Pohádková zvířátka v knihách značky Bambook

PesAKocka
Pokud spojíte knižní značku Bambook a zvířátka jako hlavní hrdiny, získáte krásné příběhy plné dobrodružství, poučení a překvapení. Navíc je doprovází bohaté a povedené ilustrace. Můžete se těšit na pejska, koťátko, ale i šneka či dokonce slona!

Všechny dnes představené knihy vydalo nakladatelství Grada v edici Bambook.

Značka BAMBOOK patřící pod nakladatelství Grada je určena všem dětským čtenářům. Nabídkou dětských knížek provází její maskot, pandí kluk Bambook, který seznamuje děti se světem čtení a příběhů.

Bambook

Zavítejte do tajemného lesa a poznejte světlušku Majku a malého broučka. Kromě toho, že je pojí pevné přátelství, vyrážejí každý večer za lesním dobrodružstvím.

Daleko za městem, v lese, kde jsou stromy vysoké tak, že se dotýkají oblohy, v lese, kde mechy oblékají zemi do zelených šatů, žije světluška Majka spolu s malým broučkem. Každý večer vylézají ze svých domečků, aby pozorovali západ slunce a vyráželi za lesním dobrodružstvím. Větve stromů se hýbají ze strany na stranu a pomalu přichází podzim.
Objevte pomocí této bohatě ilustrované knížky rozmanité krásy podzimu, prozkoumejte život v lese a zjistěte, jak vypadá pravé přátelství.

Ukázka z knihy

Vypadala stejně jako ostatní světlušky, měla křídla a tykadla, měla i světýlko, kterým rozjasňovala noc. Majka ale uměla ještě něco navíc. Dokázala každému vykouzlit úsměv na tváři.Rozveselila i tu nejsmutnější světlušku. Ptáte se jak? To nikdo nevěděl, Majka byla zkrátka taková.
Čím více světluška pomáhala, tím šťastnější byla i ona sama.

ukazka2

Prohlédněte si naši ukázku.

 Když se brouček probudil

Autorka: Veronika Kratochvílová
Ilustrovala: Jaroslava Šupová

Počet stran: 56
Vazba: vázaná
Formát: 170×162 mm
ISBN: 978-80-271-2427-5
Doporučená cena: 159 Kč

Přečtěte si více o knize Když se brouček probudil i celou ukázku z ní.

————————————————

Zvířecím kamarádům nestačil dosavadní život na dvorku, a tak se rozhodli vydat se poznat svět. Prolezli plotem a od toho okamžiku nebylo nic jako dřív. Příběh doprovází tematické písničky.

Na malém dvorečku žijí dobří kamarádi. Pejsek, kočka, kohoutek a tři slepičky. Jednoho letního rána se zvířátka rozhodnou, že prolezou mezi plaňkami v plotě a vyjdou si na výlet. Od té doby už nic není, jak bývalo. Objevovat svět je krásné dobrodružství, obzvlášť když si najdete nové přátele. Veselé ilustrované vyprávění o domácích i jiných zvířátkách obohacují krátké tematické písničky.

Ukázka z knihy

Probouzí se teplé letní ráno. Sluníčko na obloze se líně kulí ze svých oblíbených pruhovaných peřin. Nejprve si postýlku ustele, pak dvakrát zívne, protáhne se a promne si svá vlídná modrá kukadla. Podívá se z oblohy dolů, aby se rozhodlo, kterou kytičku zahřeje nejdříve. Pampelišku, sedmikrásku, zvonek, kopretinu, vlčí mák, nebo slunečnici?

Kamaradi na vylete_ukazka1

Přečtěte si pokračování naší ukázky.

Kamarádi na výletě

Autorka: Lenka Jakešová
Ilustrovala: Dagmar Medzvecová

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 166×243 mm
ISBN: 978-80-271-2540-1
Doporučená cena: 239 Kč

 

Zjistěte více o knize Kamarádi na výletě a nezapomeňte na ukázku.

O autorce

Lenka Jakešová se narodila v roce 1966 ve Frýdlantě v Čechách. Vystudovala Střední pedagogickou školu v Liberci. Od ukončení studia do roku 2007 pracovala jako učitelka v MŠ ve Frýdlantě v Čechách, kde dlouhá léta vedla pěvecký sbor Vlaštovky. Od roku 2007 pracuje spolu se svým manželem v oboru geodézie. Na mateřskou školu ale nezanevřela. Nyní v Hejnicích vede pěvecký sbor Zvoneček. Navštěvuje mateřské centrum Mateřídouška, taktéž v Hejnicích, kde hraje a zpívá maminkám a jejich malým ratolestem. V roce 2018 vydala zpěvník pro děti od předškolního do mladšího školního věku Písničky pro děti, které se dočkalo dvou pokračování. Kniha Kamarádi na výletě je autorčina pohádková prvotina, která je doplněná písničkami vhodnými pro děti předškolního věku.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Tři kamarádi rádi pomáhají zvířátkům, a proto si nenechají ujít žádný nový případ na veterinární stanici. Amálka začne opečovávat bígla Fida, kterého majitel zavřel v létě v autě.

