Knižní rádci pro ženy

Tipy_Knizni radci pro zeny
Dnešní tipy se soustředí na užitečné příručky, ve kterých ženy naleznou potřebné rady, jak se vymanit z nefunkčního vztahu, jak dosáhnout vnitřního klidu, vyrovnat se s vlastními nedostatky, zkrátka, jak se cítit dobře.

Kniha Ženy, které milují příliš byla již přeložena do pětadvaceti jazyků. V češtině nyní vychází její první kompletní vydání. Psychologický rádce Robin Norwoodové pomáhá ženám, pro něž se vztah k mužům a přílišná láska staly utrpením.

Ženy, které milují příliš

Těm, které věří a doufají, že se jejich partner změní
Autorka: Robin Norwoodová
Přeložila: Hana Holubkovová

Počet stran: 264
Vazba: brožovaná
Formát: 162×230 mm
ISBN: 978-80-262-1515-8
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Ženy, které milují příliš vydalo nakladatelství Portál.

Je pro vás v životě nejdůležitější, abyste měly koho milovat? Věříte v toho pravého a v to, že život s ním vás navždy zachrání před pocitem smutku a osamění? Že ho změníte k lepšímu silou své lásky? Nudí vás „milí muži“, kteří jsou otevření, laskaví a spolehliví? Kniha Ženy, které milují příliš, napsaná pro ženy, jež na podobné otázky odpovídají „ano“, dnes náleží mezi nejslavnější psychologické rádce vůbec. Popisuje příběhy žen, jimž se v dětství dostalo jen málo skutečné péče a které se snaží tento nedostatek uspokojit tím, že pečují o své citově téměř nedostupné partnery. Přitom se však pravidelně zaplétají do nejednoznačných, chaotických a emočně bolestných situací. Autorka takovým ženám ukazuje, jak z jejich bludného kruhu najít cestu ven tím, že rozpoznají svou vnitřní hodnotu a začnou druhým důvěřovat.

 

Ukázka z knihy

„Nechápu, jak to dělá. Kdybych měl zvládnout to, co ona, zbláznil bych se.“
„Představ si, nikdy jsem nezažil, že by si na něco stěžovala.“
„Proč si to nechává líbit?“
„A co na něm vlastně vidí? Mohla by mít někoho mnohem lepšího.“
Takové věci většinou lidé říkají o ženě, která miluje příliš, když sledují její zdánlivě ušlechtilou snahu vytěžit co nejvíce ze situace, jež se zdá beznadějná a nevděčná. Její záhadně oddaný vztah mívá obvykle původ v zážitcích z dětství. Většina z nás vyrostla a dál pokračuje v rolích, které jsme přejali ve vlastní rodině. Pro mnoho žen, které milují příliš, znamenala tato role často také nutnost potlačit vlastní potřeby ve snaze vyjít vstříc potřebám dalších členů rodiny.

Přečtěte si celou ukázku.

 

Robin Norwoodová

Robin Norwoodová je bývalá manželská, rodinná a dětská terapeutka, která se specializovala na léčení spolualkoholismu a závislosti ve vztazích. Její kniha Ženy, které milují příliš se stala celosvětovým bestsellerem s několika miliony prodaných výtisků.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Portál.

————————————————

Také náš druhý knižní tip se točí kolem mezilidských vztahů. Jak dosáhnout toho, abyste byla v životě spokojená v roli ženy, partnerky i matky? Poraďte se s příručkou Ženy, klíč ke spokojenosti je v nás od Charlotte Benátské.

Ženy, klíč ke spokojenosti je v nás

Sebevědomí, emoce, vztahy
Autorka: Charlotte Benátská

Počet stran: 168
Vazba: brožovaná
Formát: 144×208 mm
ISBN: 978-80-271-2032-1
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Ženy, klíč ke spokojenosti je v nás vydalo nakladatelství Grada v edici Psychologie pro každého.

Zajímají vás vztahy mezi lidmi a rády byste se v nich lépe orientovaly? Zatím jen tušíte, že spokojenost v partnerském a rodinném životě klíčí ve vás samotných? V této knize se dozvíte vše podstatné, abyste se cítila dobře jako žena, partnerka i matka. Srozumitelné texty a praktické návody vám budou cennou příručkou na cestě k vlastní spokojenosti a vnitřnímu klidu. Budete si jista, co chcete změnit, a budete vědět, jak na to.

Zjistíte:

  • co vlastně znamená sebeláska a sebehodnota
  • jak pracovat se svými emocemi
  • na co se zaměřit v partnerských vztazích
  • nakolik vaše současné vztahy ovlivnila původní rodina
  • proč je tak důležité dokázat odpustit
  • jak pracovat se sebou a s dětmi v krizových okamžicích

 

Ukázka z knihy

Proč vlastně toužíme po fungující rodině, úspěchu, penězích, krásném bydlení, zážitcích nebo po štíhlém a zdravém těle? Na konci toho všeho je „obyčejný“ pocit, a to pocit spokojenosti. Spokojenost nemůže mít obecně platnou definici, která by tento výraz vystihovala. Pocit spokojenosti je stav mysli a je to pocit naprosto subjektivní. I když ho někdo barvitě popíše nebo nám nabídne směr, jak ho dosáhnout, nelze ho jednoduše nabýt, je zkrátka slovem nebo písmem nepřenosný. Nedostižitelným se pak stává v momentu, když na něj celoživotně nahlížíme filtrem malého dítěte a podle toho jednáme.
Jako děti jsme byly spokojené, když byly uspokojeny naše fyziologické potřeby. Reagovaly jsme ale také na podněty, které v nás vyvolávaly buď libý pocit (hlasy a doteky blízkých, zvuky, hra, pozorování něčeho zajímavého), nebo naopak pocit nepříjemný (strach či úzkost z neznámých a nepříjemných zvuků, osamělost, málo pozornosti a nedostatek podnětů).

