Získejte román inspirovaný životem hoteliérky z Continentalu

eugenie-perex
Plzeňským hotelem Continental procházela za první republiky smetánka, nocovala v něm Marlene Dietrich a na kávu sem chodilo gestapo i odbojáři. Podívejte se do něj i vy v příběhu inspirovaném osudem Eugenie Egertové Janečkové.

Hotel, jímž procházely dějiny

Román je inspirovaný skutečnými osudy Eugenie Egertové Janečkové a plzeňského hotelu Continental. Eugenii jako většinu žen té doby čeká smluvený sňatek. S manželem se stará o chod hotelu, kde prožijí okupaci i válku. Bombardování Plzně hotel poškodí a připraví ji o otce i manžela. Až osvobození americkou armádou přináší do jejího života nejen novou naději, ale i lásku…

 

Eugenie

Autorka: Jana Poncarová

Vydalo: nakladatelství Motto
Počet stran: 376
Vazba: pevná
Vydáno: 11/2019
ISBN: 978-80-267-1651-8

Přečtěte si více o knize Eugenie, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Motto patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

Motto-AM

Nakladatelství Motto vydává kvalitní českou beletrii a romány. Významnou součástí portfolia jsou i kvalitní detektivky severských, anglických a amerických autorů. Uvádí na trh knihy nových žánrů, například foodwritingové romány. Nejen ženám jsou pak určeny tituly psychologické.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, Panteon, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy a nabízí díky tomu široké spektrum mediálních produktů – knih, e-knih a audioknih.

 

Ukázka z knihy

Eugenie se ještě jednou zadívala na fotografii a potom ji otočila. „Nebuď melancholická, Evženko,“ připsal strýček tmavomodrým inkoustem. Když tohle zvláštní slovo četla poprvé, netušila, co znamená. V přízemí dívčí školy (jak to označení nenáviděla) ale byla knihovna. Mezi kuchařkami a příručkami, jak se stát dobrou hospodyní, se schovávalo i pár zajímavých knih – třeba slovník cizích slov. Nalistovala písmeno M. A poučila se.
„Jdu se trochu projít na čerstvý vzduch, nebo se tady z těch francouzských slovíček a hedvábných výkřiků zalknu,“ prohlásila a natáhla se do skříně pro kabát.
„Aby tě neubylo,“ načepýřila se Jarmila. „A předpokládám, že chceš jít sama.“
Eugenie se otočila ve dveřích a jemně nadzvedla pravý koutek pootevřených rtů. (str. 26)

 

O autorce

Jana Poncarová žije v Plzni, je novinářka a copywriterka na volné noze, tvoří obsah webů a časopisů. Miluje příběhy. I ten svůj. Odpočívá v lese nebo s  hrnkem kávy nad zápisníkem. Město střídá s venkovem a kavárnu se zahradou. V příbězích, které píše, hledá pravdu o světě a vlastní osvobození.
(Zdroj informací: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Eugenie

Eugenii čeká, tak jako většinu dívek v její době, domluvený sňatek a pro lásku v jejím životě není místo. Provdá se za hoteliéra Ledeckého a vede s ním hotel Continental, kterým procházejí dějiny. Její manžel i otec pod jeho troskami na konci války zahynou, přichází osvobození americkou armádou a do života mladé hoteliérky vnáší nejen naději, ale také lásku a nutnost činit závažná rozhodnutí. Začtěte se do románu Jany Poncarové inspirovaného osudem skutečné ženy.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Motto patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Eugenie vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Eugenie
probíhá od 12. do 25. listopadu 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Eugenie

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeEugenie

Poncarová, Jana

Motto, 2019

Napsat komentář