Vyhrajte příběh v němž se současnost prolíná s minulostí

Vecerni slava wiederhausera
Řadu let o Tomášovi rodina nic nevěděla, proto se nyní, během rodinného večírku, rozhodl vyprávět, co během té doby dělal a zažil. Začtěte se do jeho hvězdných, trapných i tragických příběhů okořeněných špetkou filozofie.

Odkazy na ty, kteří bořili tabu své doby

Psychologicko-filozofický příběh na pomezí mimetického textu a lehké perzifláže potěší a pobaví nejen ctitele Maupassanta, Sartra či Ladislava Klímy. Ve vyprávění životních osudů hlavní postavy – Tomáše –, odkrývajícího a reflektujícího s cynickou sebeironií a šokující otevřeností v průběhu rodinného večírku své hvězdné, trapné i fatálně tragické zážitky z minulých let, kdy o něm příbuzní nic nevěděli, nalézáme celou řadu odkazů a ozvěn klasiků světové beletrie i filozofie, kteří ve své době bořili zažité konvence a překračovali společenská tabu. A i díky silně archaizované stylistice má čtenář občas pocit, jako by se propadl mezi řádky hluboko časem, a to nejen mezi literární bouřliváky na přelomu 19. a 20. století, ale možná i ještě dále, až kamsi do časů Nebezpečných známostí Choderlose de Laclose či libertinsko-filozofických hrátek markýze de Sade…

 

Večerní sláva Wiederhausera

Autor: Jiří Maršálek

Vydalo: nakladatelství Formal Group
Počet stran: 120
Vazba: brožovaná
Vydáno: 12/2019
ISBN: 978-80-88287-30-8

Přečtěte si více o knize Večerní sláva Wiederhausera.

 

Vyhrajte knihu Večerní sláva Wiederhausera

Před několika roky se Tomáš rozhodl bez vysvětlení a rozloučení zmizet. Nyní, na rodinném večírku, konečně nastal čas, aby se se svou rodinou podělil o to, proč to udělal a co se s ním během těch let dělo. Přečtěte si jeho sebeironické vyprávění o hvězdných i trapných zážitcích, ve kterých najdete také řadu odkazů na klasiky světové beletrie i filozofie v novele Jiřího Maršálka.

Ve spolupráci s autorem Jiřím Maršálkem vám přinášíme soutěž, ve které čtyři z vás mohou knihu Večerní sláva Wiederhausera vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Večerní sláva Wiederhausera
probíhá od 7. do 20. dubna 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 4 romány Večerní sláva Wiederhausera

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVečerní sláva Wiederhausera

Maršálek, Jiří

Formal Group, 2019

Napsat komentář