Kniha v jedné ruce a vařečka ve druhé

Tipy_Recepty pro zdravi
Dnešní tipy přinášejí kuchařky plné osvědčených i nových receptů na chutná a zdravá jídla. Inspirujte se radami zkušených kuchařů, včetně slavného Gordona Ramsaye.

Gordon Ramsay ve své nové kuchařce představuje více než sto receptů na zdravá jídla pro štíhlou linii. Připravte si výživné snídaně, obědy i večeře a nezapomeňte ani na výborné svačinky.

Gordon Ramsay: Moje dokonalá fit jídla

Spolehlivé recepty, které vám dodají energii a chuť do života
Autor: Gordon Ramsay

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 196×264 mm
ISBN: 978-80-7529-815-7
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Gordon Ramsay: Moje dokonalá fit jídla vydalo nakladatelství Slovart v edici Kuchařky a gastronomie.

Gordon Ramsay v úvodu knihy říká, že být zdravý pro něj znamená chutně se stravovat a cvičit. Zdravá strava skutečně nemusí být nudná! „Tohle jsou moje spolehlivé recepty pro chvíle, kdy se chci doma dobře najíst, a upřímně doufám, že vám budou inspirací, abyste vařením dosáhli lepšího zdraví, ať už je vaším osobním cílem cokoli.“ V knize najdete více než stovku receptů rozdělených do tří oddílů, jejichž tématem je štíhlá linie, fitness a zdraví obecně. Recepty vám ukážou cestu ke správnému výběru jídel podle toho, co momentálně právě potřebujete. Každý pokrm analyzoval odborník na zdravou výživu a recepty doprovázejí čísla, která vás seznámí s nutričním obsahem jídel. Čekají vás recepty na vydatné snídaně, výživné obědy a saláty, vynikající večeře a přílohy i zdravé svačinky. Inspirujte se v kuchyni Gordona Ramsayho, šéfkuchaře s michelinskou hvězdou a zároveň sportovce tělem i duší.

 

Ukázka z knihy

Gordon Ramsay_Moje dokonala fit jidla_ukazka1Gordon Ramsay_Moje dokonala fit jidla_ukazka2

Prohlédněte si další ukázky.

 

Gordon Ramsay

Gordon Ramsay chtěl být původně profesionálním fotbalistou, hrál za Glasgow Rangers FC, ale kvůli zranění se musel této myšlenky vzdát. Vystudoval hotelovou školu a potom pracoval v několika slavných restauracích v Londýně a ve Francii. Ve 26 letech založil svou první restauraci a během tří let získal tento podnik dvě Michelinské hvězdičky. Nyní vlastní několik restaurací, dokonce i v Dubaji. Popularitu mu vynesly také televizní seriály z prostředí restaurací. Přispívá do časopisů BBC Good Food a Olive. Žije v Londýně se svou ženou Tanou a čtyřmi dětmi.

Informace byly čerpány ze stránek internetového knihkupectví Kosmas.

————————————————

Zuzana Švédová vám poradí, jak prostřednictvím zdravých jídel zatočit s každodenní únavou. S jejími recepty vás navíc bude vaření ohromně bavit.

Zdravou stravou proti únavě

Autorka: Zuzana Švédová

Počet stran: 200
Vazba: brožovaná
Formát: 175×246 mm
ISBN: 978-80-271-2022-2
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Zdravou stravou proti únavě vydalo nakladatelství Grada v edici Zdraví a životní styl.

Jste unavení, vyprahlí, žízníte po skutečném životě? Vstanete z postele jen s vidinou šálku kávy? Konzumujete desítky léků, které si s sebou nesou nepříjemné vedlejší účinky? Jste obézní, těžkopádní, nemocní a vyčerpaní? Přemýšlíte, jak se vymanit z bludného kruhu únavy? Na vině může být nevhodně seskládaná strava, kvůli níž energie během dne stagnuje. Navraťte se ke kořenům výživy, které vám pomohou:

  • pochopit principy pevného zdraví a nalézt ztracenou rovnováhu;
  • naučit se rychle orientovat mezi správnými potravinami jakožto zdroji energie a síly;
  • pochopit glykemický index, který stabilizuje hladinu cukru;
  • vyladit mysl – jemný nástroj našeho štěstí;
  • radovat se z pohybu.

