Stíny Skotské vysočiny

Halliday_Ve stinech
První kniha ze série kriminálních románů s postavou vyšetřovatelky Monicy Kennedyové zavede čtenáře do krásné a drsné přírody Skotské vysočiny, na jejímž pobřeží se najde tělo…

V mlhách Skotské vysočiny, které se převalují nad hrbolatými poli a průlivem Minch, se na horizontu ztrácejí ostrovy a z osamělých domů mizejí lidé… Šestnáctiletý Robert přijde domů pozdě, jako obvykle se pohádá s otcem a zavře se v pokoji. Pak beze stopy zmizí. Stejně jako před několika týdny jeho matka. Inspektorka Monica Kennedyová vyšetřuje případ těla, které bylo nalezeno na severozápadním pobřeží Skotské vysočiny. Intuice jí napovídá, že jednou smrtí tento případ rozhodně neskončí. Sociální pracovník Michael Bach si zase dělá starosti o svého mladého klienta Nichola Morgana. Už sedm dní ho nikdo neviděl a Michaelovi od něj přišla podivná esemeska. Monica se snaží chytit vraha, který číhá ve tmě, a Michael pokračuje v zoufalém pátrání po Nicholovi. Doufá, že ho najde dřív, než děsivý vrah znovu udeří.

Kniha plná nečekaných zvratů a falešných stop. […] Autor obratně využil působivé prostředí Skotské vysočiny a tím dodal příběhu pocit tajemna a nebezpečí.

NB Magazine

 

Ve stínech

Autor: Gareth R. Halliday
Přeložila: Ema C. Stašová

Počet stran: 392
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-275-0147-2
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Ve stínech vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Na černé obloze nad vrcholky západoskotského Wester Rossu vyšly první podzimní hvězdy, ale Robert si jich nevšímal. Dotlačil kolo do potemnělé garáže, přibouchl za sebou vrata a rozklepaný zimou uháněl ke světlu v přední části domu – hlavu přitom nezvedl ani jednou. Ale druhý muž, ten, který ho sledoval ukrytý ve stínech mezi stromy, si hvězd všiml. A okamžitě pochopil, že mu dávají znamení.
Na prahu Robert zaváhal, pak znovu vytáhl z kapsy mobilní telefon. Věděl, že by měl počkat, ale zoufale si ty zprávy potřeboval pročíst ještě jednou.
Byly opravdu od mámy? Nedávalo to smysl. A co ten telefon? Ráno, když vyrážel do školy, ho našel na řídítkách horského kola, byl tam přilepený páskou. (str. 11)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Gareth R. Halliday

G. R. Halliday (nar. 1981) se narodil a vyrostl ve Skotsku. Od dětství se zajímal o nevysvětlitelné záhady, které zkoumal jeho otec a kterými se při psaní sám inspiroval. Žije na Skotské vysočině, pracuje jako grafik pro kultovní skotský časopis What’s On Highlands, rád zdolává hory a plave v moři. Ve stínech je jeho první román. V roce 2019 se dostal do užšího výběru skotské literární ceny The McIlvanney Debut Prize, udělované nejlepším skotským krimi románům.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVe stínech

Halliday, G. R.

Host, 2020

Napsat komentář