Láskyplné příběhy

CoZiviLasku
Čtrnáctému únoru se přezdívá svátek zamilovaných. A není lepší důkaz o lásce než kniha. Samotná láska může mít mnoho podob, od sourozenecké až po romantickou. Inspiraci najdete v zajímavých příbězích plných lásky, pochopení a nalezení štěstí a sebe sama.

Táňa Keleová-Vasilková si jako námět pro další knihu zvolila sesterství. Věra, Lucie a Ema jsou tři sestry, které si byly v minulosti velmi blízké, ale v dospělosti se odcizily. To se rozhodne změnit jejich maminka…

Tři sestry nespojují jen hřejivé vzpomínky, ale i láska a pocit sounáležitosti. Jen na to ve víru života jaksi pozapomněly. Věra žije ve šťastném manželství, čehož si cení stejně jako vztahu s dcerou, a své rodině věnuje téměř všechen volný čas. Lucie je pohlcená výchovou dvou malých synů, prací v kosmetickém salonu a vlastními problémy. Nejmladší z nich, Emu, nejvíc trápí skutečnost, že se se sestrami vzájemně odcizily, ale nedokáže to změnit. Naštěstí je tu ještě jejich máma a ta se pokusí vše napravit.

Ukázka z knihy

„Borisi, můžeš si sundat ta sluchátka?!“ Věra by na něj nejradši zaječela , jenže to by situaci jen zhoršilo. Stačí se podívat na chlapcův výraz a její jasné, že má bojovou náladu. Jenže na boj je potřeba přinejmenším dvou.
„Proč?“ Modrý pár očí, co už teď, ve čtrnácti, lámou dívčí srdce, půlka třídy je do něj udělaná, na ni drze hledí.
„Protože neslyší, co ti říkám. A po víkendu tě z toho vyzkouším.“ (str. 7)

Tři sestry

Autorka: Táňa Keleová-Vasilková
Přeložila: Draha Smutná

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 135×208 mm
ISBN: 978-80-8111-504-2
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Tři sestry vydalo nakladatelství Noxi.

O autorce

Táňa Keleová-Vasilková je jednou z nejúspěšnějších slovenských spisovatelek. Narodila se v Chomutově v severních Čechách v rodině slovenského publicisty a cestovatele Františka Keleho. Jako čtyřletá se přestěhovala s rodiči do Bratislavy, kde od té doby žije a působí. Vystudovala gymnázium a žurnalistiku na Filozofické fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě. Několik let pracovala jako redaktorka v časopise Osvetová práca a od roku 1991 je spisovatelkou na plný úvazek. Na kontě má téměř třicet velice úspěšných společenských románů, mezi něž patří například DruháManželkyKouzlo všednostiKvětiny pro LauruTouhy, Co to bude?Duhový most či Sítě z pavučin. Je vdaná a je matkou tří dětí, se kterými žije v Devínské Nové Vsi.

Zdroj informací: autorčiny oficiální stránky

————————————————

Kdo jsme? Takovou otázku si klade většina z nás a výjimkou není ani David, jehož životní příběh pojednává o lidství, přijetí a pochopení. Velkou roli v jeho životě hraje i sestra Ana mající Downův syndrom.

„… Máma vždycky říkala, že se rouhám, když tě nechci a odháním tě od sebe. Odpusť mi. Hrozně tě chci mít u sebe, prosím. Jsi jediný člověk, který mě nechce měnit. Jsi jediný člověk, který nic neočekává. Prostě máš jenom velikou radost, když mě vidíš. Mám tě moc rád a dnes jsem strašně vděčný za to, že tě mám. Svým jednoduchým životem jsi mi každodenním příkladem, že štěstí není ve většině těch věcí, ve kterých ho hledáme…“
Krátké střípky ze života jednoho obyčejného Davida a jeho neobyčejné sestry Ani s Downovým syndromem. O křehkosti a proměnlivosti života, o přijetí a pochopení, o lidství, které by mělo být v každém z nás. Pro všechna srdce otevřená, dospělá i nedospělá…

Ukázka z knihy

Ach, ta věčná otázka trápí nás všechny od okamžiku, kdy začneme vnímat tento svět. Kdo jsem?
To se ptáme pomalu celý život. Ptáme se tak hlavně v důležitých životních okamžicích, kdy se musíme nějak zachovat, nějak rozhodnout, nebo když se jen ohlížíme za tím, čemu říkáme „můj život“.

