Čtenáři školou povinní

dite-cte
Být školou povinný má i své výhody. Můžete si například vybírat z celé řady pohádkových, dobrodružných či napínavých příběhů, které doprovázejí krásné ilustrace. Seznámíte se se staronovými hrdiny a navštívíte zajímavé světy. Na své si přijdou jak začínající čtenáři, tak děti na prvním i druhém stupni.

Vánoční atmosféru připomene sedm příběhů z pera libereckého rodáka. Odehrávají se v krásném prostředí Jizerských hor a každý z hrdinů zažije nečekané předvánoční dobrodružství.

Vydejte se do kraje Vánoc tak krásných, jaké bývaly jen ve vašem dětství. Nadčasové příběhy Otfrieda Preusslera, rodáka z Liberce, se jistě dotknou srdcí malých i velkých čtenářů.
Sedm příběhů nás zavede do Jizerských hor, do malých zasněžených vesniček, kde malý Felix z Kořenova ztratí pruhovaný kulich, v Dolní Suché proběhne pozoruhodná hodina němčiny, chromého slovenského dráteníka čeká velké překvapení, pekařský učeň Ferdl dostane pomeranč, jenž se u něj dlouho neohřeje, neznámá paní si uprostřed noci vybírá dřevěnou hračku pro své děťátko, pan Plischke od hrušky doplatí na to, že má nenechavé prsty, a cvrčkovi hospodáříčkovi z jedné sklářské huti se dostane nebývalého požehnání. Nemluvě o tom, že Betlém nemusí být vždycky tak daleko, jak si všichni myslí!

Ukázka z knihy

Když se Felix večer vrátil s novými sáňkami domů, byl od hlavy až k patě obalený sněhem a tváře měl celé červené. Špičku nosu měl studenou jako led, tváře rozpálené a uši promodralé mrazem. „Ještě štěstí, že jste nezmrz – li!“ prohlásila maminka. „Proč sis nenasadil čepici?“
Kam se poděla čepice?
Felix se strašlivě vyděsil. Jeho kulich, ten krásný, nový, který mu nadělil Ježíšek, je pryč! Určitě ho ztratil při sáňkování a v zápalu hry si toho vůbec nevšiml. (str. 10)

Andel v kulichu

Anděl v kulichu

Autor: Otfried Preussler
Přeložila: Viola Somogyi
Ilustrovala: Sofie Helfertová

Počet stran: 108
Vazba: vázaná
Formát: 185×185 mm
ISBN: 978-80-7553-705-8
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Anděl v kulichu vydalo nakladatelství Triton. A nezapomeňte na ukázku.

O autorovi

Otfried Preussler pocházel z Liberce. Usadil se v Německu a jako spisovatel se zaměřoval na knihy pro děti. Mezi jeho díla patří Malá čarodějnice či Čarodějův učeň.

————————————————

Známí ze Školy jednorožců jsou zpět! Tentokrát ověří skutečnou hodnotu přátelství. Viky i Safira touží po filmové slávě, ale získat roli ve školním představení může jen jedna. Čemu dá Viky přednost – plnění snu, nebo kamarádce?

Chystá se školní představení! Viky sní o tom, že se stane slavnou herečkou a zahraje si Šípkovou Růženku. Jenomže Safíra touží po tom samém. A hlavní role je jen jedna. Viky se musí rozhodnout, co je pro ni důležitější. Splní si svůj velký sen, nebo pomůže nejlepší kamarádce stát se hvězdou a sama se spokojí s vedlejší rolí?

Ukázka z knihy

Viky chňapla poslední sousto slaďoučké trávy a rozběhla se přes Měsíční luka, aby dohonila Safíru, Bouřliváka a Troye, svoje tři nejlepší kamarády. Připojili se k ostatním spolužákům ze Školy jednorožců. (str. 11)

Skola jednorozcu hlavni role

Doporučujeme

Nenechte si ujít předchozí díly:

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

Škola jednorožců: Hlavní role

Autorka: Linda Chapmanová
Přeložila: Radka Svobodová

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 132×205 mm
ISBN: 978-80-271-2859-4
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Škola jednorožců: Hlavní role vydalo nakladatelství Grada. Prolistujte si ukázku.

