Pondělí ve znamení krimithrillerů

Tipy_kdyz krimi pisi zeny
Užijte si napínavé pondělní chvilky v thrillerové společnosti. Vypátrejte lupiče historického pokladu, buďte svědky hromadných vražd, případů vycházejících ze skutečných událostí, nebo poznejte ženu, kterou může stát ohavná lež vlastního otce život.

Paulův prapradědeček, baron Chevert, kdysi s francouzským vojskem obsadil Prahu. Nyní bylo zjištěno, že v podzemí Vyšehradu ukryl poklad. Paulova přítelkyně s výpravou profesorů poklad skutečně najdou, ale vzápětí jim ho lupiči ukradnou. Kdo za krádeží stojí a proč?

Konec hry

Paul je učitel francouzského jazyka a literatury na Univerzitě Karlově a v Praze na Moráni žije s mladou přítelkyní z univerzity. V napínavě se rozvíjejícím ději se čtenář dozví, že Paul vlastně utekl z Paříže do Prahy po dramatických rodinných neshodách. Ze svého bytu se rád dívá na Vyšehrad. Jeho prapředek baron Chevert obsadil s francouzským vojskem za války o dědictví rakouské Prahu, založil zde první zednářskou lóži U Tří korun a na Vyšehradě pokračoval ve stavbě pevnosti s kasematy. Paulův dědeček nyní objevil na zámku Chevert nedaleko Bordeaux dokumenty, podle kterých prapředek v podzemí Vyšehradu ukryl před císařským vojskem poklad. Paulova přítelkyně s výpravou francouzských profesorů poklad opravdu najde a v tom okamžiku vstoupí do hry skupina neznámých lupičů. Podaří se jim skoro celý poklad ukrást. Několik vražd a únosů zburcuje policii v Praze i ve Francii. Lupiči jsou postupně pochytáni, ale hlava organizace stále uniká. Konec hry přinese až odhalení, že za vším stojí tajemství lásky a zla v příbuzenském klanu potomků barona Cheverta.

Tajemství lásky a zla
Autorka: Iveta Svobodová

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7244-438-0
Doporučená cena: 320 Kč

Knihu Konec hry vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

Ukázka z knihy

Maja vyběhla z kuchyně a řítila se do Vincentovy pracovny. Profesor seděl v křesle a sotva lapal po dechu. Nad ním se skláněl Bernard a ve tváři měl výraz, kterému Maja nerozuměla.
„Co to děláte! Vypadněte odsud! Vy jste ho zabili!“ rozběhla se k Vincentovi a v zástěře lovila mobil. Volala záchranku a vzápětí i zámeckého lékaře. Doufala, že bude někde poblíž a dojede k ním dříve než sanita z Bordeaux.
Vincent nevěřícně zíral na dívku, která stála před jeho stolem, snažil se dýchat, ale nešlo mu to. Pak se podíval do Bernardovy tváře a jeho tělo se bezvládně zhroutilo do křesla. (str. 7–8)

O autorce

Iveta Svobodová (*1965) je nová autorka nakladatelství Šulc-Švarc. Podivné přátelství byla její první kniha románového rozsahu. Literární tvorbě se věnuje už delší dobu, vydala několik kratších detektivek (Přestaň se bát, Kruh se uzavřel, Postavení mimo hru, Stíny minulosti), píše scénáře televizních seriálů a je autorkou dvou divadelních her (krimikomedie Pár dní na zkoušku a Tajemství srubu u jezera). V literatuře má ráda romantická dobrodružství a záhadná tajemství, napětí i humor svých hrdinů, přitahuje ji horor a fantasy stejně jako propojení historie a současnosti.

Zdroj informací: Šulc-Švarc

————————————————

Cisterciácký klášter se stává masovým hrobem v momentě, kdy do něj vpadne skupina ozbrojenců a všechny uvnitř postřílí. Během následného vyšetřování pozná agent Sager v jednom z mrtvých klimatologa, který před padesáti lety údajně zmizel v pralesích. Má s tím něco společného?

