Mrazivé příběhy

thriller
Pojítkem vybraných knih je napětí, které může mít různé podoby. Někteří hrdinové bojují o život, další o zdravý rozum. Zoufalá matka pátrá po uneseném dítěti, zatímco soukromá detektivka proniká do světa psychohry. Jedno je jisté – jak čas plyne, strach je hmatatelnější a tajemství se odkrývají…

Májové matky se dvakrát týdně scházejí, aby se vymanily ze stereotypního kolotoče a trochu si vyhodily z kopýtka. Během jednoho takového večera ale beze stopy zmizí syn jedné z nich. A na povrch se začnou dostávat pečlivě skrytá tajemství, která otřesou životy všech zúčastněných…

NA JEDINÝ VEČER VYPNOUT. UŽÍT SI TROCHU ZÁBAVY. CHTĚLA JENOM TAK MÁLO…
Říkají si májové mámy, protože se jim všem děti narodily v květnu. Dvakrát týdně se scházejí v brooklynském parku, aby se vymanily z únavné rutiny mateřských starostí a probraly spolu radosti, strach a úzkosti své nové životní etapy, která se točí kolem dětí. Tu a tam si dopřejí drink v nedalekém módním baru. Jednoho horkého červencového večera se ale něco děsivě zvrtne: chlapečka jedné z matek někdo unese.
MATEŘSKÉ ŠTĚSTÍ A ŽENSKÉ PŘÁTELSTVÍ MŮŽE PROBUDIT I KRUTOU A ZLOU ODEZVU…
Winnie, svobodná maminka, jen nerada nechala šestitýdenního Midase s najatou studentkou, ale kamarádky ji přemluvily, ať není přehnaně ustrašená. Jenže malý Midas zmizel – a pak následuje nervy drásající překotné úsilí o jeho nalezení. Policisté kladou znepokojivé otázky a Winniino soukromí se stává vydatným soustem pro bezohledná média. Ostatní ženy sice mají vůči rezervované Winnie výhrady, tři z nich se ale i tak rozhodnou, že podniknou maximum, aby jí pomohly. Na světlo vycházejí pečlivě skrývaná tajemství, přátelství se bortí, manželské vztahy jsou vystaveny těžkým zkouškám…

Ukázka z knihy

Probudím se s horečkou. Střešní okno nade mnou smáčejí proudy deště a já se zoufale rozeběhnu prsty po prostěradle, jako bych snad zapomněla, že jsem úplně sama. Zavřu oči a zavrtám se zpátky do spánku, jenže po chvíli se probudím znovu, tentokrát ve spárech ukrutné bolesti. Od té doby, co mě opustil, se každé ráno budím s překrouceným žaludkem, ale tohle je něco jiného.
Něco je špatně. (str. 11)

Stoprocentní matky

Autorka: Aimee Molloyová
Přeložila: Lucie Menclíková

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 145×225 mm
ISBN: 978-80-7335-598-2
Doporučená cena: 328 Kč

 

Knihu Stoprocentní matky vydalo nakladatelství Leda. A nezapomeňte si přečíst ukázku.

————————————————

Začalo to nevinně, jako hra, při které zmizeli čtyři lidé. Ale jejich počet se zvyšuje a na místech zmizení přibývají přáníčka. Doktorka Bloomová se rozhodne vypátrat, kdo stojí za psychohrou. Nestane se ale sama součástí zvrácené hry manipulátora?

Co když jsou nezvěstní lidé ti, kterých byste se měli bát?
Čtyři cizí lidé jsou nezvěstní. Na místě jejich posledního výskytu pokaždé zůstane přání k narozeninám, kde stojí:
DÁREK PRO TEBE JE TAHLE HRA.
MÁŠ ODVAHU HRÁT?
Policie se nijak neznepokojuje – vždyť je to jen hra. Rodiny zmizelých však šílí strachem a psycholožka a soukromá detektivka dr. Augusta Bloomová se nechá svým kolegou Marcusem Jamesonem, bývalým špionem z MI6, přesvědčit, aby se pustili do pátrání na vlastní pěst. Jak Bloomová proniká stále hlouběji do životů pohřešovaných, přichází na to, že všechny něco spojuje.
A to něco je vskutku velmi nebezpečné.
Případ nabývá kolosálních rozměrů s dalšími nahlášenými pohřešovanými a stále novými přáníčky, která po sobě zanechali. Doktorka Bloomová nemá času nazbyt – musí záhadu urychleně rozplést a najít manipulátora, který tahá za nitky. Nehraje však nepříteli vším, co podniká, nevědomky do karet?

