Rodina, po které jde vrah

Cara Hunterova_Neni uniku
Napínavé detektivní příběhy ze série o inspektoru Adamu Fawleym vycházejí ve 25 zemích a jen ve Velké Británii se prodalo více než 800 000 výtisků. Po úspěšných dvou dílech nyní přichází třetí pokračování s velmi znepokojivou zápletkou…

Jeden z nejznepokojivějších případů, na kterém inspektor Fawley kdy pracoval. Jsou vánoční prázdniny a z hořícího domu v severním Oxfordu záchranáři vynesli dvě děti. Tříletý Zachary je mrtvý a jeho starší bratr Matty bojuje o život. Byli doma sami? Otec je na konferenci v Londýně a nezvedá telefon, po matce není nikde ani stopy… Hasiči mají podezření na žhářství, brzy se však objeví nové důkazy a inspektor Adam Fawley se probudí do své nejhorší noční můry. Vše totiž nasvědčuje tomu, že nešlo o nehodu, nýbrž o vraždu.

 

Není úniku

Případy inspektora Fawleyho
Autorka: Cara Hunterová
Přeložila: Markéta Polochová

Počet stran: 392
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-275-0145-8
Doporučená cena: 359 Kč

Knihu Není úniku vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Nesnáším Vánoce. Jako kluk jsem je asi rád míval, ale na to už si nevzpomínám. A později, když už jsem byl dost starý, jsem se pokaždé vytratil – hlavně se dostat z domu. Neměl jsem kam jít, ale i bloumat bezcílně po ulicích bylo lepší než sedět s ostatními v obýváku u stolu a mlčky zírat jeden na druhého. A co teprve utrpení způsobené vánočním dílem sitkomu Jen blázni a koně. A čím jsem byl starší, tím víc jsem tohle období nesnášel: od konce října až do ledna všude samé veselé cetky s vánočními motivy. „Počkej, až budeš mít děti,“ říkávali mi, „změníš názor – Vánoce s dítětem jsou magické.“ A taky že byly. Když jsme měli Jakea, byly to kouzelné okamžiky. Vzpomínám si, jak úplně sám vyráběl překrásné papírové ozdoby – pečlivě vystřihoval soby a sněhuláky a lední medvědy. (str. 13)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Ohlasy

Román Cary Hunterové je plný neočekávaných zvratů, čtenář však neztrácí kontakt s křehkým lidstvím jednotlivých postav.

The Sunday Times

Nechápu, jak to Cara Hunterová dělá. Nejnovější případ inspektora Fawleyho je zároveň ten nejlepší — a to je co říct! Nemohl jsem se od knihy odtrhnout.

Simon Lelic, autor knihy Dům 

 

Cara Hunterová

Cara Hunterová je spisovatelka žijící v britském Oxfordu, z něhož udělala i dějiště svých kriminálních románů. Její debut Někdo blízký (2017, česky 2018, audiokniha) si získal skvělé čtenářské ohlasy a zařadil se mezi bestsellery The Sunday Times. Po druhém díle V temnotě (2018, česky 2019) nyní vychází třetí případ inspektora Adama Fawleyho.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNení úniku
Případy inspektora Fawleyho

Hunterová, Cara

Host, 2020

Napsat komentář