Z mobilu do čarodějné knihy

Polepsovna pro carodejky_uvodni
Čarodějka Alice se proslavila jako postavička hry pro mobilní telefony, tablety a počítače. Nyní proniká i do knihy s názvem Polepšovna pro čarodějky, kterou vydalo nakladatelství Lirego.

Čarodějku Alici, hrdinku této knihy, už zná více než 1,5 milionu lidí po celém světě a další stále přibývají. Její příběh ožil ve hrách pro mobilní telefony, tablety i počítače a byl přeložen do řady světových jazyků. Aliciny fanoušky zaujal příběh o dívce, která jednoho dne náhle zjistí, že má čarodějnické schopnosti – a za trest se ocitá v polepšovně pro čarodějky. I když už chvílemi ztrácí naději, tuší, že když se nevzdá, možná toho díky svému talentu pro magii dokáže v životě mnohem více, než by ji kdy bylo napadlo…

 

Polepšovna pro čarodějky

Autor: Petr Mandík

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 120×200 mm
ISBN: 978-80-907550-6-2
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Polepšovna pro čarodějky vydalo nakladatelství Lirego.

 

Ukázka z knihy

Alici probudila zima. Otevřela oči a zjistila, že je zpátky v pokoji. Zkusila pohnout rukama a potěšilo ji, když zjistila, že už není k ničemu přivázaná. Pomalu – a přitom nejrychleji, jak to jen dokázala – slezla z lehátka, opatrně došla ke své posteli, lehla si a zabalila se do deky. Stejně se ale klepala zimou. A cítila se zvláštně. Zvláštně nepříjemně.
Jak dlouho tohle můžu vydržet? Jak dlouho bude trvat, než dopadnu jako ta holka na vedlejší posteli? pomyslela si.
Po dlouhých minutách zima začala pomalu ustupovat a pak se Alici v dece kolem těla konečně rozlilo příjemné teplo. Někdy v té chvíli musela na pár okamžiků usnout, protože když opět otevřela oči – a zdálo se jí, že je měla zavřené opravdu jen chvilku – na vedlejší posteli seděla paní Červená a krmila její spolubydlící kaší z misky.
Nijak se s tím nepárala. Dívce tekla kaše po bradě i po krku a Alice přemýšlela, jestli ta holka vůbec něco spolkne.
Nebyl to pěkný pohled.
„Kde mám oblečení?“ zeptala se po chvíli váhání.
„Tam, kde sis ho nechala,“ odpověděla žena stroze.
Takže se někde válí mokré, pomyslela si Alice hořce.

Přečtěte si celou ukázku.

 

Petr Mandík

Petr Mandík se jednoho dne pustil do tvorby mobilní hry plné magie. Její hrdinkou se stala mladá čarodějka Alice, jejíž příběh nakonec dal vzniknout nejen hře a jejím dvěma pokračováním, ale nyní se také – ve výrazně bohatší podobě – objevuje v knize. Hry o čarodějce Alici přinesly Petrovi nejedno překvapení: zaujalo ho třeba, že je hrají jak děti, tak dospělí, a to nejrůznějšího věku. Že si je oblíbili jak dívky, tak chlapci. A že je hra stále populární i tři roky po svém vydání. Petra psaní baví. Knižně už vyšlo například jeho sci-fi Příště se zmrazit nenechám, je ale také autorem řady článků pro papírové i on-line časopisy – o vědě, o počítačích nebo o cestování. Právě cestování je ostatně Petrovou další vášní… Více informací o něm i jeho knize najdete zde.


LiregoLirego je rodinné nakladatelství, jehož cílem je jít tak trochu proti proudu. Rádo by se vrátilo v čase, kdy spolupráce byla založena na osobním kontaktu. Bude se snažit, aby autoři měli pocit, že jsou součástí nakladatelství a že nejsou jen účetní položkou. Zkrátka chce autorům věnovat náležitou péči a ke každému titulu přistupovat individuálně.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePolepšovna pro čarodějky

Mandik, Petr

Lirego, 2019

Napsat komentář