Záhadný případ na pozadí rudolfinské Prahy

Podivuhodny pribeh Viktora Bambase
Jaroslav Boček zasadil děj svého historického románu do období vlády Rudolfa II. Tento panovník proslul svým obdivem nejen k umění, ale také k alchymii. Autor mistrně zkombinoval novodobou Prahu s detektivní až fantaskní zápletkou. Dokáže hlavní hrdina vyřešit záhadný případ?

Alchymie z doby Rudolfa II. a milostné vztahy v novodobé Praze.
Hrdinou tohoto románu je docent historie Viktor Bambas a jeho protihráčkou se stala krásná paní Helena. Kolem víří bizarní postavičky z kulturního, vědeckého, politického i policejního světa. Svou roli sehrává i dávný alchymista Bavor Rodovský z Hustiřan, znalec čarodějných receptů. S vyprávěčskou svěžestí líčí autor příběh natolik záhadný a fantastický, že na jeho řešení je i policie krátká.

Ukázka z knihy

Kde začala ta historie?
A lze vůbec najít začátek, když víme, že každý následek má svou příčinu a každá příčina je jen následkem předchozích příčin? Kde je konec řetězu?
Snad ve chvíli, kdy Antonín Bambas, řezník a uzenář, jehož jaternice byly vyhlášené po celém Podlesí, zplodil se svou ženou Eliškou, rozenou Nováčkovou, syna a dal mu jméno Viktor, neboť věřil s otcem Tristrama Shandyho, že jméno je osud, a nadevše miloval vítězné povahy, a četl si proto ve volných chvílích v životopisech Alexandrů, Caesarů a Napoleonů?
Nebylo ale i to následkem něčeho předešlého? Nemáme jít dál, nořit se do časů, hltat události a nakonec rezignovat? Nebo se vůbec spokojit zjištěním, že člověk je tu, co měl dostat, bylo mu dáno, a neznepokojovat se pátráním po začátcích a příčinách příběhů?

Podivuhodný příběh Viktora Bambase aneb škola optimismu

Autor: Jaroslav Boček

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 134×206 mm
ISBN: 978-80-7617-806-9
Doporučená cena: 199 Kč

 

 

Knihu Podivuhodný příběh Viktora Bambase aneb škola optimismu vydalo nakladatelství Pragma. Nezapomeňte si prolistovat ukázku.

O autorovi

Jaroslav Boček (1932–2003) studoval na Akademii múzických umění v Praze a následně se věnoval filmu. Přednášel na Univerzitě Karlově, napsal odborné knihy o něm a točil dokumentární a animované filmy. Kromě toho psal i historické romány. Mezi jeho knihy patří Mládeneček na trůně, Klok a Kloček, Událost, Případ doktora Karpety či Polka pro delikátní ženu.

Zdroj informací: Vltava


Nakladatelství Pragma vydává tituly nabízející poučení a inspiraci. Ezoterické tituly od andělů po feng-šuej, motivační literatura, tituly zaměřené na téma osobního růstu, vztahů, rodinných konstelací, organizace času a zvládání životních situací, duchovní literatura, inspirativní lidské osudy, tajemné a záhadné příběhy. Je součástí Euromedia Group.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePodivuhodný příběh Viktora Bambase aneb škola optimismu

Boček, Jaroslav

Pragma, 2020

Napsat komentář