V druhé části knihy se navíc naučíte chystat desítky zázračně chutných receptů, na jejichž vaření se budete zaručeně těšit a které vám dodají potřebnou energii ke spokojenému životu. A jak to vše zvládnete? Zcela jednoduše. Sama autorka této knihy před léty bojovala s nekončící únavou. Pak se však vydala na současnou cestu a díky ní pochopila potřebné základy vedoucí ke zdraví a neutuchající energii. Najděte s její pomocí novou životní energii!

 

Ukázka z knihy

Zdravou stravou proti unave_ukazka

Prolistujte si celou ukázku.

 

Zuzana Švédová

Zuzana Švédová je nutriční terapeutkou, zaměřenou na zdravou stravu, která dokáže člověka naplnit energií a zdravím. Věnuje se sestavování jídelníčků tak, aby strava byla vyvážená, plná bílkovin, sacharidů, tuků ve správném poměru. Spolupracuje s vegetariány, vegany, vitariány. Sestavuje jídelníčky při obezitě, diabetu 1. a 2. typu, pro těhotné nebo maminky s dětmi. Nabízí rovněž konzultace zdravotního stavu. Více informací najdete na webu zivepoteseni.cz.

————————————————

Přemýšlíte, co dobrého a zdravého byste uvařili svým dětem? Pomoc najdete v kuchařce Barbory Charvátové, která vás naučí vařit tak, aby výsledek zachutnal celé rodině.

Máma v kuchyni 2

S chutí pro malé i velké
Autorka: Barbora Charvátová

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 215×253 mm
ISBN: 978-80-264-2853-4
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Máma v kuchyni 2 vydalo nakladatelství CPress.

Zdravé vaření pro nejmenší tak, aby chutnalo celé rodině. Vařit pro děti může být oříšek. Obzvlášť tehdy, chcete-li se zavděčit mlsným jazýčkům malých strávníků, vytříbeným chutím tatínkům, a navíc dbáte na to, aby bylo jídlo výživově hodnotné. Každodenní přemýšlení, jak poskládat jídelníček ke spokojenosti vás i vašich ratolestí, si můžete usnadnit, sáhnete-li po receptech z této kuchařky. Najdete tu rozmanité pokrmy – od polévek, přes hlavní jídla, svačinky až k pamlskům, vše roztříděno podle věku dětí s poznámkami zaměřenými na specifika vaření pro nejmenší.

 

Ukázka z knihy

Mama v kuchyni 2_ukazka

Stáhněte si další ukázku.

 

Barbora Charvátová

Barbora Charvátová je máma, která kromě své malé holčičky miluje také vaření. Její kuchyně je typická využíváním základních surovin, které volí s ohledem na svou dcerku. Ráda experimentuje, nemá však v lásce polotovary a náhražky. Oceňuje kvalitu a poctivost. Je autorkou knížky Máma v kuchyni. O vaření si také vede blog, jehož část je věnována kurzům vařením pro děti a s dětmi. Více informací najdete na jejím webu.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za dobré ceny.

Zaujaly vás zdravé kuchařky? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeGordon Ramsay: Moje dokonalá fit jídla
Spolehlivé recepty, které vám dodají energii a chuť do života

Ramsay, Gordon

Slovart, 2019

zobrazit info o knizeZdravou stravou proti únavě

Švédová, Zuzana

Grada, 2020

zobrazit info o knizeMáma v kuchyni 2
S chutí pro malé i velké

Charvátová, Barbora

CPress, 2019

Napsat komentář