O autorce

Linda Chapmanová se narodila v Liverpoolu. V současnosti žije společně se svým manželem Peterem a třemi dcerami v Leicestershiru.

————————————————

Ella společně se spolužáky míří do Laponska. A nebyla by to ona, kdyby v nejlepší víře neudělala zmatky, které třídu přivedou do laponských závějí. Vše nakonec dobře dopadne a výlet se podaří.

Ella a celá její třída vyhrála pobyt na sluncem zalité pláži kdesi u moře. Tak proč jim kapitán letadla přeje při vzletu šťastnou cestu do Laponska? Kam se poděly kufry? A jak je možné, že tatínek pana učitele je ve Finsku zodpovědný za nadělování vánočních dárků? Ještěže má Ella ušima a je jí vše okamžitě jasné: pan učitel chce děti vyměnit za vánoční skřítky, protože ti dosavadní už chtějí do důchodu. Kolotoč mylných domněnek a nejlepších úmyslů přivádí Ellu a její kamarády do pravých laponských závějí, aby se z nich celá třída i s popleteným panem učitelem a jeho trpělivou ženou ale nakonec šťastně a ve svornosti vyhrabali zase zpátky do letadla domů.
Volné pokračování úspěšných knih Ella ve škole a Ella a její kamarádi je určeno především čtenářům ve věku od 6 do 10 let. Poprvé ve vyprávění o Elle jde také o knihu s jedním kontinuálním příběhem a nikoliv o sled několika drobnějších historek.

Ukázka z knihy

Ella v Laponsku

Ella v Laponsku

Autor: Timo Parvela
Přeložila: Alžběta Štollová
Ilustrace: Magda Veverková Hrnčířová

Počet stran: 136
Vazba: pevná
ISBN: 978-80-262-1546-2
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Ella v Laponsku vydalo nakladatelství Portál, kde najdete i další ukázky.

O autorovi

Timo Parvela je původní profesí učitel, píše pro děti i pro dospělé a ve Finsku je v oblasti dětské literatury nepopiratelnou hvězdou. Jeho knihy byly přeloženy do více než třiceti jazyků a získal za ně řadu ocenění. Série o Elle patří k těm vůbec nejpopulárnějším. V nakladatelství Portál již vyšly knihy Ella ve škole a Ella a kamarádi.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Hlavní hrdince Alici se v jednom okamžiku obrátí život vzhůru nohama. Zjistí, že disponuje čarodějnickými schopnostmi, a ocitne se v polepšovně pro čarodějky. Podaří se jí uprchnout a rozvinout magické nadání?

Čarodějku Alici, hrdinku této knihy, už zná více než 1,5 milionu lidí po celém světě a další stále přibývají. Její příběh ožil ve hrách pro mobilní telefony, tablety i počítače a byl přeložen do řady světových jazyků.
Aliciny fanoušky zaujal příběh o dívce, která jednoho dne náhle zjistí, že má čarodějnické schopnosti – a za trest se ocitá v polepšovně pro čarodějky. I když už chvílemi ztrácí naději, tuší, že když se nevzdá, možná toho díky svému talentu pro magii dokáže v životě mnohem více, než by ji kdy bylo napadlo…

Ukázka z knihy

Alici probudila zima. Otevřela oči a zjistila, že je zpátky v pokoji. Zkusila pohnout rukama a potěšilo ji, když zjistila, že už není k ničemu přivázaná. Pomalu – a přitom nejrychleji, jak to jen dokázala – slezla z lehátka, opatrně došla ke své posteli, lehla si a zabalila se do deky. Stejně se ale klepala zimou. A cítila se zvláštně. Zvláštně nepříjemně.
Jak dlouho tohle můžu vydržet? Jak dlouho bude trvat, než dopadnu jako ta holka na vedlejší posteli? pomyslela si.
Po dlouhých minutách zima začala pomalu ustupovat a pak se Alici v dece kolem těla konečně rozlilo příjemné teplo. Někdy v té chvíli musela na pár okamžiků usnout, protože když opět otevřela oči – a zdálo se jí, že je měla zavřené opravdu jen chvilku – na vedlejší posteli seděla paní Červená a krmila její spolubydlící kaší z misky.

