Čtení pro správné holky

divka-cte
Klukům vstup zakázán! Holky-čtenářky si mohou vychutnat originální příběhy plné dobrodružství, poznat dosud nepoznané, seznámit se s kouzelnými zvířátky nebo si vylepšit šatník. Nechybí ani krásné ilustrace, napětí a kouzla.

Mladá dívka se vydává na noční výpravu do muzea, aby se pokochala kouzelnou soškou. Tu ale někdo ukradne a Kitty se rozhodne pachatele vypátrat a muzejní klenot vrátit tam, kam patří.

Kitty se nemůže dočkat, až navštíví muzeum a na vlastní oči uvidí drahocenného Zlatého tygra. Legenda totiž praví, že kdo se sošky dotkne, tomu se splní jeho největší přání…
Kitty se vydá na noční výlet, aby vzácnou sošku ukázala pěkně v klidu a o samotě i Tygříkovi, ale stane se něco strašného – sochu někdo ukradne!
Dokáže Kitty s pomocí svých superschopností včas najít zloděje? A zvládne vzácné umělecké dílo vrátit ještě před úsvitem?

Ukázka z knihy

„Nezapomeň, že máme zítra velký den,“ dodala maminka, když ještě poklízela Kitty oblečení.
„Půjdeme se podívat na novou výstavu do Halamovského městského muzea. Bude tam k vidění socha Zlatého tygra a plno dalších starověkých pokladů.“ (str. 12)

Kitty a kouzelny zlaty tygr

Kitty a kouzelný Zlatý tygr

Autorka: Paula Harrisonová
Ilustrovala: Jenny Lovlieová

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 132×190 mm
ISBN: 978-80-271-2598-2
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Kitty a kouzelný Zlatý tygr vydalo nakladatelství Grada. Nezapomeňte si prolistovat ukázku.

————————————————

Holčička Lucinka nechce chodit spát. V posteli je totiž nuda a ona se ráda baví. Až jednoho dne se něco stane… S kouzelnými zvířátky se rozhodně nudit nebude!

Lucinka je úplně normální šestiletá holčička. Má ráda legraci a nerada chodí večer do postýlky. Je to podle ní velká nuda. Až jednou se začnou dít věci…
Už usnula a zdál se jí sen? Nebo ještě nespí? Proč je v jejím pokojíčku všechno vzhůru nohama? Jisté je jen, že Lucinka poznala spoustu hodných a veselých kamarádů.
Pojďte se s Lucinkou a kouzelnými zvířátky vydat za dobrodružstvím a užijte si s nimi spoustu legrace u Lucinky doma, ve škole i na výletě v zoo.

Ukázka z knihy

Lucinka a kouzelna zviratka

Lucinka a kouzelná zvířátka

Autorka a ilustrátorka: Eliška Mauleová

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 172×222 mm
ISBN: 978-80-271-1053-7
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Lucinka a kouzelná zvířátka vydalo nakladatelství Grada. Můžete si přečíst další ukázku.

O autorce

Eliška Mauleová (roz. Tomanová) vystudovala dánský jazyk a literaturu na Karlově Univerzitě a miluje kreslení a malování. Celý život  se zabývala uměním. V roce 2003  absolvovala s vyznamenáním Státní uměleckou školu Jagellonská v Plzni. Svoje obrazy vystavovala v Dánsku i Německu. Kromě toho se zúčastnila a zvítězila v mnoha národních i mezinárodních výtvarných soutěžích. Obzvlášť hrdá je na ocenění v celosvětové soutěži současné ilustrace pořádané časopisem 3×3 The Magazine of Contemporary Illustration, kde  obdržela čestné uznání za ilustrace své knihy Lucie og fantasidyrene (dánština, 2019). V současné době žije v Plzni, kam se přestěhovala s mužem a dvěma dětmi po sedmiletém pobytu v Dánsku. Více se o autorce a ilustrátorce dozvíte na jejich stránkách.

————————————————

Je tu další příběh kouzelného štěňátka! Tentokrát hlavní hrdiny zavede až do divadla, kde zrovna nacvičují baletní představení. Rozárka a Jenda se seznámí s divadelním zákulisím a pomohou baletce Elišce s její nervozitou.

