Inspirace pro volný čas

Kreativni_relaxace
Vytvořte si s našimi inspirativními tipy krásné realistické portréty tužkou nebo originální háčkované příšerky. Jako bonus přidáme zábavné aktivity a hry pro děti z lesní školky.

Chcete nakreslit někoho ze svých blízkých, ale nevíte, jak na to? Zvolte knížku Realistické portréty tužkou od Justina Maase. Postupujte podle jednoduchých a přehledných kroků a naučte se kreslit portréty jako opravdový profesionál.

Realistické portréty tužkou

Autor: Justin Maas
Přeložila: Silvie Elmoujahid

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 210×276 mm
ISBN: 978-80-7413-390-9
Doporučená cena: 315 Kč

Knihu Realistické portréty tužkou vydalo nakladatelství Zoner Press.

Jednoduchou technikou k dokonalým kresbám. Kreslení je základní formou vizuálního umění. Každý umělec, od sochaře po malíře, se kresbě v nějaké podobě věnuje. Je to také nejjednodušší a nejpřístupnější forma uměleckého vyjádření. Potřebujete jen tužku a papír a kouzla mohou začít. Pokud chcete nakreslit dobrý portrét, musíte umět zachytit nejen věrnou podobu člověka, ale také jeho osobnost. V knize Realistické portréty tužkou umělec a lektor Justin Maas nabízí podrobný výklad pro nováčky i zkušené portrétisty, kteří se chtějí dále zdokonalovat. Jím popisované techniky jsou osvědčené a vyzkoušené v praxi a pomohou vám naučit se správně zachytit proporce, umístění i zpracování detailů při kresbě portrétů hlavy a obličeje. Vašim kresbám dodají energii a vytvoří z nich snadno rozpoznatelná a působivá díla. Můžete se těšit na: Základy kresby včetně výkladu o linkách, stínování a anatomii. Rady, jak pracovat s fotografiemi i živými modely, a rady, jak si model vybrat. Podrobné popisy kresby klíčových prvků, jako jsou oči, uši a vlasy. Popis postupů při portrétování včetně metody mřížky, metody obkreslování i vlastní autorovy metody, Maasovy metody. 15 detailních popisů postupu vzniku portrétu s modely různého věku, pohlaví i etnické příslušnosti. Galerii dalších ukázek portrétů jak v barvě, tak kreslených tužkou.

 

Ukázka z knihy

Realisticke portrety tuzkou_ukazka1Realisticke portrety tuzkou_ukazka2

Prohlédněte si celou ukázku.

 

Justin Maas

Justin Maas se narodil roku 1970 v Hartfordu v Connecticutu. S rodiči se přestěhoval do Kanady, než mu byly tři roky, a tuto zemi od té doby nazývá svým domovem. Studoval na Art Institute of Chicago na University of British Columbia a získal titul v oboru vizuální komunikace. Pracuje téměř 20 let jako profesionální ilustrátor, výtvarník a grafik, a to především s pastelovými, akrylovými a akvarelovými barvami. Jeho práce je vystavena v různých galeriích a místech Britské Kolumbie.

Informace byly čerpány z autorových stránek.

————————————————

S veselou příručkou Háčkované příšerky od Lenky Bednářové se naučíte vytvářet roztodivná stvoření a kouzelné postavičky, kterými nadchnete své potomky a ozdobíte si domov.

Háčkované příšerky

Autorka: Lenka Bednářová

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 170×216 mm
ISBN: 978-80-271-1018-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Háčkované příšerky vydalo nakladatelství Grada v edici Výtvarný kurz.

A opět je tu nová kniha háčkování! A co se pod kouzelným háčkem zrodilo tentokrát? Neuvěřitelní tvorové, podivné příšerky, roztomilá monstra, barevné postavičky z vesmíru – 20 úžasných projektů s tradičně přehlednými popisy vedenými tak, aby všechny kouzelné postavičky zvládl uháčkovat i začátečník. Nechybí ani fotografická a kreslená školička háčkování se základními postupy a vysvětlivkami háčkovacích symbolů a zkratek. Háčkovací Lenka tedy znovu přináší jedinečnou možnost ponořit se do tajů háčkování a vyzkoušet si vytvořit vlastními silami něco zajímavého a líbivého, co zcela jistě potěší nejen vás, ale i vaše přátele a blízké.

 

Lenka Bednářová

Lenka Bednářová je česká autorka, která vydala již několik knih o háčkování. Sama přitom každý den háčkuje několik hodin a jako svůj koníček vytváří háčkované figurky z českých dějin. Je dokonce zapsána v České knize rekordů jako autorka nejrozsáhlejší sbírky háčkovaných českých dějin. Je také autorkou blogu lenkalenca.blog.cz. Přečtěte si např. její knihy Háčkování: hračky, ozdoby, drobnosti nebo Háčkování 2.

————————————————

V lesních školkách se děti nejenom poučí, ale i pobaví díky mnoha veselým a dobrodružným aktivitám. Stačí sáhnout po knize Hry z lesní škol(k)y autorů Jane Worrollové a Petera Houghtona a hned budete vědět, jak si užít pobyt v přírodě.

Hry z lesní škol(k)y

Zábavné, rukodělné a dovednostní aktivity pro malé dobrodruhy
Autoři: Jane Worroll, Peter Houghton
Přeložil: Vojtěch Ettler

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 165×224 mm
ISBN: 978-80-88316-43-5
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Hry z lesní škol(k)y vydalo nakladatelství Kazda.

V této příručce naleznete některé z nejoblíbenějších aktivit, které Peter Houghton a Jane Worroll provádějí ve vlastní lesní škole, a zároveň nasajete filozofii lesní pedagogiky založené na budování sebevědomí a sociálních dovedností prostřednictvím pobytu v přírodě. Přestože je kniha psána především pro rodiče, vychovatele a učitele, kteří budou hry usměrňovat v roli průvodců lesní školy, pokynům a obrázkům bez potíží porozumějí i děti.

 

Ukázka z knihy

 

Hry z lesni skolky_Worroll_Houghton_ukazka1Hry z lesni skolky_Worroll_Houghton_ukazka2

Prohlédněte si celou ukázku a také náš článek o knize.

 

Peter Houghton

Peter Houghton je kvalifikovaný průvodce lesní školy, který společně s Jane Worroll vede celoroční lesní kroužek pro děti z Londýna i okolí. Pracoval jako umělecký řemeslník (práce se dřevem a dalšími materiály) a koordinátor v charitativní organizaci zaměřené na ohrožené městské děti a mládež, během čehož prohluboval své zkušenosti s lesní pedagogikou. Je vyučený a zběhlý v historické i ornamentální dřevořezbě a tesařství z nesušeného dřeva.

 

Jane Worroll

Jane Worroll prací pod širým nebem strávila většinu svého dospělého života: dělala zahradnici, ošetřovala stromy a po dvanáct let pracovala jako Countryside Ranger (správkyně venkovské oblasti), kdy pečovala o krajinu, sledovala stav chráněných druhů a zaučovala dobrovolníky. Vystudovala ekologii a druhý titul má z oboru ochrany životního prostředí.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Kazda.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Líbily se vám naše tipy pro volný čas? Napište nám svůj názor.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRealistické portréty tužkou

Maas, Justin

Zoner Press, 2019

zobrazit info o knizeHáčkované příšerky

Bednářová, Lenka

Grada, 2019

zobrazit info o knizeHry z lesní škol(k)y
Zábavné, rukodělné a dovednostní aktivity pro malé dobrodruhy

Worroll, Jane - Houghton, Peter

Kazda, 2019

Napsat komentář