Pro koho kvetou stromy

Autor: Alby

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 155×155 mm
ISBN: 978-80-7553-611-2
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Pro koho kvetou stromy vydalo nakladatelství Triton.

————————————————

Laurie nevěří v lásku na první pohled. To se změní, když zahlédne sympatického muže se zelenýma očima a blonďatými vlasy. Jeho jméno zjistí, když jí ho představí její nejlepší kamarádka Sarah jako svého nastávajícího. Podaří se všem třem najít cestu k opravdovému štěstí?

Laurie si je jistá, že člověk se na první pohled zamilovat prostě nemůže. Život přece není scéna z romantického filmu, že?
Ale jednoho šedivého prosincového dne si z okna londýnského autobusu všimne muže. A on si všimne jí… Ten magický moment, kdy se jeden druhému podívají do očí… A vzápětí autobus i s Laurie ze zastávky odjíždí.
Je jí jasné, že toho blonďáka se zelenomodrýma očima už nikdy neuvidí. Přesto jej po celý další rok hledá na každé zastávce a v každé kavárně v Londýně. Ale marně. Co na tom záleží?
Jenže na vánočním večírku jí její nejlepší kamarádka Sarah představí svého nového partnera Jacka. Prý je to láska jejího života. Jack ovšem není nikdo jiný než „blonďák ze zastávky“. Laurie se rozhodne jít Sarah z cesty a žít si svůj vlastní život. Ale co když má osud jiné plány?
Následuje deset let plných přátelství, lásky, zlomených srdcí, promarněných příležitostí a nečekaných rozhodnutí. Osud si s Laurie, Sarah i Jackem zahrává a vede je po klikatých cestičkách, které však nakonec možná povedou ke štěstí.

Ukázka z knihy

„Laurie,“ otočí se ke mně Sara, celá nervózní a rozzářená. „Tohle je Jack. Jacku, to je Laurie. Moje Laurie,“ dodá důrazně.
Otevřu pusu, abych ho pozdravila, a pak se mu podívám do obličeje. Srdce mi vyletí do krku a mám pocit, jako by mi někdo přiložil na prsa elektrody a pustil do mě plnou dávku. Nejsem schopná vydat ze sebe jediný zvuk.
Já ho znám.

Přečtěte si zbytek naší ukázky.

Den, kdy jsem zahlídla lásku

Autorka: Josie Silverová
Přeložila: Dominika Křesťanová

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-247-2862-9
Doporučená cena: 389 Kč

 

Knihu Den, kdy jsem zahlídla lásku vydalo nakladatelství Cosmopolis. Prolistujte si další ukázku.

————————————————

Vše není tak, jak se na první pohled může zdát. O tom ví své sourozenci Zane a Britt, jejichž otec je po léta týrá. V jednom okamžiku Zane uteče z domu, aby se o pár let později vrátil zpět pro svou sestru. Dokáže se vzepřít negativním vzpomínkám?

Zane a jeho sestra Britt vyrůstají v luxusním domě u horského jezera. Jejich otec je vážený občan a celá rodina budí dojem dokonalosti. Jen obě děti znají pravdu – otec je s tichým souhlasem matky léta týrá. Zane se mu jednoho dne vzepře a uteče z domu. Po letech se ale rozhodne vrátit, aby ochránil svoji sestru a začal nový život. Dokáže se osvobodit od strašlivých vzpomínek z dětství, nebo ho znovu zcela pohltí?

