Po stopách klimatických změn

Velka cesta
Jedna rodina se místo na klasickou dovolenou vydala na cestu kolem světa, aby pozorovala klimatické změny. Její členové zjistili řadu zajímavých informací, se kterými se svěřují v knize. Text doprovází plno krásných fotografií a nechybí ani interview s autorem Josteinem Gaarderem.

Proč snesla slepice Ema svoje první vajíčko v prosinci?
Zbláznila se snad?
Dvanáctiletá Paula se svojí rodinou tomu chtějí přijít na kloub – a tak se vydávají po stopách klimatických změn na neuvěřitelnou cestu kolem světa. Jde o skutečný příběh jedné rodiny a celá kniha obsahuje mnoho krásných fotografií, které dokumentují příběhy z cesty po Africe, přes Alpy a krásy Grónska.
V knize se také např. dozvíme, proč aloe rozsochatá shazuje větve. Prostě i na ní je moc horko a tak má aloe v zásobě jeden trik, kterým se snaží tohle nezvyklé počasí přestát – postupně odhazuje svoje větve. To v Albánii zase horští koně šplhají ve skalnatém terénu jako opice.
Když se celá rodina vrátí domů, mají děti v zásobě spoustu nápadů, jak svět změnit.
Kniha obsahuje interview s Josteinem Gaarderem, autorem bestselleru Sofiin svět.

Ukázka z knihy

Ukazka-z-knihy-Velka-cesta

Velká cesta

aneb jak se z nás díky slepici stali ochránci klimatu
Autorka: Jana Steingässer
Přeložila: Štěpánka Podlešáková

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 215×250 mm
ISBN: 978-80-88316-29-9
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Velká cesta vydalo nakladatelství Kazda. Prolistujte si kompletní ukázku.


Nakladatelství Kazda vydává knihy o přírodě a zahradách, vnímajících jejich hlubší metafyzický rozměr a možnosti spolupráce s neviditelnými živly, a dále knihy o různých možnostech udržení a znovunabytí zdraví. Autoři jsou domácí i zahraniční. Jeho knihy a CD mají čtenářům přinášet radost a povzbuzení do života svou vnitřní živostí, opravdovostí, mají posilovat dobrá předsevzetí a odhodlání a podporovat harmonii mezi člověkem a jeho okolím.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVelká cesta
aneb jak se z nás díky slepici stali ochránci klimatu

Steingässer, Jana

Kazda, 2019

Napsat komentář