Získejte příběhy o zvířátkách plné ponaučení

ezop-o-zviratkach-perex
Připomeňte si nejznámější Ezopovy bajky, které čtenáře baví už po mnoho staletí a přináší jim nejen zábavné zvířecí příběhy, ale především morální ponaučení. Pokud chcete, aby je znalo i vaše dítko, pořiďte mu nové moderní vydání.

Tradiční bajky v moderní podobě

Zatímco Ezopův život je zahalen tajemstvím, jeho příběhy o zvířatech, která jednají jako lidé, jsou celosvětově známé. Jde o jedny z nejstarších poučných příběhů vůbec. Traduje se, že Ezop byl otrokem ve starověkém Řecku a díky svému skvělému vypravěčskému umění získal svobodu. Nikdo neví, zda byl skutečnou postavou, nebo jde jen o pseudonym jiného spisovatele či skupiny spisovatelů, kteří zaznamenali jeho bajky. Dnes, stejně jako před mnoha a mnoha lety, přinášejí jeho bajky radost, ale také důležitá morální poselství malým i velkým čtenářům. Tahle knížka je představuje velmi neotřele, s velkou hravostí a vtipem, což zajisté velmi oceníte, ať už jste dítě, anebo dospělák. Pro české vydání bajky přebásnil Robin Král, překladatel, textař, básník a úspěšný spisovatel knížek pro děti.

 

Ezop o zvířátkách

Autorka: Elli Woollardová

Vydalo: nakladatelství PRESCO GROUP a.s. v edici Ella&Max
Ilustrace: Marta Altésová
Překlad: Robin Král
Počet stran: 92
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 3/2020
ISBN: 978-80-88276-97-5

Přečtěte si více o knize Ezop o zvířátkách, kterou do soutěže věnovala značka Ella&Max patřící pod nakladatelství PRESCO GROUP a.s.

Značku Ella & Max společně založili tátové dvou mrňousů – Elly a Maxe. Ve druhé polovině roku 2016 tak přišly na svět první knížky, které si brzy našly místo v srdcích malých čtenářů i v knihovničkách mnoha mateřských a základních škol. Současně s tím, jak rostou Ella s Maxem, roste i jejich produkce a záběr. Od chytrých leporel přes vizuálně krásné samolepkové knížky až po tituly plné inspirativních příběhů – všechny knihy slibují nejen dobrou zábavu, ale i něco navíc.

 

Vyhrajte knihu Ezop o zvířátkách

Ezopovy bajky o zvířátkách, která mají lidské vlastnosti, jsou plné situací, ze kterých se mohou poučit jak malí čtenáři, tak ti dospělí. Přestože se tyto příběhy poprvé objevily už před mnoha staletími a od té doby se tradují víceméně v nezměněné podobě, děti je čtou a poslouchají stále rády. A pokud jim pořídíte moderní veršované vydání, určitě jim uděláte radost, a to i těm nejmenším, které potěší nejen překrásné ilustrace od Marty Altésové, ale verše pro český překlad zveršované Robinem Králem je můžete naučit jako říkanky a potrénovat jejich paměť.

Ve spolupráci se značkou Ella&Max patřící pod nakladatelství PRESCO GROUP a.s. vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Ezop o zvířátkách vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Ezop o zvířátkách
probíhá od 14. do 27. března 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Ezop o zvířátkách

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeEzop o zvířátkách
Veršované bajky

Woollardová, Elli

EllaaMax, 2020

Napsat komentář