Poutavá historie Srbska

Dejiny Srbska
Poznejte zajímavou historii srbského státu od jeho vzniku až po současnost, včetně středověku, vývoje moderního Srbska v 19. stoletím, časů královské Jugoslávie a období během druhé světové války.

Rozsáhlé syntetické dílo, které je zpracováno šesti historiky zastupujícími všechny generace českých balkanistů, nepojednává o dějinách této země tradičním způsobem, tedy v rámci výkladu historie národů bývalé Jugoslávie, ale samostatně analyzuje vývoj srbského státu od jeho vzniku až do současné doby. Představuje tak nejen v naší, ale i evropské historiografii průkopnický počin. Autoři akcentovali především historii srbského středověkého státu, vznik a vývoj moderního Srbska v 19. století, situaci v Srbsku v době královské Jugoslávie a za druhé světové války i období necelých patnácti let od rozpadu Titovy Jugoslávie. Výklad obohacují kapitoly o kulturním vývoji Srbska, o česko-srbských vztazích a početné, v českém prostředí málo známé obrazové přílohy.

 

Dějiny Srbska

Autoři: Lubomíra Havlíková, Tomáš Chrobák, Jan Pelikán, Jan Rychlík, Miroslav Tejchman, Ondřej Vojtěchovský

Počet stran: 680
Vazba: vázaná
Formát: 160×210 mm
ISBN: 978-80-7422-724-0
Doporučená cena: 599 Kč

Knihu Dějiny Srbska vydalo Nakladatelství Lidové noviny.

 

Ukázka z knihy

Dejiny Srbska_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

 

Dějiny států

V edici Dějiny států Nakladatelství Lidové noviny vyšla řada dalších zajímavých publikací o nejrůznějších zemích, např. Dějiny MongolskaDějiny Iráku, Dějiny IndieDějiny ŠpanělskaDějiny Ruska, Dějiny ŠvýcarskaDějiny Makedonie nebo také Dějiny Česka.


Nakladatelství Lidové noviny vzniklo v roce 1993 v deníku Lidové noviny. Tento původ do jisté míry předurčil vydavatelský směr NLN. Tituly a projekty mají převážně odborný, vzdělávací a informační charakter s důrazem na mimořádnou náročnost, kvalitu a novost obsahu i zpracování. Nakladatelství se cítí odpovědné za obsah textů, které připravuje, i za myšlenky, které svou prací podporuje. Je pro něj důležité správné a bohaté užívání českého jazyka a váží si toho, že s ním spolupracuje řada vynikajících odborníků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDějiny Srbska

Havlíková, Lubomíra - Chrobák, Tomáš – Pelikán, Jan – Rychlík Jan – Tejchman, Miroslav – Vojtěchovský, Ondřej

Nakladatelství Lidové noviny, 2019

Napsat komentář