Vyhrajte drsnou detektivku okořeněnou irským humorem

den-ktery-nikdy-neprijde-perex
Detektivní kancelář Paula Mulchroneho sotva začala nabízet své služby a už má první případ. Žárlivá milenka si objedná sledování stavebního magnáta Hartigana a úkol to nebude jednoduchý. Tento podnikatel má totiž ve skříni celou řadu kostlivců.

Tajný život stavebního magnáta Hartigana

Paul Mulchrone zakládá detektivní kancelář. Je bez peněz, bez parťáka a bez partnerky (neposlouchej, Maggie) – ale dostal svůj první případ! Na zakázku žárlivé milenky bude sledovat stavebního magnáta Hartigana. Právě toho, jenž stojí před dublinským soudem za vytunelování peněz klientů, kteří kupodivu chtěli bydlet. Právě toho, jehož společník byl nalezen kupodivu zavražděný. Právě toho, jehož druhý společník se před lety rozhodl stavět na pozemku, kde sídlil hokejový oddíl Bunnyho McGarryho. Kupodivu: když totiž nemáte problémy s Bunnym, nemáte žádné.

Přidejme zhrzenou sestřičku Brigit, která přivazuje chlípné doktory k postelím; policistu Wilsona, který na mrtvoly fakt nemá žaludek; mesiášského kazatele Frankse, bandu squatterů se záluskem na data jisté banky, dav rabujících demonstrantů – a samozřejmě Dublin, protože nikde jinde tohle všechno najednou nenajdete. Kdo to dokáže smíchat a znovu rozplést tak, aby ty nejméně pravděpodobné dílky skládačky do sebe přesně zapadly? Jedině Caimh McDonnell.

Hrdinové prvního dílu dublinské trilogie se vracejí v dalším příběhu, který nenapodobitelně propojuje drsnou kriminálku s absurdním irským humorem. Po Muži bez tváře se zdálo, že nic šílenějšího a zábavnějšího nikdy nepřijde. Omyl: je to tady.

 

Den, který nikdy nepřijde

Autor: Caimh McDonnell

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Richard Janda
Počet stran: 392
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 12/2019
ISBN: 978-80-7565-580-6

Přečtěte si více o knize Den, který nikdy nepřijde, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Při předstíraně nenuceném, ale co nejrychlejším odchodu z místnosti Wilson ramenem vrazil do jednoho z maníků z technického oddělení, kteří právě vcházeli. Zvedl levou ruku na znamení rozpačité omluvy a šel dál, aniž se odvážil promluvit. Rozhodně ne uvnitř. Za žádnou cenu k tomu nesmí dojít uvnitř domu. Musí to zvládnout a dostat se ven. Najít nějaké nenápadné místo. Uplynulo už osm měsíců od té události ve Phoenix Parku a tři týdny od chvíle, co naposledy zaslechl svou přezdívku Šavloun. Doufal, že se jí už zbavil. Příštích třicet sekund mělo téměř jistě rozhodnout o tom, jestli se mu to povedlo, nebo jestli ji bude mít na krku po celý zbytek kariéry u policie. (str. 10)

 

Vyhrajte knihu Den, který nikdy nepřijde

Paul Mulchrone se poté, co v prvním dílu dublinské trilogie Muž bez tváře úspěšně vyřešil jeden z nejzáhadnějších zločinů v historii Irska, rozhodl založit detektivní kancelář. Záhy získává první zakázku na sledování stavebního magnáta Hartigana, kolem kterého se vznáší řada podložených i nepodložených obvinění a jeden z jeho společníků byl dokonce zavražděn. Podaří se nováčkovi z řad soukromých detektivů rozplést všechny okolnosti a případ vyřešit? To si přečtěte v detektivce protkané absurdním irským humorem, kterou napsal Caimh McDonnell.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Den, který nikdy nepřijde vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Den, který nikdy nepřijde
probíhá od 22. do 28. prosince 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 detektivky Den, který nikdy nepřijde

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDen, který nikdy nepřijde

McDonnell, Caimh

Jota, 2019

Napsat komentář