Ukázka z knihy

Čtrnáctiletá Seraphine Walkerové spadaly blond vlasy v půvabných prstýncích na ramena. Oblečenou měla přiléhavou školní halenku a krátkou sukni. Hned na první pohled působila svůdným dojmem. Ale podobně jako světlušky, které svými uhrančivými pochodněmi lákají nic netušící kořist, nebyla ani Seraphine Walkerová taková, jaká se zdála. (str. 9)

Můžete si prolistovat zbytek ukázky.

Psychohry

Autorka: Leona Deakinová
Přeložil: Jan Kozák

Počet stran: 308
Vazba: vázaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7565-549-3
Doporučená cena: 328 Kč

 

Knihu Psychohry vydalo nakladatelství Jota.

————————————————

Chci vidět popravu v přímém přenosu, tak se jmenuje on-line vysílání, při kterém mohou lidé sledovat popravu odsouzených zločinců. Když čeká podobný osud i hlavní hrdinku Dee, nehodlá se vzdát tak snadno. Zvláště když sama žádnou vraždu nespáchala…

Když se Dee probudí z bezvědomí na podlaze chabě osvětleného skladiště, pochopí, že se má stát další obětí aplikace Murdertrending, která dovolí zbytku světa sledovat online popravy odsouzených zločinců. Likvidace vrahů je jedna věc, ale Dee se nehodlá vzdát a zemřít v přímém přenosu před zraky milionů diváků za vraždu, kterou nespáchala.

Ukázka z knihy

Přes oblečení jí pronikal chlad betonové podlahy, na které ležela, a vybavovala si šílené události, které ji dovedly sem. Před třemi týdny byly nejdůležitějšími věcmi v jejím životě přihlášky na vysokou školu a  shánění doprovodu na maturitní ples. Potom nález těla a proces. Sotva měla čas pochopit, co se stalo, a už se ocitla v soudní síni, kde poslouchala, jak ji porota shledává vinnou z vraždy prvního stupně. (str. 1)

Můžete si přečíst zbytek ukázky.

#Murdertrending

Chci vidět popravu v přímém přenosu
Autorka: Gretchen McNeil
Přeložil: Zdík Dušek

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-7633-088-7
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu #Murdertrending vydalo nakladatelství Alpress.

————————————————

Známá autorka napínavých románů Sharon Bolton přivedla k životu policistku Florence Loveladyovou, která během své služby odhalila totožnost sériového vraha s přezdívkou Rakvář. A jak to vypadá, má se stát jeho další obětí i přesto, že byla na jeho pohřbu…

Srpen 1999
V úporně horkém dni se policistka Florence Loveladyová účastní pohřbu muže, kterého před třiceti lety usvědčila z několika vražd. Glassbrook, velmi zručný truhlář a majitel pohřební služby, tehdy své oběti věznil a pak je zaživa pohřbíval ve vlastnoručně zhotovených rakvích. A na důkaz zvrhlosti své mysli do každé rakve přidal hliněnou sošku, která nesla předsmrtnou podobu zavražděného člověka.
Červen 1969
Třináctiletá Patsy je už třetí dívkou, která v průběhu několika měsíců zmizela beze stopy. Případ pohřešovaných teenagerů dostane na starost naprosto nezkušená Florence Loveladyová, která je u policie jenom krátce a zatím se spíš rozkoukává. Jak naloží s podivným svědectvím školních dětí, které tvrdí, že slyšely volání o pomoc z nedávno vykopaného hrobu?
Srpen 1999
Florence se snaží vyrovnat s démony vlastní minulosti. Něco ji neodbytně táhne do starého Glassbrookova domu, kde učiní hrůzný nález. Hliněnou sošku, která věrně zachycuje její podobu. Znamená to snad, že je vrah stále na svobodě? Hrozí Florence nebezpečí? A je možné, že tentokrát je v mnohem větším ohrožení, než by si vůbec dokázala představit?

