Legendární francouzský thriller

Purpurove reky
Ve Francii vyšetřují dva různí policisté odlišné případy. Jeden se zabývá nálezem tří těl – vrah pravděpodobně své oběti umučil. Druhého zaměstnává krádež staré školní kartotéky. A s pokračujícím vyšetřování napětí a nebezpečí graduje.

V prostředí skal a ledovců jsou postupně nalezena tři zmučená těla – všechna ve stejné, zvláštní pozici. Rituální vraždy, nebo dílo šílence? Na druhém konci Francie dojde k nevysvětlitelné krádeži dvacet let staré školní kartotéky a podivnému vniknutí do místní hrobky. Vyšetřování vedou nezávisle na sobě dva policisté, maximálně rozdílní, ovšem jen zjevem. Jednotlivé střípky mozaiky do sebe postupně zapadají, napětí nejen neochabuje, ale stále narůstá.

Ukázka z knihy

„Pojďte dál,“ vyzvala ho žena neochotně.
Niémans spatřil stísněný obývací pokoj, stroze vybavený. Na zdech visely moderní obrazy. Souměrné linie, skličující barvy, nesrozumitelné náměty. Komisař jim nevěnoval pozornost. Naopak ho překvapil jeden detail: v místnosti se vznášel silný chemický zápach. Zápach lepidla. Cailloisovi nedávno nově vytapetovali. Niémans pocítil jakési sevření u srdce. Poprvé se zachvěl při myšlence na zničený osud tohoto manželského páru, na popel štěstí, který zřejmě doutnal na dně bolesti této mladé ženy. (str. 56)

Purpurové řeky

Autor: Jean-Christophe Grangé
Přeložila: Dagmar Slavíkovská

Počet stran: 424
Vazba: vázaná
Formát: 155×210 mm
ISBN: 978-80-7597-555-3
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Purpurové řeky vydalo nakladatelství XYZ. Nezapomeňte si přečíst ukázku.

O autorovi

Francouzský spisovatel a scenárista Jean-Christophe Grangé se narodil v Paříži roku 1961. Napsal scénáře k několika slavným filmům, např. Purpurové řeky (2000), Fantom Paříže (2001) či Říše vlků (2005). Adaptací jeho dalšího románu je také film Bratrstvo kamenů (Le Concile de Pierre) z roku 2006. Napsal knihu Černá linie.


Nakladatelství XYZ vydává především původní českou literaturu, autorizované biografie, historické publikace i poutavé encyklopedie. Má ambici být nakladatelstvím se širokým záběrem, chce oslovit čtenáře různých zájmů a generací. Doposud vydalo téměř 400 knižních titulů. Je součástí společnosti Albatros Media.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePurpurové řeky

Grangé, Jean-Christophe

XYZ, 2019

Napsat komentář