřiška Ciprová (*1979) je česká divadelní herečka a spisovatelka. Oldřiška dělá všechno naplno. Když závodí v běhu nebo triatlonu, ráda vítězí. Když se věnuje režii vlastních scénářů na divadle, žije každou maličkostí, která se odehraje na pódiu. Miluje zvířata, a tak má ve svém malém domku velkého psa a dvě kočky. A stejně tak je to s jejím psaním – dělá to s láskou, plným nasazením a vždycky s myšlenkou na své čtenáře. Mezi její díla patří např. Nevěsta železného králePrincezna veronská – nevěsta knížete BoleslavaHříšná královnaDoubravka PřemyslovnaZhubni a nezblni! či Ema a jednorožec – Kouzelný roh.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

O ilustrátorce

Lenka Němcová vystudovala Západočeskou univerzitu v Plzni. Výtvarný obor ukončila diplomovou prací z malby. Poté nastoupila na Střední školu uměleckou a řemeslnou v Praze, kde učí předmět výtvarná výchova, monumentální malba a dějiny umění.
Láska k malování obrázků se spojila s mateřstvím, a to už byl jen krůček k ilustrování dětských knih. Je maminkou dvou malých holčiček, pro které ráda vymýšlí příběhy a maluje obrázky. Má ráda pohádkové knížky, pohádkové bytosti a svět fantazie. A nejraději má neděli, kdy lenoší se svými holkami v posteli, prohlížejí si spolu pohádkové knížky a mlsají čokoládu. Je autorkou knihy Nelinka: Deník štěněte.
Její motto: Sněte sny! Jaké budete mít sny, takoví budete.

Zdroj informací: nakladatelství Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVlk a já

Ciprová, Oldřiška

Grada, 2020

zobrazit info o knizeJak myška snědla měsíc

Horáček, Petr

Portál, 2020

zobrazit info o knizeRudyard Kipling o zvířátkách
Veršované povídky

Woollardová, Elli

EllaaMax, 2020

zobrazit info o knizeZázračné štěňátko: Kouzelný koberec

Dazeová, Hayley

Grada, 2020

zobrazit info o knizeMiška a Mišulka

Maděrová, Miroslava

Agentura KRIGL, 2020

Napsat komentář