Návrat oblíbených hrdinů

čtoucí děti - ilustrační
Oblíbení dětští hrdinové se opět vrací na scénu! Andělka Lucinka a čertík Toník navštíví starý mlýn, Franta a jeho parta se postaví zombíkům a Morrigan Crowová bude čelit další obtížné zkoušce. Opět se můžete spolehnout na pořádnou dávku dobrodružství a zábavy.

Andělka Lucinka a čertík Toník zase vezmou dětské čtenáře do starého mlýna. Čeká na ně řada příhod, ve kterých hrají hlavní roli tradice, obyčeje, zvyky a pověsti. A nabyté znalosti budou moci uplatnit v pracovních listech.

Před třinácti lety jsem ve spolupráci s nakladatelstvím Agentura KRIGL, Praha vydala dva herbáře. Pro jejich úspěch jsem se rozhodla zpracovat téma herbářů znovu, jen v trošku jiné podobě, a zasadit je do světa Andělských pohádek.
V této knize se tedy opět vracíme do starého mlýna. Čeká na vás mnoho pohádkových příběhů andělky Lucinky, čertíka Toníka a jejich přátel. Tito nerozluční kamarádi vás seznámí s více než dvaceti rostlinkami, které najdete běžně v průběhu celého roku na loukách, v parcích a zahrádkách.
Obsahově je kniha, na rozdíl od původních herbářů, zaměřena hlavně na staré tradice, zvyky, obyčeje a pověsti. Můžete se v ní dočíst mnoho zajímavých informací o tom, jak za starých časů lidé zpracovávali různé byliny a k čemu všemu je používali. Opět se vracíme zpátky do doby, kdy hospodyně v dřevěných chaloupkách sušily lipové květy, malinové listy, vyráběly sirupy z jitrocele, dívky na loukách vily věnečky a trhaly svatojánské kvítí… Součástí herbáře jsou i pracovní listy, do kterých si můžete nalepit, namalovat či jinak výtvarně ztvárnit jednotlivé kytičky, zapsat si u nich datum a místo jejich výskytu, popřípadě vlepit fotografii.
S andělkou Lucinkou a čertíkem Toníkem se ale ještě neloučíme! Připravujeme s nimi i druhý herbář, věnovaný stromům a keřům.

Doporučujeme

Lucinka a Toník se už dvakrát vydali do starého mlýna:

zobrazit info o knize    zobrazit info o knize

Andělský herbář

Kouzelné rostliny
Autorka a ilustrátorka: Iva Hoňková

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 190×240 mm
ISBN: 978-80-88104-64-3
Doporučená cena: 222 Kč

Knihu Andělský herbář vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.

O autorce

Iva Hoňková je česká spisovatel, ilustrátorka a malířka. Od dětství kreativně tvoří, píše knihy a maluje. Zajímá se o kosmonautiku, astronomii, letectví a výtvarné umění, zejména staré mistry. Maluje akvarelem, pastelem, temperou a tuší. Je autorkou knih jako Čarodějnická kuchařka pro děti či Veselé pastelky kuklinky Zuzinky

Zdroj informací: kosmas.cz

————————————————

Vítejte zpět v komiksovém světě zombíků! Ve třetím díle začnou partě přátel v čele s Frantou docházet zásoby, rozhodnou se tedy pro ně vydat do města. Další zombí dobrodružství může začít…

Bojíte se? Jste dobře schovaní? To je dobře, protože zombíci jsou úplně všude! Ale opravdu jsou tím největším problémem?
Nedostatek zásob donutí stále početnější partu kamarádů, v čele s Frantou, opustit bezpečí hradních zdí. Posledním místem, kde by se ještě dalo sehnat něco k snědku, je město, kde to všechno začalo. Ale jak se říká, větší město znamená víc zásob, víc zásob rovná se víc zombíků a víc zombíků znamená jen větší zábavu. Zbývá jen vymyslet, jak to všechno zvládnout.
A nové zombí dobrodružství právě začíná…

Zombíci… Zubatí mazlíčci!

Autor: Ondřej Frencl

Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Formát: 163×230 mm
ISBN: 978-80-271-2221-9
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Zombíci… Zubatí mazlíčci! vydalo nakladatelství Grada.

O autorovi

Ondřej Frencl se věnuje se výtvarné tvorbě již od dětských let. Během nich se dopracoval od prvních čmáranců po zdech až ke své první komiksové knížce, kterou právě držíte v ruce. Autor ve své tvorbě pracuje především s hororovými a dobrodružnými náměty, které ale balí do humorného kabátu a dává jim tak svůj nezaměnitelný rukopis. Kromě této knihy má autor na kontě již několik komiksových stripů, konkrétně to je zejména Zombík. Mezi další stripy patří Roboťáci, pojednávající o životě montážních robotů, a také Lenochod Eda.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Morrigan se snad svého prokletí nikdy nezbaví! I když v prvním díle dokázala, že do Nikdyuš patří a získala pozvání do Divinské společnosti, musí se vypořádat s dalšími komplikacemi. Uspěje mladá kouzelnice v další zkoušce?

Morrigan sice zlomila svou smrtící kletbu a vykonala nebezpečné zkoušky, ale její cesta k Nikdyuši a všem jeho tajemstvím teprve začala. A ona rychle zjišťuje, že ne všechna magie se využívá pro dobrou věc. Morrigan dostala pozvání vstoupit do Divinské společnosti, která jí slibovala přátelství a ochranu, ale kdosi ji a její společníky vydírá, takže i těch pár věrných přátel se obrací proti ní. Zbaví se Morrigan někdy svého prokletí?

Divomor

Síly, jež v sobě objevila Morrigan Crowová
Autorka: Jessica Townsendová
Přeložil: Vladimír Medek

Počet stran: 496
Vazba: vázaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-00-05677-7
Doporučená cena: 429 Kč

 

Knihu Divomor vydalo nakladatelství Albatros. Přečtěte si naši recenzi na první díl s názvem Nikdyuš.

O autorce

Jessica Townsendová je australská autorka, která do dětské literatury vtrhla jako velká voda románem Nikdyuš. V minulosti se živila jako copywriterka nebo redaktorka dětského časopisu. Nikdyuš, první kniha z velkolepé fantasy série často přirovnávané k Harrymu Potterovi, slaví úspěch po celém světě. Práva se prodávají ve velkých aukcích a čtenáři i kritici jásají. Žije v Queenslandu.

Zdroj informací: nakladatelství Albatros


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAndělský herbář
Kouzelné rostliny

Hoňková, Iva

Agentura KRIGL, 2020

zobrazit info o knizeZombíci… Zubatí mazlíčci!

Frencl, Ondřej

Grada, 2020

zobrazit info o knizeDivomor
Síly, jež v sobě objevila Morrigan Crowová

Townsendová, Jessica

Albatros, 2019

Napsat komentář