Zasoutěžte si o výlet do Laponska s Ellou a její třídou

ella-v-laponsku-perex
Ella a její třída vyhráli zájezd, takže se všichni těšili na dovádění v mořských vlnách a písečných dunách zalitých sluncem. Místo toho se však ocitnou v zasněženém Laponsku. Jak je to možné? To vypátrejte s Ellou v jejím dobrodružném příběhu.

Ella opět v maléru

Ella a celá její třída vyhrála pobyt na sluncem zalité pláži kdesi u moře. Tak proč jim kapitán letadla přeje při vzletu šťastnou cestu do Laponska? Kam se poděly kufry? A jak je možné, že tatínek pana učitele je ve Finsku zodpovědný za nadělování vánočních dárků? Ještěže má Ella ušima a je jí vše okamžitě jasné: pan učitel chce děti vyměnit za vánoční skřítky, protože ti dosavadní už chtějí do důchodu. Kolotoč mylných domněnek a nejlepších úmyslů přivádí Ellu a její kamarády do pravých laponských závějí, aby se z nich celá třída i s popleteným panem učitelem a jeho trpělivou ženou ale nakonec šťastně a ve svornosti vyhrabali zase zpátky do letadla domů.

 

Ella v Laponsku

Autor: Timo Parvela

Vydalo: nakladatelství Portál
Ilustrace: Magda Veverková Hrnčířová
Počet stran: 136
Vazba: pevná
Vydáno: 12/2019
ISBN: 978-80-262-1546-2

Přečtěte si více o knize Ella v Laponsku, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Portál. Můžete si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

Nakladatelství Portál bylo založeno v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly další oblasti jako sociologie, politologie, zdraví, média, antropologie, ekologie, filozofie, ekonomie, sémiotika či kulturologie.

 

O autorovi

Timo Parvela je původní profesí učitel, píše pro děti i pro dospělé a ve Finsku je v oblasti dětské literatury nepopiratelnou hvězdou. Jeho knihy byly přeloženy do více než třiceti jazyků a získal za ně řadu ocenění. Série o Elle patří k těm vůbec nejpopulárnějším. V nakladatelství Portál již vyšly knihy Ella ve škole a Ella a kamarádi.
(Zdroj informací: nakladatelství Portál)

 

Vyhrajte knihu Ella v Laponsku

Ocitla se celá Ellina třída v Laponsku opravdu jen náhodou, nebo chce pan učitel děti vyměnit za vánoční skřítky? Ella má o jeho úmyslech jasno a jako vždy ji její bujná fantazie a nejlepší úmysly dostanou do maléru. Podaří se holčičku i s jejími kamarády, kteří jí vždy stojí věrně po boku, osvobodit z laponských závějí, aby se mohli z nepodařeného výletu vrátit domů? To si přečtěte v nové knize, která je volným pokračováním dobrodružných příběhů o Elliných patáliích, od Tima Parvela.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Portál vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Ella v Laponsku vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Ella v Laponsku
probíhá od 29. listopadu do 12. prosince 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 dětské knihy Ella v Laponsku

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeElla v Laponsku

Parvela, Timo

Portál, 2019

Zasoutěžte si o výlet do Laponska s Ellou a její třídou - DISKUZE

Počet reakcí: 3
  1. assaly napsal:

    Včera jsem dostala knihu Černá vdova, moc děkuji a přeji klidné a pohodové vánoční svátky.

  2. Fanda82 napsal:

    Moc děkuji za knihu Ella v Laponsku, mám krásný dárek

  3. ilasan napsal:

    Knížka Ella v pořádku dorazila. Moc děkuji

Napsat komentář