Získejte nové pokračovaní příběhu Claire Fraserové

pamet-kosti-perex
Očekáváte s napětím, jak se bude vyvíjet příběh Claire Fraserové, která se vrátila v čase o dvě stě let zpět a kvůli lásce k Jamiemu se v této době rozhodla zůstat? V tom případě pro vás máme dobrou zprávu – právě totiž vychází jeho pokračování.

Skutečné okolnosti velkého vítězství

Jamie Fraser, bývalý jakobita a rebel, ví, že americké povstání přináší tři jistoty.

Američané vyhrají, boj na straně vítězů není zárukou přežití a raději zemře, než aby se postavil se zbraní v ruce svému nemanželskému synovi – mladému poručíkovi britské armády. Claire také ví, že Američané vyhrají, ale netuší, za jakou cenu.

Mezitím, v relativním klidu dvacátého století, se jejich dcera Brianna s manželem Rogerem MacKenziem usadili ve starém skotském domě, kde se před dvěma staletími odehrávalo drama jejích rodičů. Nalézají zde Claiřiny dopisy. Křehké stránky odhalují její lásku k Jamiemu. Budoucnost rodiny MacKenzie na Vysočině je záhadně, neodvratitelně a těsně spjatá s válkou v amerických koloniích.

 

Paměť kostí

Autorka: Diana Gabaldon

Vydalo: Edice Knihy Omega
Překlad: Anna Křížková
Počet stran: 1184
Vazba: pevná
Vydáno: 11/2019
ISBN: 978-80-7390-274-2

Přečtěte si více o knize Paměť kostí, kterou do soutěže věnovala Edice Knihy Omega patřící pod společnost Knihy Dobrovský.

Edice Knihy Omega vydává klasickou českou i světovou literaturu. V produkci nakladatelství naleznete také aktuální světové bestsellery severských, britských či amerických spisovatelských hvězd.

Společnost Knihy Dobrovský je rodinná firma, která se od jednoho stolku s knihami rozrostla na 32 prodejen po celé republice, ve kterých během roku pořádají desítky akcí pro všechny, kteří mají slabost pro dobré příběhy – autorská čtení, besedu nebo autogramiády. K tomu je pohání přes 1 milion spokojených zákazníků, kteří udělali radost sobě nebo někomu blízkému.

 

O autorce

Diana GabaldonDiana Gabaldon proslula svou sérií Cizinka, podle které byl natočen i stejnojmenný televizní seriál. V Dianině díle najdeme na historickém podkladu prvky fantasy, mystery, science fiction i romance. Může se zdát zvláštní, že Diana píše historické romány, když se její studium ubíralo úplně jiným směrem. První titul získala v oboru zoologie, další z mořské biologie a v roce 1978 úspěšně složila doktorát v oboru behaviorální ekologie. Roku 1988 se Diana rozhodla napsat román „nanečisto“. Z tohoto původně zkušebního románu vznikla série Cizinka, obsahující několik knih, v hlavní roli s Claire Randallovou, která se narodila ve 20. století, pracuje jako zdravotní sestra, ale cestuje do 18. století do místa, kde se setkává s vášnivým Jamesem Fraserem. Diana Gabaldon je americká autorka, která se narodila 11. ledna roku 1952 . Nyní žije se svým manželem Douglasem Watkinsonem v Arizoně a má tři dospělé děti.
(Zdroj informací a fotografie: společnost Knihy Dobrovský)

 

Vyhrajte knihu Paměť kostí

Claire Fraserová ví, jak americké povstání dopadne a kdo v něm bude vítězem a kdo poraženým. Ví to proto, že se narodila až dlouho poté, kdy byla dobojována poslední bitva, která o výsledku války rozhodla. Ovšem během jedné ze svých vycházek se ocitla u magické stavby, která ji přenesla o dvě stě let zpět a láska k Jamiemu ji přesvědčila o tom, že zůstat v jeho době a být jeho manželkou je to nejlepší, co může udělat. Všechny důležité historické události tak prožívá znovu a na vlastní kůži, ale i když o jejich průběhu předem ví, mnohdy netuší, jaké pozadí se za nimi skrývá, takže i ona je nyní překvapena, za jakou cenu Američané vyhrají. Přečtěte si sedmé pokračování bestsellerové série Cizinka od Diany Gabaldon a cestujte v čase i vy.

Ve spolupráci s Edice Knihy Omega patřící pod společnost Knihy Dobrovský vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Paměť kostí vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Paměť kostí
probíhá od 22. listopadu do 5. prosince 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 historické romány Paměť kostí

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePaměť kostí

Gabaldon, Diana

Edice Knihy Omega, 2019

Napsat komentář