Přečtěte si celou ukázku.

 

Charlotte Benátská

Charlotte Benátská vystudovala speciální pedagogiku na UK Praha a komunikaci na Fakultě humanitních studií v Plzni. Je konzultantkou v oblasti partnerských a rodinných vztahů, pomáhá jednotlivcům i párům s řešením osobních krizových situací. Přednáší na veřejnosti a pořádá semináře zaměřené na sebevědomí a komunikaci ve vztazích. Je také certifikovanou terapeutkou, která pomáhá jiným ženám v oblasti sebepřijetí.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Grada.

————————————————

Dámy, naučte se přijmout samy sebe i své případné nedostatky, abyste mohly žít v míru a harmonii s celým světem. Kniha Láska k nedokonalým věcem, jejímž autorem je mnich Haemin Sunim, vám v tom pomůže.

Láska k nedokonalým věcem

Jak přijmout sama sebe ve světě usilujícím o dokonalost
Autor: Haemin Sunim
Přeložila: Alena Švomová

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 120×165 mm
ISBN: 978-80-7565-554-7
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Láska k nedokonalým věcem vydalo nakladatelství Jota.

Malými kroky k velkým životním změnám. Od autora bestselleru Věci, které uvidíte jen když zpomalíte. Mnozí z nás na různé tlaky v životě reagují tím, že se stáhnou do sebe a problém ignorují, což někdy vede k úzkosti nebo depresi. Jiní reagují tím, že se usilovněji věnují svým povinnostem v práci, ve škole nebo doma, v naději, že to přinese štěstí jim samotným i jejich nejbližším. Co když ale stačí být prostě sám sebou? Stejně jako když v letadle dostaneme pokyn nasadit kyslíkovou masku napřed sobě a teprve pak pomáhat ostatním, musíme být nejprve v míru sami se sebou, než budeme moci být v míru se světem kolem sebe. V tomto krásném pokračování svého mezinárodního bestselleru Věci, které uvidíte, jen když zpomalíte se zen-buddhistický mnich Haemin Sunim s moudrostí sobě vlastní věnuje tématu péče o sebe a tvrdí, že pouze přijetím sebe sama – a všech nedostatků, díky kterým jsme sami sebou – můžeme dosáhnout soucitných a naplňujících vztahů s partnerem, rodinou a přáteli. Kniha Láska k nedokonalým věcem, kterou doprovází vice než třicet pět barevných ilustrací, potěší vaše oči i srdce a pomůže vám mít rádi sebe, svůj život a každého, kdo do něj patří. Když se staráte v první řadě o sebe, také svět uzná, že si zasloužíte, aby o vás bylo postaráno.

 

Ukázka z knihy

Byli jste jedním z těch dětí, které dostávaly pochvalu za to, že jsou „hodné“? Snažili jste se tehdy usilovně být hodní tak, že jste vždy souhlasili s rodiči, učiteli nebo staršími příbuznými? I když to bylo někdy těžké, naučili jste se nestěžovat si a tiše to snášeli? A teď, když jste dospělí, ještě stále cítíte odpovědnost za to, abyste potěšili ostatní? Snažíte se neustále nevyrušovat a nezatěžovat druhé? Ale když se objeví někdo, kdo vám zkomplikuje život, snažíte se to prostě ignorovat nebo to vydržet, protože nemáte v povaze dělat nebo říkat něco, co by se mohlo někoho případně dotknout nebo v někom vyvolat nepříjemné pocity? (str. 15)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Haemin Sunim

Haemin Sunim je jedním z nejvlivnějších současných učitelů zen-buddhismu. Narodil se v Jižní Koreji a studoval ve Spojených státech, silně jej však přitahoval duchovní život a poté, co v Koreji absolvoval formální vzdělávání jako buddhistický mnich, začal o buddhismu také sám vyučovat a přednášet. Vzniku jeho první knížky Věci, které uvidíte, jen když zpomalíte předcházelo jeho působení na sociálních sítích – své vědomosti, postřehy a chuť komunikovat s lidmi s úspěchem uplatnil na Facebooku a Twitteru, kde si čtenáři oblíbili jeho jednoduché a přímé rady a odpovědi na nejrůznější dotazy. Nečekaně dobré ohlasy na toto poradenství a rostoucí počet příznivců pak přirozeně vyústily v napsání knihy, ke které se můžeme stále vracet a s vlastním rozvojem v ní nacházet vždy něco nového.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Jota.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Zaujaly vás příručky pro ženy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŽeny, které milují příliš
Těm, které věří a doufají, že se jejich partner změní

Norwoodová, Robin

Portál, 2019

zobrazit info o knizeŽeny, klíč ke spokojenosti je v nás
Sebevědomí, emoce, vztahy

Benátská, Charlotte

Grada, 2019

zobrazit info o knizeLáska k nedokonalým věcem
Jak přijmout sama sebe ve světě usilujícím o dokonalost

Sunim, Haemin

Jota, 2019

Napsat komentář