Rozárka s Jendou prožívají další vzrušující dobrodružství s kouzelným štěňátkem. Tentokrát je Šmudlík vezme do divadla, kde právě probíhá zkouška baletu.
Děti zjistí, co všechno se skrývá v divadelním zákulisí, seznámí se s malou talentovanou baletkou a Rozárka dokonce zatančí na pódiu před diváky.
Pomohou nakonec Jenda, Rozárka a Šmudlík baletce Elišce překonat trému z vystoupení?

Zázračné štěňátko: Malá baletka

Autorka: Hayley Dazeová
Přeložil: Svobodová, Radka

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 133×205 mm
ISBN: 978-80-271-2285-1
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Zázračné štěňátko: Malá baletka vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Už vás nebaví klasické pohádky? Máme pro vás jednoduché řešení. Ponořte se do rockových příběhů, ve kterých se dějí úžasné věci v rockovém rytmu.

Ptáte se, děti, „Co to je ten rock?“ Řeknu vám, že rock je osvobozující hudba. Představujte si ho, jak chcete. Třeba jako dlouhovlasého, usmívajícího se dědečka, který nikdy nedá z ruky elektrickou kytaru. Nebo se vám vybaví někdo stejně starý jako vy, kdo miluje písničky. Nebo si nejlépe představte rock jako sami sebe!
Vyšly jste na dlouhou pouť objevovat svět a zpívat mu o tom, co máte rády i o tom, co vás trápí. Představte si, že jste došly někam, kde žijí jenom samá zvířátka a ta si zamilovala vás i vaše písničky. Prožily jste s těmi zvířátky mnoho dobrodružství a některá z nich skončila na stránkách této knihy. Při její četbě třeba přijdete na nějaké úžasné věci. A až se tak stane, klidně je vykřičte do světa. To se přeci na každého rebela sluší a patří…

Rockové příběhy pro malé rebely

Autor: Jiří Štraub
Ilustrovala: Tereza Doležalová

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 198×268 mm
ISBN: 978-80-271-1022-3
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Rockové příběhy pro malé rebely vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Udávejte styl a ještě se u toho pobavte! Stačí k tomu následující kniha plná módních triků a šikovné ruce. Udělat si vlastní šperky či osvěžit šatník nebylo nikdy jednodušší.

Zajímáš se o módu, máš ráda šperky a další doplňky? Máš šikovné ruce a baví tě vyrábět různé drobnosti pro sebe i pro své přátele a rodinu?
V této knize najdeš spoustu úžasných nápadů, jak si obnovit šatník, jak rozšířit svoji kolekci šperků a také nádherné samolepky. Naučíš se i nové rukodělné techniky. Buď tvořivá! Pusť se do toho sama a vylepši svůj styl!

Ukázka z knihy

Modni triky pro sparvne holky

Módní triky pro správné holky


Přeložila: Jana Petrásková

Počet stran: 80
Vazba: brožovaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-271-2837-2
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Módní triky pro správné holky vydalo nakladatelství Grada. Ukázka odtajní další triky.

————————————————

Seznamte se se svým novým kamarádem. A kdopak to má být? No přeci tajný deníček plný her, nápadů a testů. Kromě toho udrží všechna vaše svěřená tajemství a zážitky.

Seznam se s Kačkou, která tě provede tímhle tajným deníkem, kam se dá zaznamenat všechno, co máš ráda a co zažíváš se svými kamarády. Deníček je plný her, výtvarných nápadů a testů, takže se s ním rozhodně nebudeš nudit. Ale hlavně si do něj můžeš zapisovat svá tajemství a přání!

Ukázka z knihy

wow muj tajny denicek

WOW! Můj tajný deníček. LOL!

 

Ilustrovala: Diane Kolar
Počet stran: 80
Vazba: pevná
Formát: 136×202 mm
ISBN: 9788075299260
Doporučená cena: 199 Kč

 

 

Knihu WOW! Můj tajný deníček. LOL! vydalo nakladatelství Slovart, kde najdete i další ukázky.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKitty a kouzelný Zlatý tygr

Harrisonová, Paula

Grada, 2020

zobrazit info o knizeLucinka a kouzelná zvířátka

Mauleová, Eliška

Grada, 2020

zobrazit info o knizeZázračné štěňátko: Malá baletka

Dazeová, Hayley

Grada, 2020

zobrazit info o knizeRockové příběhy pro malé rebely

Štraub, Jiří

Grada, 2020

zobrazit info o knizeMódní triky pro správné holky

Grada, 2019

zobrazit info o knizeWOW! Můj tajný deníček. LOL!

Slovart, 2020

Napsat komentář