Netradiční cestování

cesta
V dnešní cestovatelské knižní várce se vydáme na dlouhou výpravu z Česka do Mongolska a zpět do Prahy. V Praze navštívíme netradiční místa, o nichž pravděpodobně mnoho z nás zatím ani neslyšelo, a na závěr ti odvážnější mohou nahlédnout do daleké Číny.

Cestování autem pravděpodobně nespatřujeme jako něco netradičního. Ne však v případě, kdy jde o starou škodovku z roku 1969, v níž manželé Urbanovi vyrazili do Mongolska a zpět. Ujeli přes 25 tisíc kilometrů, prošli si výhní i mrazem, zažili výstupy i pády. O jejich dobrodružství podrobně pojednává následující publikace.

Velká cesta kilem za Čingischánem

Škodou 100 do Mongolska a zpět! Manželé Urbanovi zase vyrazili na dlouhou cestu starým střepem. Škodou 100 z roku 1969. A na své dlouhé cestě si psali deník, aby ani jedna historka, ani jeden zážitek nezapadl. I vy se proto s nimi můžete vydat ze Strašína přes Pamír do Mongolska a nakonec do Prahy na Václavák. Sáhli si až na dno, projeli vyprahlou stepí ve 40stupňových vedrech, topili se v bahně, zapadali sněhem a málem zmrzli, vydrápali se do více než 4 600 metrů, jeli tam, kam si troufnou jen velká terénní auta, byli okradeni a bylo jim pomoženo. Několikrát byli na pokraji konce, ale nakonec všechny problémy vyřešili a podařilo se jim ve zdraví přijet domů.

Autoři: Daniel Urban, Jana Urbanová

Počet stran: 319
Vazba: vázaná
Formát: 165×235 mm
ISBN: 978-80-7565-565-3
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Velká cesta kilem za Čingischánem vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

Velka-cesta-kilem-Ukazka

Prolistujte si celou ukázku.

O autorech

Jana a Daniel Urbanovi

Máme výhodu, jsme manželé a celkem dobře se známe a můžeme se jeden na druhého 100% spolehnout. A to je při našem způsobu cestování velmi důležité. V roce 2016 jsme začali jezdit s třetím členem našich výprav – Škodou 100, Barčou z října roku 1969. Už jsme navštívili 25 zemí a ujeli asi 65 000 km. Jsme schopni se základně domluvit rusky, německy a anglicky. Ale tyto jazyky jsou vám k ničemu v Mongolsku nebo třeba v Íránu. Tam musíte použít ruce a nohy, ale jde to!

Zdroj informací: Jota

————————————————

Dlouhá cesta manželů Urbanových končila v Praze. Tam se nyní podíváme také. Naše hlavní město je většině z nás velmi dobře známé, ale stále dovede překvapit. Kniha Nová tajemství Prahy vám ukáže například to, kde se lze projet pohřební tramvají, jak vypadá koupelna Jana Masaryka, podzemní nemocnice v Krči a mnoho dalšího.

Nová tajemství Prahy

Odhalte nová tajemství magické Prahy! Praha je nejen stověžatá, ale také plná tajemství a zázraků. Autor David Černý v nové knize odhalí další zajímavosti z naší metropole. Projeďte se spolu s ním pohřební pražskou tramvají. Najděte první dopravní značku v Praze a seznamte se s úhořem Pepíkem, který už dlouhá léta žije v kašně pojišťovny ve Spálené ulici. Můžete také nahlédnout do koupelny Jana Masaryka a do podzemní nemocnice v Krči. Naučíte se, jak správně požádat o zázrak u sochy Jana Nepomuckého na Karlově mostě. Dozvíte se také, kde hledat ďáblovy kameny. Další nebudeme prozrazovat, ale můžete se těšit na Nová tajemství Prahy. Kniha je pokračováním knihy 25 tajemství Prahy, která vyšla v roce 2018 a stala se bestsellerem.

Autor: David Černý

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 165×242 mm
ISBN: 978-80-271-2451-0
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Nová tajemství Prahy vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

Nova-tajemstvi-Prahy-Ukazka-1 Nova-tajemstvi-Prahy-Ukazka-2

O autorovi

Novinář, historik a fotograf, autor knihy 25 tajemství Prahy a Nová tajemství Prahy, tvůrce projektu Miluju Prahu David Černý pochází ze staré pražské pekařské rodiny. Studoval historii a celý život o Praze píše. Svou lásku k hlavnímu městu chtěl však sdílet i s ostatními, a tak si založil stránku Miluju Prahu. Zpočátku publikoval jen své oblíbené fotky Prahy, stránka se však rozrostla už na 100 tisíc fanoušků a spousty lidí dnes nadšeně posílají své vlastní fotky. David stále žije na Starém Městě nedaleko Staroměstského náměstí.

Zdroj informací: Grada

————————————————

Čína aktuálně kvůli koronaviru bohužel patří k místům, kam se člověk pravděpodobně bude bát zavítat. Nicméně má rozhodně co nabídnout – minimálně těm odvážnějším z nás. Stephan Orth v různých koutech této země pobýval celé tři měsíce a okusil množství nejrůznějších rolí a aktivit. O svých zážitcích píše v knize Couchsurfing v Číně.

Couchsurfing v Číně

Stephan Orth cestuje s velkou oblibou po zemích, které mají špatnou pověst, a píše o nich bestsellery. V této knize po tři měsíce objevuje Čínu a zjišťuje, jak funguje nová světová velmoc. Navštíví zde metropole, které experimentují s totální kontrolou. Na své cestě od gauče ke gauči si vyzkouší roli soutěžícího při pletení košů, tančícího učitele angličtiny nebo vyzkouší štěstí v kasinu – a zjišťuje, jakými sny a jakými strachy zde lidé žijí.

Cesta přes obýváky nové supervelmoci
Autor: Stephan Orth
Přeložil: David Krásenský

Počet stran: 277
Vazba: brožovaná
Formát: 135×215 mm
ISBN: 978-80-88316-40-4
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Couchsurfing v Číně vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka z knihy

Couchsurfing-v-Cine-Ukazka

Přečtěte si kompletní ukázku.

O autorovi

Stephan Orth, ročník 1979, pracoval jako redaktor v dovolenkovém resortu při redakci Spiegel Online, až se v roce 2016 osamostatnil coby nezávislý novinář. Orth žije v Hamburku, ale procestoval už 70 zemí a čtyřikrát pobýval delší čas v Číně. S couchsurfingem začal v roce 2004. Nakladatelství Kazda již vydalo dvě jeho úspěšné knihy: „Couchsurfing v Íránu“ a „Couchsurfing v Rusku“, za kterou dokonce dostal knižní cenu ITB.

Zdroj informací: Kazda


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVelká cesta kilem za Čingischánem

Urban, Daniel

Jota, 2020

zobrazit info o knizeNová tajemství Prahy

Černý, David

Grada, 2019

zobrazit info o knizeCouchsurfing v Číně
Cesta přes obýváky nové supervelmoci

Orth, Stephan

Kazda, 2019

Napsat komentář