Příběh ze současné i rudolfinské Prahy

Tereza Janisova_Lvarka
Děj románu Lvářka je zasazený nejen do současné, ale částečně i do rudolfínské Prahy. Do určité míry se v něm odráží život autorky Terezy Janišové na Hradčanech, její zájem o pražské legendy, láska ke zvířatům aj.

Román z prostředí současné a rudolfínské doby, ve kterém se setkáváme s architektem Josefem a bylinkářkou Vavřinkou. Oba žijí ve stověžatém městě, každý v jiném století, přesto se jedné noci potkají na pražském vrchu Petříně. Když je správná konstelace, dá se totiž skrz oheň cestovat labyrintem času… V příběhu Josefa a bylinkářky Vavřinky se setkáme se střípky tajemných pražských legend i některými známými postavami našich dějin, které jsou však představeny v o něco méně známém světle.

 

Lvářka

Autorka: Tereza Janišová
Ilustrovala: Barbora Kyšková

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-907550-1-7
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Lvářka vydalo nakladatelství Lirego.

 

Ukázka z knihy

Tereza Janisova_Lvarka_ukazka

 

Tereza Janišová

Tereza JanisovaTereza Janišová se narodila 30. května 1989 v Praze. Hradčany, Petřín a křivolaké uličky Malé Strany byla místa, kde prožila dětství, a dodnes jsou pro ni velkým zdrojem inspirace. Po výtvarném gymnáziu vystudovala Fakultu architektury ČVUT, poté strávila nějaký čas v Londýně, kde pracovala v místním architektonickém ateliéru. Největší radostí ale pro Terezu vždy bylo psaní. Je autorkou čarodějné fantasy trilogie Erilian a historického románu s prvky fantastiky Lvářka. Kromě psaní knih se zabývá architektonickou žurnalistikou, do jara tohoto roku jako šéfredaktorka časopisu ASB. Nyní se věnuje především svému malému synovi, miluje tanec, kočky a cestování.

Informace a fotka byly čerpány ze stránek nakladatelství Lirego a z tiskové zprávy.


LiregoLirego je rodinné nakladatelství, jehož cílem je jít tak trochu proti proudu. Rádo by se vrátilo v čase, kdy spolupráce byla založena na osobním kontaktu. Bude se snažit, aby autoři měli pocit, že jsou součástí nakladatelství a že nejsou jen účetní položkou. Zkrátka chce autorům věnovat náležitou péči a ke každému titulu přistupovat individuálně.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLvářka

Janišová, Tereza

Lirego, 2019

Napsat komentář