Pokračujte v četbě ukázky.

Polepšovna pro čarodějky

Autor: Petr Mandík

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 120×200 mm
ISBN: 978-80-907550-6-2
Doporučená cena: 269 Kč

 

 

Knihu Polepšovna pro čarodějky vydalo nakladatelství Lirego.

O autorovi

Petr Mandík se jednoho dne pustil do tvorby mobilní hry plné magie. Její hrdinkou se stala mladá čarodějka Alice, jejíž příběh nakonec dal vzniknout nejen hře a jejím dvěma pokračováním, ale nyní se také – ve výrazně bohatší podobě – objevuje v knize. Hry o čarodějce Alici přinesly Petrovi nejedno překvapení: Zaujalo ho třeba, že je hrají jak děti, tak dospělí, a to nejrůznějšího věku. Že si je oblíbili jak dívky, tak chlapci. A že je hra stále populární i tři roky po svém vydání. Petra psaní baví. Knižně už vyšla například jeho sci-fi Příště se zmrazit nenechám, je ale také autorem řady článků pro papírové i on-line časopisy – o vědě, o počítačích nebo o cestování. Právě cestování je ostatně Petrovou další vášní… Více o něm a jeho knize najdete zde.

————————————————

Další hrdinové ze Čtyřlístku se dočkali vlastní knihy! Tentokrát přišla řada na čarodějnickou učednici Morganu, která se společně s Morgavsou vydává na Island. Jedno je jisté, čeká na ně velké dobrodružství…

Oblíbené příhody malé Morganky, které znáte ze Čtyřlístku, vycházejí poprvé v knižní podobě!
Morgavsa a Morganka jsou dvě čarodějky. Tedy vlastně jenom Morgavsa. Morganka se toto řemeslo teprve učí a zdá se, že se velmi rychle zlepšuje. Naše hrdinky jedou vrátit draka do jeho rodiště. Zároveň sledují stopy zlé a velmi mocné čarodějky. Co všechno je na Islandu asi čeká?

Ukázka z knihy

Morgavsa a Morgana Zivelne menavice

Morgavsa a Morgana: Živelné měňavice

Autor: Petr Kopl

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 195×268 mm
ISBN: 978-80-271-2600-2
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Morgavsa a Morgana: Živelné měňavice vydalo nakladatelství Grada. Nezapomeňte si pročíst ukázku.

O autorovi

Petr Kopl (* 1976) se narodil v Třebíči. Tam vystudoval obchodní školu. Obchodem se ale zabýval jen krátce. Velmi záhy si začal budovat kariéru ilustrátora a komiksového kreslíře. V současné době žije v Jihlavě a věnuje se komiksu a ilustracím. Petr Kopl je autorem téměř dvou desítek komiksových knih, píše scénáře, ilustruje knihy, věnuje se grafice v prestižní reklamní agentuře a s hereckou společností De Facto Mimo procestoval mnoho zemí. Je držitelem ceny Fabula Rasa v kategorii nejlepší český scenárista a nejlepší český kreslíř za rok 2012, 2013. Roku 2014 opět obhájil svůj titul Český kreslíř. Jeho už proslulé Štěky Broka Špindíry se staly bezmála kultovním komiksem současných čtenářů. Některé z jeho knih vyšly také v zahraničí. Své práce vystavoval například v Londýně, Bruselu i v Berlíně. Mezi jeho knihy patří např. Morgavsa a Morgana: Dračí chůvy,  Komiksový náčrtník či Tajemný hrad v Karpatech. Více na: www.petrkopl.cz.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Ztracený deník zve čtenáře do oblíbeného světa Minecraftu. Max a Alison se nešťastnou náhodou přenesou do děsivé říše Nether a kromě nebezpečí bude velké zkoušce čelit i jejich přátelství.