Ukázka z knihy

Onoho nejparnějšího dne roku se Larry Glassbrook naposledy vrátil domů do rodného Lancashiru a místní obyvatelé vyšli ze svých domovů, aby se s ním rozloučili.
Nijak přátelsky.
Možná je to jen můj dojem, ale zdá se, že dav u kostela v průběhu krátké, tíživé bohoslužby zmohutněl, a noví účastníci posílili řady těch, kteří dorazili dříve, aby si zajistili výhodné místo, jak to před velkými průvody bývá. (str. 11)

Rakvář

Autorka: Sharon Bolton
Přeložila: Květa Palowská

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-7498-352-8
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Rakvář vydalo nakladatelství Domino.

O autorce

Sharon J. Bolton vyrůstala v hrabství Lancashire a její raná kariéra zahrnovala příliš mnoho aktivit, z nichž některé jí dnes uvádějí do rozpaků. Všech svých mladistvých aktivit se ráda vzdala, aby se mohla stát matkou a spisovatelkou (v tomto pořadí). Její knihy, mezi které patří například tituly Už mě vidíš?ObětinaVolavkaTak to je, tak to budeMá ji rád, nemá ji rád a Temné říční proudy, byly nominovány na všechny významné literární ceny, určené pro autory detektivek a thrillerů. Kolegové ze spisovatelské branže o ní hovoří bez výjimky s velkou úctou – za všechny ocitujme Tess Gerritsen: „S. J. Bolton mění tvář krimirománu, jak jsme ho znali doposud.“

Zdroj informací: nakladatelství Domino

————————————————

Jednoho dne prostě zmizeli. O pár let později se dostávají události opět do pohybu, když sestra ztracené studentky obdrží její pas. Rozhodne se vydat do míst, kde došlo k záhadným zmizením… Sledujte její putování v románu, který vznikl na motivy skutečných událostí.

Rodičům řekli, že jedou do Rumunska, ve skutečnosti ujížděli více na jih. Voda se po nich zavřela v okolí albánské vesnice Teth. Starou záhadu nikdo nerozluštil, ani Interpol si nedokázal poradit. Tak běžela léta, osudy ztracených se staly téměř zapomenutou historií.
Příběh ožívá v okamžiku, kdy sestra ztracené studentky, Jana, dostává doporučený dopis z Londýna. Je v něm pas zmizelé Lenky. Ve změti razítek různých hraničních přechodů, se nachází jediné, které nelze přiřadit žádnému místu na mapě – Valbone 666. Události nabírají rychlý spád. Jana se vydává po letech do Albánie zjistit, co se před lety v horách sestře přihodilo. Na cestě ji doprovází přítel Josef. I přes varování srbského prokurátora, jenž řeší v inkriminované oblasti další případy nezvěstných, se Jana s Josefem vydává na horskou túru. Klíč k řešení dávných událostí leží nejen ve vesnici Theth, ale i v okolních horách. Právě tam se jedné noci potkávají se srbským inženýrem Zoranem Vojičem, jenž hledá zmizelého syna. Román na motivy skutečných událostí dostává nečekané souvislosti.

Návrat do Valbone

Autor: Josef Urban
Ilustrovala: Jana Kaufmanová

Počet stran: 252
Vazba: vázaná
Formát: 148×210 mm
ISBN: 978-80-270-6149-5
Doporučená cena: 310 Kč

 

Knihu Návrat do Valbone vydalo nakladatelství The Dog Trail Publisher.

————————————————

Právnička Brynn přebíjí neúspěchy v osobním životě kariérou. Čeká na ni dosud největší případ, když se dostane do hledáčku uprchlého sériového vraha. O její bezpečí se má postarat agent Erik Morgan a počáteční antipatie se mění v něco jiného. Dokud se neocitne ve smrtelném nebezpečí!

