Zahrajte si o osudy tří mladých uprchlíků

uprchlik-perex
Josefa, Isabel a Mahmúda spojuje touha po útěku, i když každého v jiné době a z jiných důvodů. Na své cestě do bezpečí musí překonat řadu překážek a nebezpečných situací, ale ani v těžkých chvílích neztrácí naději. Přečtěte si, jak jejich příběhy dopadnou.

Různé důvody, stejný cíl: bezpečí

Tři mladí lidé, jedna touha: utéct.

Josef je židovský chlapec v nacistickém Německu třicátých let. Jeho rodina před hrozícím nebezpečím prchá na lodi mířící na druhý konec světa.

Isabel je kubánská dívka. Píše se rok 1994 a její zemi pustoší vzpoury a nepokoje, a tak se s rodinou vydává na člunu hledat bezpečí a svobodu v Americe.

Mahmúd je mladý Syřan. Jeho vlast v roce 2015 ničí válka a on s celou rodinou putuje pěšky po Evropě.

Všichni hledají úkryt a všichni musí překonat nepředstavitelná nebezpečí. Všichni však mají naději.

 

Uprchlík

Autor: Alan Gratz

Vydalo: nakladatelství Albatros
Překlad: Karolina Medková
Počet stran: 336
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 11/2019
ISBN: 978-80-00-05657-9

Přečtěte si více o knize Uprchlík, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Albatros patřící pod společnost Albatros Media. Nezapomeňte si také stáhnout a přečíst ukázku.

Albatros_Albatros-Media

Nakladatelství Albatros je nejstarší české nakladatelství, které se od svého vzniku v roce 1949 specializuje na kvalitní původní i překladovou literaturu pro děti. Dnes je součástí společnosti Albatros Media a. s. Za dobu své existence vydalo přes 10 tisíc titulů.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, Panteon, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy a nabízí díky tomu široké spektrum mediálních produktů – knih, e-knih a audioknih.

 

Ukázka z knihy

Máma strávila mnoho týdnů obíháním nejrůznějších úřadů a snažila se zjistit, kam jejího manžela poslali a jak by ho mohla získat zpět. Nikdo jí nechtěl nic říct a Josef si začínal zoufat, že už tátu nikdy neuvidí.
A pak po půl roce od jeho zadržení dostali telegram. Telegram od táty! Propustili ho z koncentračního tábora Dachau, ale pouze pod podmínkou, že zemi opustí do čtrnácti dnů.
Josef nikam jet nechtěl. Německo byl jeho domov. Kam půjdou? Jak budou žít? Jenže nacisté jim už podruhé jasně sdělili, aby z Německa zmizeli, a oni rozhodně nehodlali čekat, co by udělali příště. (str. 13)

 

Vyhrajte knihu Uprchlík

Josef žije v Berlíně a spolu s rodinou je nucen uprchnout před nacisty. Isabelina rodina také touží po svobodě a v roce 1994 se za svobodou vydávají z rodné Kuby do Ameriky a Mahmúd doufá, že unikne před hrůzami války v Sýrii do bezpečné Evropy. Každý z příběhů začíná v jiné zemi a dělí je od sebe i více než sedmdesát let, přesto jejich hrdiny spojuje stejná touha po útěku, po bezpečí a nezdolná naděje. Přečtěte si o nich v knize Alana Gratze.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Albatros patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Uprchlík vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Uprchlík
probíhá od 3. do 16. prosince 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány pro mladé Uprchlík

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeUprchlík

Gratz, Alan

Albatros, 2019

Napsat komentář