Max s Alison objeví v opuštěné chatě starý poničený deník. Jeho autor je nabádá, aby vstoupili přes bránu do světa plného nebezpečí, zvaného Nether. Svědomitá Alison chce z riskantní výpravy vycouvat, avšak náhoda je přenese do děsivé říše, která podrobí jejich přátelství těžké zkoušce.

 Ukázka z knihy

Když se Alison probrala z ochromujícího strachu, dolehla na ni naprostá dezorientace. Nějaká podivná malá součást její mysli jako by všemu netečně přihlížela a přišlo jí zajímavé, že ji hned vzápětí neovládla panika. Jenomže svět napřed zfialověl, pak vybuchl a oni skončili na kolenou na místě velmi odlišném od paseky za Čarodějníkovou chatou.
Nejasně si uvědomovala třesknutí za zády, ale okolní zvuky a pohled, který se jí nyní nabízel, jí připadaly natolik cizí, že dokázala jenom zírat. (str. 1)

Zjistěte, jak ukázka pokračuje.

Minecraft: Ztracený deník

Autor: Mur Lafferty
Přeložil: Jan Mrlík

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-079-5
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Minecraft: Ztracený deník vydalo nakladatelství Alpress.

————————————————

Kateřina Blažková ve své nové knize originálně propojila fantasy žánr s reálným příběhem o potřebě přátelství, o mezilidských vztazích a mateřské lásce. O ilustrace se postarala Nanako Ishida, japonská výtvarnice žijící v Čechách.

Podaří se obyčejné holce zachránit fantastický svět?
V knížkách je možné všechno. O tom se Justýna už brzy přesvědčí. Jednoho večera se v jejím pokoji objeví kluk se jménem vonícím po tymiánu a žádá ji o pomoc. A to, co se stane pak, je vážně jízda: Přímo do podmořské říše, kterou ve své knize stvořil spisovatel Louskáček. Zemřel však před jejím dopsáním, takže v knížkovém světě zavládl chaos a začalo se šířit zlo. A napravit to má právě Justýna. Musí příběh dokončit a dát mu řád. Než se tak ale stane, čeká ji i Tymiána nejedna těžká zkouška. Projdou začarovanými stezkami, setkají se s mluvící mapou i jinými podivuhodnými tvory, ocitnou se na hodinové hoře, v bitvě i na pláních časomírů.
Vydejte se do Oxary s nimi! Stačí otevřít knížku a…

Ukázka z knihy

A i kdyby byl, jak se mohl tak zčistajasna objevit? Proč nepřišel dveřmi jako normální smrtelník? Počkat! A jak se sem vlastně dostal ten kluk? Bydlíme ve čtvrtém patře? A nikdo přece nezvonil!
Takže jsem rázem Tymiánovi uvěřila. Fakt byl z jiného světa.
Nevím, jestli z knížky, ale z jiného světa stoprocentně. (str. 33)

Tymián z Oxary

Autorka: Kateřina Blažková
Ilustrátorka: Nanako Ishida

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 162×230 mm
ISBN: 978-80-257-3009-6
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Tymián z Oxary vydalo nakladatelství Argo.

O autorce

Kateřina Blažková má zatím na svém kontě trilogii sci-fi příběhů pro děti: Nalin Algabram, Prázdniny s Nalou a Nalin návrat. Mimozemšťanka Nala a její pozemští kamarádi v nich zažívají dobrodružství na Zemi i ve vesmíru. Tymián z Oxary je autorčinou první knihou publikovanou v Argu.

Zdroj informací: nakladatelství Argo


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAnděl v kulichu

Preussler, Otfried

Triton, 2019

zobrazit info o knizeŠkola jednorožců: Hlavní role

Chapmanová, Linda

Grada, 2019

zobrazit info o knizeElla v Laponsku

Parvela, Timo

Portál, 2019

zobrazit info o knizePolepšovna pro čarodějky

Mandik, Petr

Lirego, 2019

zobrazit info o knizeMorgavsa a Morgana: Živelné měňavice

Kopl, Petr

Grada, 2019

zobrazit info o knizeMinecraft: Ztracený deník

Lafferty, Mur

Alpress, 2019

zobrazit info o knizeTymián z Oxary

Blažková, Kateřina

Argo, 2019

Napsat komentář