Obhájkyně Brynn Holloranová se mezi policajty, zločinci a advokáty cítí jako ryba ve vodě. Dobře vypadající mladá právnička dokáže svým břitkým humorem a kousavými poznámkami v soudní síni vzbuzovat respekt. Svou práci miluje a všichni vědí, že není radno brát ji na lehkou váhu, avšak její osobní život je kapitola sama pro sebe. Bývalý přítel Adam se chystá oženit a Brynn raději tráví veškerý svůj volný čas studováním soudních spisů. Když se ale z vězení podaří uprchnout zákeřnému sériovému vrahovi, kterého kdysi sama pomohla dostat za mříže, jedno je jisté: Brynn se rázem ocitla ve smrtelném nebezpečí. Krvavý hon za pomstou právě začíná… Brynnin zaměstnavatel je na ostří nože s dallaskou policií, a tak se musí s požadavkem na ochranu svých obhájců obrátit na soukromou firmu. Tvrdohlavá právnička se ale nedokáže smířit s představou, že ji bude na každém kroku sledovat houf bodyguardů. Načasování nemohlo být horší. Brynn řeší nejdůležitější případ své kariéry a odmítá dělat ústupky i za cenu ohrožení vlastního bezpečí. Agent Erik Morgan také není příliš nadšený z přiděleného úkolu. Brynn mu nedává spát, přitahuje ho, takže ji nedokáže spustit z očí, a narušuje tím jeho koncentraci. Oba si ale záhy uvědomí, že smrtelné ohrožení je víc než reálné a že nelítostný nepřítel dokáže proklouznout nečekaně blízko.

Ukázka z knihy

Brynn se chytila u okraje bazénu. „Ahoj,“ pozdravila mezi lapáním po dechu. Erik do ní zabodával svůj pohled, paže měl překřížené a svými širokými rameny zastínil slunce. „Musíme si promluvit.“
„Ještě čtyři kolečka.“
„Hned.“
Ponořila se pod vodu a odrazila se od stěny. Když dorazila na druhý konec, už tam na ni čekaly boty.
„Hned, Brynn.“
„Za chvilku.“
Zmizela pod hladinou. Dvě obrovské ruce o velikosti lopaty se jí zabořily do podpaždí a vytáhly ji z vody z ven. Erik ji nechal před sebou žuchnout na zem, byla zmáčená, vykašlávala vodu a mnula si oči. „Co to s tebou krucinál je?“

Oko za oko

Autorka: Laura Griffinová
Přeložila: Jitka Jiterská

Počet stran: 360
Vazba: pevná
Formát: 130×207 mm
ISBN: 978-80-7625-078-9
Doporučená cena: 379 Kč

 

 

Knihu Oko za oko vydalo nakladatelství Metafora.

————————————————

Kdo má na svědomí brutální vraždy těch, kteří sami nemají čistý štít? To bude muset vypátrat novinář Jan Born, který postupně zjišťuje, že jsou do případu zapleteny i tajné služby…

Novinář Jan Born je se svou redakcí a přáteli vtažen do vyšetřování série brutálních vražd. Jak se postupně ukazuje, většinu mrtvých spojují jejich zločiny spáchané během krvavé války na Balkáně v devadesátých letech. Mstí se jim přeživší oběti a pozůstalí, nebo zemřeli pro svá současná provinění? A jakou roli v tom všem hrají ruské a izraelské tajné služby?

Ukázka z knihy

Teď v zimě mohlo toto místo při troše fantazie připomínat obraz z pohádky. Stromy na okraji se prohýbaly pod vrstvou bílého sněhu a v ostrém zimním slunci se třpytily jako v reklamě na šťastnou dovolenou.
Úhledně zastřižené keře se změnily ve sněhové koule a sluneční paprsky, odrážející se ve sněhových krystalcích, vystřelovaly do stran a oslepovaly nepozorné oči, které nestihly včas uhnout. (str. 288)

Chamtivost

Autor: Berg

Počet stran: 520
Vazba: vázaná
Formát: 135×207 mm
ISBN: 978-80-7473-880-7
Doporučená cena: 399 Kč

 

 

Knihu Chamtivost vydalo nakladatelství Kniha Zlín. A nezapomeňte si přečíst ukázku.