Máte rádi zvířátka a dobrodružství? Jste zvědaví, jak to vypadá na záchranné veterinární stanici?
Amálka, Jáchym a Robin moc rádi pomáhají při ošetřování a záchraně zvířátek. Dozvědí se tam spoustu užitečných informací, například jak pečovat o zraněné srnečky nebo proč nepomáhat ptáčátkům zpět do hnízda. A taky proč nezavírat živá stvoření v parném létě v autě. Právě kvůli tomu se děti seznámí s mazlivým bíglíčkem Fidem. Musí se na záchranné stanici zotavit a Amálka o něj láskyplně pečuje. Jaký bude další Fidův osud?

Ukázka z knihy

Za chvíli do kuchyně nahlédla  Amálčina blonďatá kudrnatá hlava. Holčička zamrkala a vypadala přitom jako andílek, ale na Robina sestřina roztomilost dávno neplatila.
„Co tu řveš jak na lesy, Amálie?“ spustil na ni.
„Kluci, rychle se sem pojďte podívat, Mourek je nějaký divný. “ (str. 5)

Mazlivy pejsek

Můžete si přečíst pokračování ukázky.

Mazlivý pejsek

Záchranná stanice pro zvířátka
Autorka: Oldřiška Ciprová
Ilustrovala: Zdeňka Študlarová

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 155×230 mm
ISBN: 978-80-271-2456-5
Doporučená cena: 199 Kč

Přečtěte si více o knize Mazlivý pejsek.

O autorce

Oldřiška Ciprová (*1979) je česká divadelní herečka a spisovatelka. Oldřiška dělá všechno naplno. Když závodí v běhu nebo triatlonu, ráda vítězí. Když se věnuje režii vlastních scénářů na divadle, žije každou maličkostí, která se odehraje na pódiu. Miluje zvířata, a tak má ve svém malém domku velkého psa a dvě kočky. A stejně tak je to s jejím psaním – dělá to s láskou, plným nasazením a vždycky s myšlenkou na své čtenáře. Mezi její díla patří např. Nevěsta železného králePrincezna veronská – nevěsta knížete BoleslavaHříšná královnaDoubravka PřemyslovnaZhubni a nezblni! či Ema a jednorožec – Kouzelný roh.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Zatímco v předchozí knize byl zvířecím hrdinou pejsek, teď si přijdou na své milovníci kočiček. Dvě mladé slečny se díky kouzelnému koťátku vydají na dobrodružnou pouť do Egypta, aby vypátraly faraonovu kočku.

Ela se v novém domově seznámí s holčičkou Olivií ze sousedství a stanou se z nich kamarádky. Jako zázrakem se pak vedle nich objeví to nejroztomilejší koťátko na světě. Brzy se však ukáže, že Mazlinka je nejen roztomilá, ale i kouzelná. Holčičky díky ní prožijí velké dobrodružství ve starověkém Egyptě, kde si najdou i kamarádku. Podaří se jim za pomoci Mazlinky najít ztracenou faraonovu kočku?

Ukázka z knihy

Olivie stála ve svých fialových balerínkách úplně na špičkách a nakukovala přes plot. Na Elině zahradě bylo pískoviště, lavička a zeleninové záhony plné šťavnatých rajčat a fazolek. Ale Olivie zírala na trojúhelníkovou hromadu krabic navršených uprostřed trávníku. (str. 14)

Zazracne kotatko

 

Zázračné koťátko

Autorka: Hayley Dazeová
Přeložila: Radka Svobodová

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-271-2257-8
Doporučená cena: 199 Kč

 

Prohlédněte si knihu Zázračné koťátko a můžete si přečíst ukázku.

————————————————

Velkoforámotvá kniha plná ilustrací předkládá dětskému čtenáři putování šneka Palmáce za novým domečkem. Během cesty potká mnoho nových přátel.