Poslední klíč

Do cisterciáckého kláštera vpadne skupina ozbrojenců a nechá za sebou krvavou spoušť. Adam Sager, agent ze společnosti ECIRE, pozná v jednom z mrtvých mnichů klimatologa, který se před padesáti léty údajně ztratil v pralesích Hondurasu. Pátrání po zločincích přivede Adama na stopu projektu, který má splnit dávný sen lidstva – zároveň se však může stát jeho nejhorší noční můrou…

Našli víc, než po čem pátrali
Autor: Alec Palmer

Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-211-9
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Poslední klíč vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

Probudily ho vzdálené výkřiky a výstřely.
Během vteřiny byl zcela při smyslech, připravený jednat. A bojovat.
Ač si to nepřipouštěl, čekal, že tenhle okamžik přijde. Roky. A celou tu dobu zápolil s těžkým rozhodnutím. Má opustit mnišskou komunitu, aby ji tím ochránil, anebo zůstat a doufat, že se to nikdy nestane?
Nyní věděl, že je příliš pozdě. Naplnily se jeho nejniternější obavy – to on má na rukách krev všech mnichů v klášteře.
Jen kvůli tomu, že pro něj přišli. (str. 1)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Alec Palmer = Aleš Pitzmos, narodil se roku 1986 a pochází z Vysočiny. V současnosti bydlí v Čáslavi, kde v roce 2006 odmaturoval na obchodní akademii, a nyní pracuje ve státní správě. Rád čte, zajímá se o astronomii, archeologii (zejména o tu nekonvenční), historii a geografii, a když má náladu, postaví si nějaký papírový model hradu či zámku, který pak ovšem nemá kam dát. Věnuje se rekreační cyklistice, turistice a cestování – zvlášť, když přitom může fotit. Nade vše miluje procházky se svou střední kníračkou Agi.

Zdroj informací: Alpress

————————————————

Oživlí mrtví, vyzvánějící telefon v těle uhořelého či anonymní dopisy týkající se dosud nevyřešených případů jsou receptem na zážitek, ze kterého se vám bude tajit dech. Vše navíc umocňuje skutečnost, že románové zpracování vychází z pera toho nejpovolanějšího – francouzského kriminalisty.

Code 93

Dvoumetrový černošský překupník ožije na pitevním stole, mobilní telefon zvoní v těle uhořelého mrtvého feťáka a anonymní dopisy se vracejí k nevyřešeným případům vražd…
Cynický kapitán Victor Costa cítí, že vyšetřování tentokrát překročí běžnou rutinu departementu 93.
Debutový thriller napsaný skutečným pařížským kriminalistou šokuje svou autentičností.

Autentický thriller psaný skutečným kriminalistou
Autor: Olivier Norek
Přeložila: Sára Töröková

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 148×222 mm
ISBN: 978-80-7252-793-9
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Code 93 vydalo nakladatelství Práh.

Ukázka z knihy

Výška odpovídat mohla. Věk určitě. U vzhledu to s takovou jistotou říct nešlo. Simon Beckriche zvedl telefon a s co největší opatrností, aby nevzbudil příliš velkou naději, oznámil:
„Možná něco mám.“
Hlas staré paní na druhé straně linky zněl asi tak hlasitě jako výdech.
„Camille?“
„Není to jisté, madam.“
Než zavěsil, dohodli termín návštěvy v márnici pařížského Ústavu soudního lékařství. (str. 7)

O autorovi

Olivier Norek (*1975 v Toulouse) je francouzský kriminalista, který se stal bestselerovým spisovatelem detektivek. Ve svých knihách čerpá ze skutečných událostí a příběhů, které zažil při své kriminalistické práci. Dodnes působí v Pátracím a vyšetřovacím oddělení v departementu Seine-Saint-Denis. Ze série s kapitánem Costem dosud ve Francii vedle knihy Code 93 (2013) vyšel i druhý případ Territoires (2014) a třetí případ Surtensions (2016), který byl v prestižní anketě časopisu Elle vybrán jako krimi kniha roku 2017 (Grand Prix des lectrices Elle 2017 – Policiers).

