Román od oceňované spisovatelky

Zazraky krve
Dvacetiletý Ryan si prochází náročným obdobím. Přítelkyně ho chce opustit, jeho mafiánský šéf plánuje rozjet drogový obchod a jedna stará paní se si usmyslela, že ho napraví. Malý muž už toho má dost a rozhodne se vzít život do vlastních rukou. Uspěje?

Ryanovi Cusackovi je dvacet a má v hlavě zmatek. Moc mu nepomáhá, že se jeho šéf (Dan Kane, kápo corkského podsvětí) rozhodl využít Ryanových rodinných vazeb k tomu, aby rozjel drogový obchod na trase Itálie–Irsko, a navíc jeho zbožňovaná přítelkyně Karine dospěla k závěru, že je Ryan opravdu nenapravitelný a nemá to s ním budoucnost. To, že se ho snaží spasit jedna bláznivá umanutá bába, celou situaci spíš zhoršuje.
Třeba se uchytí v hudebním průmyslu a třeba najde útěchu u krásné, leč impulzivní Natalie. Každopádně se Ryan musí sebrat a dokázat, že svůj život řídí on.

Ukázka z knihy

Stejně jako většina toho, co kdy Ryan Cusack podělal, začíná i tenhle průser extází.
Stejně jako většina extáze začíná i tenhle průser v Rotterdamu, kde na Daniela Kanea dolehne frustrace z toho, že s ním dodavatel už x měsíců jedná jako s kusem hadru, a tak se seznámí se dvěma mladíky z Neapole. Najdou si pár společných témat – remízu s Nizozemskem a despekt vůči rotterdamským radním – a skamarádí se, jak to jenom s takovými týpky jde. (str. 9)

Ohlasy na knihu

Vyprávění hladce odsýpá, dialogy srší jedovatým vtipem.

- Literary Review

Návykové čtení.

- Guardian

McInerneyová píše se záviděníhodným nasazením, sebevědomím a smyslem pro humor.

- Mail on Sunday

Jestli máte rádi Trainspotting, Peaky Blinders, Guye Ritchieho a Quentina Tarantina, tak tohle je hubatá, rychlá knížka a pistolí přitisknutou na čtenářskou pozornost.

- Times

Zázraky krve

Autorka: Lisa McInerneyová
Přeložila: Tereza Marková Vlášková

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 183×218 mm
ISBN: 978-80-257-3008-9
Doporučená cena: 348 Kč

 

Knihu Zázraky krve vydalo nakladatelství Argo.

O autorce

Lisa McInerneyová (* 1981) vstoupila do povědomí čtenářů nejprve svým oblíbeným blogem Prdel Irska (The Arse End of Ireland), ale jejím cílem bylo prorazit ve „vysoké“ literatuře (za kterou se, na rozdíl od blogu, taky platí). To se jí suverénně povedlo hned prvním románem Nádherná kacířství (The Glorious Heresies, 2015), za který získala ceny Baileys Women’s Prize a Desmond Elliott Prize a na další byla nominovaná.

Zdroj informací: nakladatelství Argo


Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992. Jeho hlavní zásadou je týmová práce, díky níž dokáže seznamovat čtenářskou obec se zajímavými knihami známých autorů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Také díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZázraky krve

McInerneyová, Lisa

Argo, 2019

Napsat komentář