Kolik toho musí takový šnek překonat a poznat, aby našel domov!? Vydejte se s Palmácem na dlouhou cestu za novým domečkem. Potkáte na ní žabku, berušku, špačka, veverku nebo krtka a mnoho dalších zvířátek. Ti všichni mají nějaké řešení Palmácova trápení. Jaké ale bude to pravé?
Ve velkoformátové barevné knize se potkává příběh úspěšné autorky Zuzany Pospíšilové s podmanivými ilustracemi debutující Lucie Velíškové. Bohatě ilustrované pohádkové vyprávění doplňují otázky podporující porozumění textu, jazykové myšlení a rozvoj empatie a emoční inteligence.

Ukázka z knihy

„To je ale vedro!“ posteskl si Palmác. „Copak se to slunko zbláznilo?“ řekl rozmrzele a setřel si přitom pot z čela.
Palmác byl hlemýžď zahradní, a ti musejí své domečky vláčet stále s sebou, ať je zima nebo horko.
Dneska byl však mimořádně horký den. Oblázky na cestě byly rozžhavené doběla, kytičky věšely hlavičky a zpívaly povadlé písničky a žížaly pro jistotu ani ze země nevylézaly. V podzemí měly příjemný chládek, který jim Palmác sice záviděl, ale pod zem se zahrabat nemohl.

Domecek pro sneka Palmace_ukazka1

Můžete si přečíst naši ukázku.

Domeček pro šneka Palmáce

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrovala: Lucie Velíšková

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 207×288 mm
ISBN: 978-80-271-2211-0
Doporučená cena: 269 Kč

 

Zjistěte více o knize Domeček pro šneka Palmáce.  Nezapomeňte si přečíst další ukázku.

O autorce

Zuzana Pospíšilová je dětská psycholožka, která pracuje ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Dříve pracovala v dětském rehabilitačním stacionáři, převážně s dětmi s organickým poškozením CNS a pohybovým postižením. V době studií se zabývala tématem rozvoje tvořivosti u dětí mladšího školního věku, nyní píše knihy pro děti. Přečtěte si recenzi prvního dílu Kouzelné třídy a ukázky z některých dalších příběhů, např. Kouzelná třída, příběh pokračujeKouzelná třída: Další kouzleníKouzelná třída – čtvrtý rokKouzelná třída v muzeuNezralá, Hruška, k tabuli!Prázdninové pohádkyPohádkové uspávankyPolicejní pohádkyZáchranářské pohádkyVýlet do Pekla.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

A na závěr se seznámíte s hravým sloníkem Mumbou, který chce najít nejkrásnější místo na světě. Překoná řadu překážek, pozná nové kamarády a na konci cesty na něj čeká velké překvapení…

Sloník Mumba žije se svou rodinou na velké travnaté pláni blízko rozvodněné řeky. Je to veselý, čilý a neposedný sloní kluk. Jednoho dne se rozhodne, že půjde do světa a najde tam to nejkrásnější místo. Cestou překoná ohnivé jezero, písečnou poušť, vysoký vodopád a najde si spoustu kamarádů, kteří mu vždy rádi pomohou. V královském paláci sloního krále čeká na Mumbu hned několik překvapení!

Ukázka z knihy

V daleké Africe na jedné sluncem zalité travnaté pláni žije velká rodina slonů. Usídlila se blízko široké rozvodněné řeky. Voda je totiž pro slony velmi důležitá. V takovém horkém prostředí, ve kterém žijí, musí vypít spoustu vody. Ale řeka jim také nabízí každodenní radost a zábavu. Ráno a večer, když provádějí očistnou koupel, si hrají, dovádějí a cákají po sobě svými choboty.

Slonik Mumba

Sloník Mumba a dobrodružná výprava

Autorka: Monika Nikodemová
Ilustrovala: Veronika Balcarová

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 170×242 mm
ISBN: 978-80-247-1876-7
Doporučená cena: 199 Kč

 

Přečtěte si více o knize Sloník Mumba a dobrodružná výprava. Můžete si prolistovat ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za výhodné ceny.

Které zvířátko dle vás patří také do dětských příběhů? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKdyž se brouček probudil

Kratochvílová, Veronika

Grada, 2019

zobrazit info o knizeKamarádi na výletě

Jakešová, Lenka

Grada, 2019

zobrazit info o knizeMazlivý pejsek
Záchranná stanice pro zvířátka

Ciprová, Oldřiška

Grada, 2020

zobrazit info o knizeZázračné koťátko
Kouzelné přátelství

Dazeová, Hayley

Grada, 2020

zobrazit info o knizeDomeček pro šneka Palmáce

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2019

zobrazit info o knizeSloník Mumba a dobrodružná výprava

Nikodemová, Monika

Grada, 2019

Napsat komentář