Kde žili slavní skladatelé?

Pribytky hudby_uvodni
Zjistěte, kde a jak bydleli známí hudební skladatelé, např. Mozart, Bach, Wagner nebo Verdi. Prohlédněte si působivé fotografie a obohaťte se o nové zajímavé poznatky.

Více než dva roky byli Bodo Plachta a Achim Bednorz na cestách za působišti slavných skladatelů po celé Evropě. Výsledek této spolupráce, výpravná publikace s texty a fotografiemi, nám představuje více než třicet umělců v jejich nanejvýš individuálním pracovním a každodenním prostředí – od Haydna a Mozarta přes Bacha a Wagnera až po Chopina, Verdiho, Orffa, Sibelia a Schönberga. Achim Bednorz nám předvádí místnosti, kde vládla hudba, i soukromé prostory obrazovou řečí, jež je pro něj typická, s maximálním přiblížením a bez jakýchkoli zkreslujících efektů. Bodo Plachta nás svými texty seznamuje se skladateli a hudebníky tak důvěrně, jako bychom je osobně navštívili. Všechna uvedená sídla jsou veřejně přístupná a lze si je prohlédnout.

 

Příbytky hudby

Místa, kde žili a tvořili slavní hudební skladatelé pěti století
Autor: Bodo Plachta
Fotografie: Achim Bednorz
Přeložila: Magdalena Havlová

Počet stran: 192
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 240×300 mm
ISBN: 978-80-88316-25-1
Doporučená cena: 549 Kč

Knihu Příbytky hudby vydalo nakladatelství Kazda.

 

Ukázka z knihy

Pribytky-hudby-Ukazka-z-knihy

Přečtěte si celou ukázku.

 

Bodo Plachta

Bodo Plachta je autorem populárně naučných knih, editorem a badatelem v této oblasti. Na svém kontě má četné časopisecké i knižní publikace týkající se především novější německé literatury a literární vědy; některé z nich jsou určeny i pro širší publikum. Bodo Plachta žije v Münsteru.

 

Achim Bednorz

Achim Bednorz je už několik desetiletí fotografem ve svobodném povolání. Věnuje se především fotografiím architektury, cestuje po celém světě a uveřejnil četné knihy s uměleckohistorickou tematikou. Achim Bednorz žije v Kolíně nad Rýnem.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Kazda.

 

Doporučujeme

Nakladatelství Kazda vydalo už mnoho zajímavých a podnětných knih, např. Mají chobotnice duši?Srdce včely má pět komorCouchsurfing v ÍránuMůj první lesLouka, knihy ze série Zkuste to doma sami – KuchyněPéče o tělo a vlasy a další.


Nakladatelství Kazda vydává knihy o přírodě a zahradách, vnímajících jejich hlubší metafyzický rozměr a možnosti spolupráce s neviditelnými živly, a dále knihy o různých možnostech udržení a znovunabytí zdraví. Autoři jsou domácí i zahraniční. Jeho knihy a CD mají čtenářům přinášet radost a povzbuzení do života svou vnitřní živostí, opravdovostí, mají posilovat dobrá předsevzetí a odhodlání a podporovat harmonii mezi člověkem a jeho okolím.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePříbytky hudby
Místa, kde žili a tvořili slavní hudební skladatelé pěti století

Plachta, Bodo – Bednorz, Achim

Kazda, 2019

Napsat komentář