Zasoutěžte si o drogový výlet do města hříchu

strach-a-hnus-v-las-vegas-perex
Novinář Raoul Duke a doktor Gonzo se vydávají na cestu do Las Vegas, aby zde prozkoumali možnosti konzumního způsobu života. Vzhledem k zásobě drog, které si s sebou vezou, to bude výlet skutečně divoký. Přidáte se k nim?

Konec éry hippies

Novinář Raoul Duke (Thompsonovo alter ego) a jeho samojský právní zástupce doktor Gonzo uhánějí v zářivě rudém kabrioletu nevadskou pouští vstříc Las Vegas. Co je žene kupředu, však nejsou hazardní hry ve slavných místních kasinech, ale touha najít a důkladně prozkoumat bájný „americký sen“ i „úžasné možnosti“ konzumního způsobu života. Vybavení širokou škálou drog, které se nebojí v hojné míře užívat, se ústřední protagonisté protloukají nejrůznějšími místy města hříchu a jeho okolí, přičemž se střetávají s více či méně bizarními postavičkami z řad běžných Američanů – se zaměstnanci kasin a hotelů, policisty či novináři. Jejich putování je plné divokého, nespoutaného humoru, psychedelických vizí a místy až nesnesitelné paranoie, stejně jako břitkých a trefných komentářů vztahujících se ke všeobecně známým – a mnohdy falešným – ideálům soudobé americké společnosti.

Strach a hnus v Las Vegas představuje jedno z nejpřesvědčivějších a nejčtivějších svědectví o konci éry hippies a zároveň jde o nadčasový text, který se stal milníkem moderní americké literatury a základním dílem tzv. gonzo žurnalismu, jehož je Thompson otcem.

 

Strach a hnus v Las Vegas

Autor: Hunter S. Thompson

Vydalo: značka Kontrast Vintage
Překlad: Zbyněk Ryba
Počet stran: 232
Vazba: pevná
Vydáno: 1/2020
ISBN: 978-80-7642-002-1

Přečtěte si více o knize Strach a hnus v Las Vegas, kterou do soutěže věnovala značka Kontrast Vintage patřící pod společnost Knihy Dobrovský. A nezapomeňte také na ukázku.

Jako dobré víno, které uzrávalo desítky let. Jako písně, které zlidověly a zná je doslova každý. Jako tradice, které nás provázejí staletími. Některé knihy v sobě mají magii. Stanou se klasikami a lidé je budou se zaujetím číst i za tisíc let. Přesně takové publikace vydává značka Kontrast Vintage.

Společnost Knihy Dobrovský je rodinná firma, která se od jednoho stolku s knihami rozrostla na 32 prodejen po celé republice, ve kterých během roku pořádají desítky akcí pro všechny, kteří mají slabost pro dobré příběhy – autorská čtení, besedu nebo autogramiády. K tomu je pohání přes 1 milion spokojených zákazníků, kteří udělali radost sobě nebo někomu blízkému.

 

O autorovi

Hunter Stockton Thompson je bezesporu jedním z nejvýznamnějších amerických novinářů a spisovatelů druhé poloviny dvacátého století. Zlomovým bodem jeho kariéry bylo vydání literární reportáže Hell’s Angels, v níž mapuje každodenní život nechvalně proslulého motorkářského gangu. Ve stejné době začíná Thompson pronikat do kruhů rodící se sanfranciské kontrakultury, aby se záhy stal jednou z jejích ikon, přestože květinové hnutí opakovaně kritizoval. Roku 1971 vychází jeho nejslavnější dílo Strach a hnus v Las Vegas, jímž definitivně upevnil svoji pozici coby jedinečného pozorovatele soudobé Ameriky a také nenapravitelného rebela, holdujícího zbraním, alkoholu a drogám. Zemřel v roce 2005, kdy na svém ranči nedaleko coloradského Aspenu spáchal sebevraždu.
(Zdroj informací: společnost Knihy Dobrovský)

 

Vyhrajte knihu Strach a hnus v Las Vegas

Hunter S. Thompson stál u zrodu nového žánru nazvaného „gonzo žurnalismus“, jehož hlavním znakem je, že autor je hlavní postavou svého reportážního příběhu. V divoké jízdě do Las Vegas vystupuje tento spisovatel pod svým alter egem jako Raoul Duke a vy se spolu s ním, jeho právním zástupcem a zásobou rozličných drog můžete vydat v rudém kabrioletu vstříc nevadské poušti a pomyslně si projít nejen na pulzující bulváry města hříchu, ale i jeho temné uličky na konci éry hippies.

Ve spolupráci se značkou Kontrast Vintage patřící pod společnost Knihy Dobrovský vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Strach a hnus v Las Vegas vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Strach a hnus v Las Vegas
probíhá od 6. do 19. února 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Strach a hnus v Las Vegas

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStrach a hnus v Las Vegas

Thompson, Hunter S.

Kontrast, 2020

Napsat komentář