Ukázka z knihy

Zane se řídil pravidly. Bolest pominula, modřiny vybledly. V zimním středisku se doktora Bigelowa nikdo nevyptával na synovu cyklistickou nehodu, ani nezpochybňoval nařízení, že Zane musí zůstat v pokoji a nikdo ho nesmí rušit. Doma v Lakeview se nikdo nepozastavoval nad úrazem na lyžích. (str. 1)

Spodní proudy

Autorka: Nora Robertsová
Přeložily Hana Černá, Jana Vlčková

Počet stran: 408
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-078-8
Doporučená cena: 369 Kč

 

 

Knihu Spodní proudy vydalo nakladatelství Alpress. Nezapomeňte si přečíst ukázku.

O autorce

Nora Robertsová (*1950) je populární americká spisovatelka. Napsala již více než čtyřicet románů, jejichž náklad dosáhl třiceti milionů výtisků. Jako první spisovatelka svého žánru byla přijata do Síně slavných romanopisců. Navštěvovala katolickou školu, krátce pracovala jako právní sekretářka a od roku 1981 se plně věnuje psaní. Poprvé začala psát při sněhové vánici, která ji na týden uzamkla s dětmi doma. Píše také pod pseudonymy J. D. Robb a Jill March. Mezi její knihy patří Sladká pomstaZaváté stopy nebo například Když přijde soumrak.

Zdroj informací: kosmas.cz

————————————————

Dva zamilovaní lidé, kteří byli stvořeni jeden pro druhého, se přesto rozhodli zůstat jen přáteli a strávit spolu v tomto duchu jeden den v roce, aby nezranili své protějšky. Dokážou odolat vábení lásky a vášně?

Stephanie a Jamie se poznají na uměleckém kurzu a od prvního setkání je zřejmé, že jsou jako stvořeni jeden pro druhého. Jenomže jsou zadaní a svědomí jim nedovoluje způsobit bolest jejich nejbližším. Rozhodnou se své zamilovanosti vzdorovat a lásce nepodlehnout. Vrátí se ke svým protějškům a následujících deset spolu prožívají každý rok pouze jeden den jako přátelé. Den naplněný štěstím, smíchem a radostí.
Mohou ale dva lidé s takto silným spojením zůstat jen přáteli napořád? Příběh o lásce, která může člověka zavést do šedé zóny mezi dobrým a špatným a přinutí ho zpytovat smysl tradičních hodnot a morálky. A také varuje, že na tomto světě nejsme navždycky a občas je lepší rozhodnout se rychle.

Ohlasy na knihu

Skvělý milostný příběh, jehož hrdinům budete držet palce od momentu, kdy se potkají. Srdceryvné i povznášející, připravte se na emocionální horskou dráhu.

- spisovatelka Anna Bell

Den, kdy jsme se potkali je dojemná meditace nad tím, co se stane, když přijdete o všechny jistoty. Stephanie a Jamie s vámi zůstanou dlouho po dočtení poslední strany a já polykala strany, abych zjistila, co se s nimi stane. Příběh mě rozesmál i rozplakal, je plný smutku, humoru, pochopení a upřímnosti. Nemohla bych ho více doporučit!

- spisovatelka Katie Marsh

Doporučujeme

Pokud máte rádi povznášející a milé příběhy, knihy z edice 7lásky jsou pro vás jako stvořené:

zobrazit info o knize    zobrazit info o knize    zobrazit info o knize    zobrazit info o knize

Den, kdy jsme se potkali

Autorka: Roxie Cooperová

Počet stran: 400
Vazba: brožovaná
Formát: 129×206 mm
ISBN: 978-80-7625-077-2
Doporučená cena: 379 Kč

 

 

Knihu Den, kdy jsme se potkali vydalo nakladatelství Metafora. V naší souteži mohou tři z vás knihu vyhrát do 17. února.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTři sestry

Keleová-Vasilková, Táňa

Noxi, 2019

zobrazit info o knizePro koho kvetou stromy

Alby

Triton, 2019

zobrazit info o knizeDen, kdy jsem zahlídla lásku

Silverová, Josie

Cosmopolis, 2019

zobrazit info o knizeSpodní proudy

Robertsová, Nora

Alpress, 2019

zobrazit info o knizeDen, kdy jsme se potkali

Cooperová, Roxie

Metafora, 2020

Napsat komentář