————————————————

David Raker se ocitá na útěku a doslova hraje vabank. Řetězec událostí spustil návrat jeho manželky, která by už ale měla být osm let mrtvá. Opravdu si Raker vytvořil iluzorní svět, nebo se s ním snaží někdo manipulovat?

Tři dny po Vánocích se na policejní stanici v Charing Crossu objeví žena. Nemá mobil ani žádný průkaz totožnosti, jen kousek papíru se jménem soukromého vyšetřovatele Davida Rakera. Představí se jako jeho manželka Derryn.
Když na stanici dorazí Raker, je v naprostém šoku. Neznámá žena vypadá jako Derryn, zná podrobnosti o jejich manželství, společných vzpomínkách, a dokonce popisuje i jejich soukromé rozhovory. Je tu ale jeden problém: Rakerova manželka je už osm let mrtvá.

Žena tvrdí, že se Raker psychicky zhroutil a podlehl iluzi, že zemřela, a její verzi potvrzuje i uznávaný psychiatr. Raker chce její slova vyvrátit Derryniným úmrtním listem a další dokumentací, jenže… všechno je pryč. A navíc se v případu brzy stává hlavním podezřelým.
Bylo jejich manželství skutečné? Nebo Raker celou dobu trpěl bludy? Opravdu je tohle žena, kterou miloval a oplakal? Raker se ocitá na útěku před policií a současně musí vypátrat pravdu dřív, než přijde o všechno: své vzpomínky, zdravý rozum i život…

Ukázka z knihy

Když bylo po všem, ukázali mi záznam z bezpečnostní kamery ze dne, kdy se objevila na stanici. Měla na sobě zelený kabát a tmavé lodičky a vypadala drobně, protože se hrbila, jako by měla křivá záda nebo ji trápily bolesti. Kvalita záběru nestála za nic, a navíc byl obraz posazený nízko, což působilo matoucím dojmem – série trhaných pohybů na pozadí nehybného recepčního pultu stanice.

Žena mého života

Autor: Tim Weaver
Přeložila: Alžběta Lexová

Počet stran: 512
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 159×212 mm
ISBN: 978-80-7588-140-3
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Žena mého života vydalo nakladatelství Mystery Press, kde najdete i ukázku.

O autorovi

Tim Weaver je bývalý novinář a redaktor řady časopisů. Přestože byla jeho novinářská kariéra úspěšná, rozhodl se psát raději thrillery. Počínaje Honem na mrtvého tak vznikla série románů, která uvedla na scénu soukromého detektiva Davida Rakera, specialistu na hledání pohřešovaných osob. Weaverův čtvrtý román, Není cesty zpět, byl prezentován v prestižním britském knižním pořadu Richard and Judy Book Club. Bez slitování se v týdnu, kdy bylo vydáno, vyšplhalo na druhou příčku nejprodávanějších knih a Údolí mrtvých a Ztracený se obě dostaly na první místo v žebříčcích prodejnosti elektronických titulů. Weaver byl rovněž nominován v rámci britského literárního ocenění National Book Awards. V sérii dále vyšly díly Němé oběti a Zlomené srdce. Tim Weaver je ženatý, má malou dceru a celá rodina žije nedaleko Bathu v jihozápadní Anglii.

Zdroj informací: Mystery Press


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStoprocentní matky

Molloyová, Aimee

Leda, 2019

zobrazit info o knizePsychohry

Deakinová, Leona

Jota, 2019

zobrazit info o knize#Murdertrending
Chci vidět popravu v přímém přenosu

McNeil, Gretchen

Alpress, 2019

zobrazit info o knizeRakvář

Bolton, Sharon J.

Domino, 2019

zobrazit info o knizeNávrat do Valbone

Urban, Josef Habas

The Dog Trail Publisher, 2019

zobrazit info o knizeOko za oko

Griffinová, Laura

Metafora, 2019

zobrazit info o knizeChamtivost

Berg

Kniha Zlín, 2019

zobrazit info o knizeŽena mého života

Weaver, Tim

Mystery Press, 2019

Napsat komentář