Záhadné zmizení

Pripad doktora Karpety
Pátek odpoledne, lékař Milan Karpeta končí v práci a jede autem domů. Tam však už nikdy nedorazí. Navíc rozcházející se výpovědi členů rodiny a blízkého okolí pátrání po něm komplikují. To vede k zamyšlení se nad tím, kdo byl ve skutečnosti zmizelý muž.

V pátek odpoledne nasedl Milan Karpeta, šedesátiletý lékař, do svého auta a odjel domů. Ale tam se už nikdy neobjevil… Zdá se, že vyšetřování jeho záhadného zmizení vede do slepé uličky; výpovědi jeho manželky a dcery, pacientů i přítelkyň se v mnohém rozcházejí. Z této mozaiky vyvstává otázka: Kdo vlastně byl tento muž? Případ doktora Karpety se zápletkou skoro detektivní se rozrůstá v myšlenkově závažný a neobyčejně přitažlivý román.

Ukázka z knihy

Bylo úterý. Seděl jsem v poloprázdném sálu kavárny nad šachovnicí s postavenou koncovkou a líně jsem uvažoval o protitahu, jaký by bílý musel udělat, kdyby černý šel s koněm z c3 na e4. Tah věží se mi nelíbil a nápad atakovat černého krále střelcem a dát mu šach mi připadl tak primitivní, že jsem ho ani nebral v úvahu. Koncovka určitě nebyla těžká, ale nemohl jsem s ní pohnout, snad že mě její řešení ve skutečnosti nezajímalo. Postavil jsem si ji, abych netratil čas, než se tu objeví někdo z naší úterní šachistické party, ale opravdu namáhat mozek jsem neměl chuť. Tak jsem s ní jen tak nezávazně koketoval, co kdyby; třeba řešení přijde samo na několik pokusů. Přitom jsem bloumal očima po kavárně, takže jsem kapitána Jandu zahlédl, hned jak se objevil vedle šatny. Zamířil rovnou ke mně.

Případ doktora Karpety

Autor: Jaroslav Boček

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 133×137 mm
ISBN: 978-80-7617-127-5
Doporučená cena: 279 Kč

 

 

Knihu Případ doktora Karpety vydalo nakladatelství Pragma. Nezapomeňte si prolistovat ukázku.

O autorovi

Jaroslav Boček (1932–2003) studoval na Akademii múzických umění v Praze a následně se věnoval filmu. Přednášel na Univerzitě Karlově, napsal odborné knihy o něm a točil dokumentární a animované filmy. Kromě toho psal i historické romány. Mezi jeho knihy patří Mládeneček na trůně, Klok a Kloček, Událost či Polka pro delikátní ženu.

Zdroj informací: Vltava


Nakladatelství Pragma vydává tituly nabízející poučení a inspiraci. Ezoterické tituly od andělů po feng-šuej, motivační literatura, tituly zaměřené na téma osobního růstu, vztahů, rodinných konstelací, organizace času a zvládání životních situací, duchovní literatura, inspirativní lidské osudy, tajemné a záhadné příběhy. Je součástí Euromedia Group.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřípad doktora Karpety

Boček, Jaroslav

Pragma, 2019

Napsat komentář