Zdroj informací: Práh

————————————————

Před sedmnácti lety přišla Rebekka během autonehody v Africe o všechno – o matku i na svět právě přicházející dítě. Nyní jí život uštědřil další ránu – agresivní formu leukémie a krutou pravdu, kterou jí otec celá léta tajil. Mezitím vyšetřuje detektiv Kim brutální vraždu v kodaňských ghettech – stopy sahají do Afriky…

Ocejchovaná

Pro sedmnáctiletou Rebekku je osudovým okamžikem společná cesta s matkou do nemocnice. Vystresovaný řidič spěchá, protože Rebekka má těsně před porodem, a když auto před nimi prudce zabrzdí, v plné rychlosti do něj zezadu narazí. Toho rána přijde Rebekka o všechno: o svou matku i dosud nenarozené dítě. Sama přežila jen zázrakem.
Po sedmnácti letech Rebekka pomalu zanechává minulost za sebou. Z autonehody v Africe, kde její otec působil jako velvyslanec, se už vzpamatovala. Vrátila se do Dánska, vystudovala práva a v současnosti pracuje jako realitní makléřka zaměřená na luxusní nemovitosti na venkově. Konečně se zdá, že její život opět nabývá tvar. Dokud osud znovu neudeří. Tentokrát je to rakovina. Agresivní, život ohrožující typ. Pro Rebekku je jedinou šancí na přežití transplantace kostní dřeně od někoho z blízkých příbuzných. Vzhledem k tomu, že nemá sourozence, je její jedinou nadějí otec.
Testy však ukážou, že otcovy buňky není možné použít. Už se zdá, že je všechno ztraceno, když se objeví nová skutečnost – pravda o jejím dítěti, kterou před ní otec po celou dobu tajil… Rebekka se dozvídá, že její dcera při porodu nezemřela. Byla adoptována a nejspíš ještě žije.
Mezitím kdesi v kodaňských přistěhovaleckých ghettech vyšetřuje detektiv Kim brutální vraždu, při níž byla zavražděné pečlivě odříznuta jedna noha a vrah si ji zřejmě odnesl. Indicie naznačují, že jde o mnohem větší případ, sahající daleko za hranice země, až do úplného srdce temnoty v džungli africké Ugandy.

Ocejchovaná je strhující thiller o nespravedlnosti, rodinných poutech a odvaze vzít osud do vlastních rukou.

Jediný okamžik může nevratně změnit celý život
Autorka: Anna Ekbergová
Přeložila: Michaela Weberová

Počet stran: 456
Vazba: vázaná
Formát: 130×207 mm
ISBN: 978-80-7359-582-1
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Ocejchovaná vydalo nakladatelství Metafora.

Ukázka z knihy

Janet si uhladí rukou sukni a pohlédne na nás. Domluvili jsme. Teď je řada na ní.
„Unesli mě, když mi bylo dvanáct,“ taková jsou její první slova. A potom klidně a bez velkých gest vypráví o letech prožitých jako dětský voják a sexuální otrokyně v džungli. Bránila se tomu, odmítla. Ale „zkejnovali“ ji tak, že skoro umřela.
Zopakujeme po ní: „Zkejnovali?“
Ten výraz je odvozený od anglického výrazu pro cukrovou třtinu. Ta tu dorůstá do výšky člověka, viděli jsme ji všude kolem cestou z hlavního města sem. Moc neváží, ale při úderu je tvrdá jako kámen. Kluci, které také unesli, ji s ní mlátili po celém těle, do hlavy i do rozkroku, vysvětluje Janet a Charles se najednou rozpláče. (str. 8–9)

Pokračujte ve čtení.

O „autorce“

Anna Ekbergová je pseudonym, pod kterým se skrývá dvojice autorů – Anders Rønnow Klarlund a Jacob Weinreich. Pod tímto pseudonymem společně vydali také romány Ztracená a Šťastně až do smrti.
Anders Rønnow Klarlund dříve pracoval jako filmař, režisér a scenárista. Natočil pět filmů, mezi nimi i snímek Loutky, jenž byl promítán po celém světě. V roce 2009 debutoval románem De hengivne (Oddaní).
Jacob Weinreich napsal přes 25 románů, dětských i young adult knih. Mimoto píše také filmové scénáře a rozhlasové hry. Žije v Kodani se svou ženou a třemi dětmi. Autoři spolu již dříve společně pracovali pod pseudonymem A. J. Kazinski a napsali několik bestsellerů.

Zdroj informací: Metafora


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKonec hry

Svobodová, Iveta

Šulc-Švarc, 2019

zobrazit info o knizePoslední klíč

Palmer, Alec

Alpress, 2019

zobrazit info o knizeCode 93

Norek, Olivier

Práh, 2019

zobrazit info o knizeOcejchovaná

Ekbergová, Anna

Metafora, 2019

Napsat komentář