Čise bojuje s dračí kletbou

Yamazaki Kore_Carodejova nevesta 8
Podobně jako předchozí díl, i osmou Čarodějovu nevěstu lze rozdělit na dvě části – první s pomalým rozjezdem a nudnějším dějem a druhou svižnější s překvapivým vyústěním.

Osmá Čarodějova nevěsta, další díl z populární manga série od autorky Koré Yamazaki, vyšla v nakladatelství Crew 5. srpna 2019. Čtenáři se v ní opět vrací do kouzelného světa rozverných víl, majestátních draků a záhadných čarodějů, aby tentokrát společně s hlavní hrdinkou Čise hledali lék na nebezpečnou dračí kletbu.

Jak si jistě všichni pamatují z předchozího svazku, Čise se podařilo zastavit řádění zdivočelého draka, bohužel za příliš velkou cenu. Vysála z něj veškerý stres a strach, čímž sama na sebe přivolala nezlomitelné prokletí.

Dívka se přesto snaží nepropadat depresi a hledá pomoc, kde se dá. Značnou část knihy tak vyplňuje přítomnost dosud téměř neznámé čarodějky Marielle, která Čise slíbí, že když se přidá k její lóži jako nová členka, najde pro ni spásné řešení. Co když je to ale jenom léčka?

Druhé polovině knihy dominuje Elias přicházející s poněkud radikálním způsobem, jak svou učednici zachránit. Čise tuší, že před ní něco skrývá a že se navíc spolčil s jejím psím společníkem Ruthem. V samotném závěru příběhu do děje výrazně zasáhne nepřítel z předchozích dílů a čtenáři se dočkají vpravdě napínavého konce.

Ale vraťme se na začátek. Jak bylo řečeno, děj se odvíjí pomalu a na prvních stranách i trošku nudí. Čise se vlastní zbrklostí dostane do maléru a odnáší si z něj tvrdé následky, což není nic nového. Podobný vývoj událostí aplikuje autorka tak často, že už její manga – byť krásně nakreslená – ztrácí na atraktivitě.

Yamazaki Kore_Carodejova nevesta 8_ukazka1Yamazaki Kore_Carodejova nevesta 8_ukazka2

Čarodějova nevěsta v minulosti vzbuzovala úžas nejen samotným pohádkovým světem, ale především jistou hororovostí, skutečně napínavými a nervy drásajícími momenty plnými krve a strašidelných tvorů. Podobných okamžiků v sérii bohužel ubývá, přinejmenším tedy v osmém svazku, jejž nedokázala příliš oživit ani přítomnost čarodějky Marielle a krátký návrat některých oblíbených postav z předchozích knih.

Vztah Čise a Eliase se dosud vyvíjel pomalu, aniž by se nějak výrazně posunul. Teprve na konci osmého dílu se dočká velkého a nečekaného zvratu, který jediný přiměje znuděného čtenáře znovu zbystřit pozornost a dožadovat se neprodleně dalšího pokračování – i přesto, že četbu znesnadňuje chaotické přeskakování v ději, nepřeberné množství postav a číslování stránek objevující se pouze příležitostně. Ale na to už si příznivci série pravděpodobně zvykli, stejně jako na nepřeložené anglické názvy jednotlivých kapitol.

Osmou Čarodějovu nevěstu lze doporučit snad jen skalním fanouškům série, kteří stále nadšeně přijímají půvabné ilustrace a jimž nevadí, že se hlavní zápletka vleče příliš pomalu. Osobně se v tuto chvíli řadím spíše k těm, kteří zkrátka touží mít sbírku kompletní. Devátý díl nicméně očekávám s velkou nadějí, jelikož v anotaci slibuje ohromné finále a uzavření prvního příběhu. Zároveň znamená rozjezd další ságy, takže dobrodružství Eliase a Čise jím končit nebude.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČarodějova nevěsta 8

Koré, Yamazaki

Crew, 2019

Napsat komentář