Vyhrajte tipy, jak se v domácnosti zbavit plastu

lepsi-zivot-bez-plastu-perex
Plastové lahve, obaly a pytlíky se staly běžnou součástí každé domácnosti, ale poslední dobou stále častěji slýcháme, že je třeba jejich spotřebu omezit, ne-li přímo zastavit. Jaké existují šetrnější náhrady a jak se bez plastu obejít, můžete zjistit v nové publikaci smarticular.net.

Jde to i bez plastu

lepsi-zivot-bez-plastu-ukazka-1Miliony tun plastového odpadu, hromadící se v přírodě, patří k největším výzvám současnosti. Přitom se lze bez zdravotně závadného plastu nebo plastu s krátkou životností téměř vždy snadno obejít! V této knize jsme sepsali všechna důležitá fakta o plastu a problémech, které způsobuje, a spolu s nimi více než 300 návodů a nápadů na smysluplné omezení plastu během všedního dne.

  • Omezení plastu je prospěšné pro životní prostředí: na rozdíl od umělých hmot vyráběných z ropy, jež zůstávají nerozložené v přírodě a škodí zvířatům, rostlinám i lidem, jsou alternativní materiály neškodné nebo dokonce biologicky zcela rozložitelné.
  • Omezení plastu je prospěšné pro zdraví: zatímco běžné druhy plastu obsahují tisíce neviditelných aditiv, zatěžujících naše zdraví a životní prostředí, jsou přírodní materiály jako sklo, ocel atd. zpravidla zcela nezávadné.
  • Omezování plastu je zábavné a inspiruje ke změně uvažování: staňte se součástí neustále rostoucího hnutí lidí, jimž není spotřeba plastu lhostejná a kteří se dennodenně zasazují o ochranu naší planety svým uvědomělým spotřebním rozhodováním.

 

Lepší život bez plastů

Autoři: Smarticular.net

Vydalo: nakladatelství Kazda
Překlad: Monika Řezníčková
Počet stran: 288
Vazba: brožovaná
Vydáno: 11/2019
ISBN: 978-80-88316-44-2

Přečtěte si více o knize Lepší život bez plastů, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Kazda. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelství Kazda vydává svým způsobem výjimečné knihy a CD, a to napříč všemi žánry – od pozoruhodných lidských osudů inspirativních osobností a příběhů přes kvalitní pohádky až po nevšední rádce pro rodinu, partnerské vztahy a výchovu dětí.

 

Ukázka z knihy

lepsi-zivot-bez-plastu-ukazka

 

O autorech

Smarticular.net je berlínský portál, který od roku 2014 zveřejňuje návody a tipy na jednoduchý a udržitelný život. Namísto pouhého poukazování na problémy, představuje denně nová řešení, recepty a alternativy, díky nimž může být život o něco jednodušší a ekologičtější. Návody a různá řešení se neustále vyvíjejí i díky nesčetným věrným příznivcům, kteří je sami zkoušejí a přinášejí své vlastní zkušenosti.
(Zdroj informací: nakladatelství Kazda)

 

Vyhrajte knihu Lepší život bez plastů

Omezování plastu není jen módní trend poslední doby, ale především nutné opatření, abychom naši planetu nezaneřádili ještě více. Zamyslete se nad tím, kolik plastových sáčků a obalů si přinesete domů z každého nákupu a zda se bez nich opravdu neobejdete. Existují mnohem ekologičtější varianty, jako jsou látkové tašky nejen k přenášení nákupu, ale i zvláštní pytlíky na pečivo, ovoce či zeleninu a velké popularitě se těší také bezobalové obchody, ve kterých můžete nakoupit do vlastních nádob. V další z publikací portálu Smarticular.net najdete takových tipů a nápadů, jak se plastu vyhnout, ještě mnohem více. Pokud vám tedy není osud Země lhostejný, neměla by vám tato kniha doma chybět.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Kazda vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Lepší život bez plastů vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Lepší život bez plastů
probíhá od 27. listopadu do 10. prosince 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 publikace Lepší život bez plastů

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLepší život bez plastů
Více než 300 udržitelných alternativ a nápadů, s nimiž unikneme záplavě plastů

Smarticular.net

Kazda, 2019

Napsat komentář