Příběh o tom, jak důležité je snít

mortificationahled
Je dospělý člověk opravdu dospělý? Posune jej vpřed sebezpytování nebo snad odvaha snít? Začtěte se do stránek originálního příběhu o obyčejném životě…

„Všichni někam nenávratně zmizeli a já se konečně přestal cítit tak sám.“
Třicátník Nick, živořící skladník parfémů, se v hromadách starých paperbacků, vinylových desek a zatuchlého oblečení marně snaží hledat důvody, proč tu nadále setrvávat. Na zdech svého omšelého bytu si k tomu den co den mučednicky promítá traumata z dětství a opojený nihilismem a levnou whisky balancuje na hraně sebedestrukce. Jedinou oporou je mu jeho sestra Layla – mladá workoholička, která se před démony minulosti snaží skrývat za pracovními lejstry.
Nepříliš šťastná existence obou sourozenců se změní ve chvíli, kdy se v jejich životě znovu objeví tajuplná dívka, s níž se krátce setkali v dětství. Drobná rusovláska Emily s tvářičkou posetou pihami v nich dokáže vzbudit naději, že jejich úděl přece jen nemusí být konečný. Jen je třeba sebrat odvahu a proniknout do zdánlivě neobydleného domu v postranní uličce…
Křehký příběh plný niterných emocí i drsného humoru o tom, že i z existenciálního marasmu lze uniknout, dáme-li v životě dostatečný prostor svým snům.

Ukázka z knihy

ukazkanigredo
Další ukázky najdete na autorově stránce.

Mortificatio

Autor: Nigredo

Počet stran: 200
Vazba: vázaná
Formát: 148 x 210 mm
ISBN: 978-80-88298-65-6
Doporučená cena: 279 Kč

 

 

Knihu Mortificatio vydalo Nakladatelství Věra Nosková – Klika.

Nigredo

Autor se vyznačuje osobitým vyjadřováním a odvahou snít. Víc si přečtěte na jeho stránkách.


Klika logoKdyž jako začínající spisovatelka vydala Věra Nosková svou první knihu, zjistila, že ačkoli autor odvede na knize největší objem práce, procenta ze zisku mu náleží více než skromná. Založila si proto vlastní vydavatelství. Pod jeho záštitou se vydával i měsíčník a knihy autorů sdružených v Klubu českých skeptiků Sisyfos. V současnosti kromě knih Věry Noskové vydává i knihy ze dvou edic, Kenyho VOLEJ (edice vodáckých publikací a knih) a edice Otevřeno, ve které vycházejí knihy externích autorů. Rodinné nakladatelství Klika sídlí v soukromém bytě a nemá žádné zaměstnance, pouze externí spolupracovníky.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMortificatio

Nigredo

Nakladatelství Věra Nosková – Klika, 2019

Napsat komentář