Získejte humorný román o hledání toho „pravého“

nekdy-je-hezke-ze-me-milujes-perex
Chloé a Constance se sice v mnohém liší, ale to podstatné mají společné – jejich milostný život je naprosto žalostný. Rozhodnou se proto uzavřít dohodu, která je nakonec dovede úplně jinam, než čekaly. Kam?

Milostné eskapády dvou kamarádek

Chloé a Constance jsou výborné kamarádky, i když jsou každá úplně jiná. Co ale mají společné, je láska ke knihám, rodinné kořeny v Marinzaku a žalostný milostný život.

Osmadvacetiletá atraktivní Chloé se nedokáže zbavit citové závislosti na svém expříteli, který je zároveň jejím nadřízeným a má se brzy ženit. Chloé je dokonalá Pařížanka: příliš hubená, příliš kouří a příliš pije. Od svého rozchodu má zlozvyk vymetat noční podniky a navazovat vztahy na jednu noc, které mají jediný účel – dát jí zapomenout. Constance, věčná romantička, teď už dlouho nezadaná, má ráda Jane Austenovou a čeká na svého pana Darcyho, který je ale stále v nedohlednu.

Jednoho dne se rozhodnou vzít život konečně do svých rukou a uzavřou spolu dohodu: Chloé stráví celý půlrok na venkově mezi vinicemi, daleko od všech mužů a pokušení, a pokusí se konečně napsat vytoužený román. Constance přestane snít o romantické lásce a začne se vídat s normálními muži. Navíc má za úkol vyspat se s neznámým mužem hned první noc po seznámení. Uzavřená dohoda nakonec zavede obě přítelkyně úplně jinam, než by každá z nich čekala…

Humorný román líčí milostné vztahy obou mladých žen i jejich cestovní eskapády – z Paříže přes kraj sauternských vinic až do Londýna. Vedle vtipně, s nadsázkou a sebeironicky podávaných situací se objevují i vážnější pasáže, které se vnímavě dotýkají tématu stárnutí a odcházení ze života. Skoro až do konce svižného příběhu není ale jasná zásadní věc: dokážou Chloé i Constance konečně poslat nesprávné muže k šípku a najít si toho pravého na celý život?

 

Někdy je hezké, že mě miluješ

Autorka: Marie Vareilleová

Vydalo: nakladatelství Metafora
Překlad: Hana Davidová
Počet stran: 304
Vazba: brožovaná
Vydáno: 10/2019
ISBN: 978-80-7625-068-0

Přečtěte si více o knize Někdy je hezké, že mě miluješ, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Metafora. A nezapomeňte si také přečíst krátkou ukázku.

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby vydalo několik set titulů všech žánrů. K vydaným beletristickým titulům patří mimo jiné knihy Dana Browna, bestseller Jíst, meditovat, milovat či knihy islandské autorky Yrsy Sigurdardóttir. V lednu 2019 spojila Metafora síly s Nakladatelským domem Grada a společně budou dále pokračovat ve vydávání krásných i poučných knih.

 

Ukázka z knihy

Už je uvolněnější, oči plné světýlek mhouří, když se usmívá. Chvíli si povídáme. Deset minut. O novém iPhonu, který si pořídil. Bez debat je to dost těžká věc, když si s člověkem, s kterým jste léta sdíleli úplně všechno, máte říkat banality. Ještě horší než spolu nemluvit vůbec. Mé tělo si uchovalo z dřívějších dob některé reflexy. Reflex zajet mu prsty do uzlu na kravatě a povytáhnout ji, opřít si mu hlavu o rameno, mechanicky si pohrávat s konečky vlasů, které se mu kroutí vzadu na krku. Tomu je ale konec, už na to nemám právo. Tak tedy zvednu hlavu, odtáhnu ruku, zkrotím úsměv a po těch deseti minutách mu s povzdechem řeknu:
„Tak jdeme, nebudeme se bavit celej večer, nechci, aby si mysleli, že jsme spolu…“
Usměje se na mě těma svýma modrýma očima, na rtech má ale posmutnělý výraz.
„Polovina chlapů tady v místnosti má oči jen pro tebe, nemůže přece bejt nijak těžký najít si ctitele.“
Vybuchnu smíchy, asi dost hlasitě, otočím se k němu zády, asi dost rychle. Chce se mi brečet.

 

Vyhrajte knihu Někdy je hezké, že mě miluješ

Zatímco Chloe je Pařížanka každým coulem a od rozchodu se v její posteli střídá jeden muž za druhým, Constance je nenapravitelná romantička, která stále čeká na svou osudovou lásku. Když si obě kamarádky jednoho dne uvědomí, že jejich milostné životy jsou naprosto tragické, rozhodnou se s tím něco udělat. Uzavřou dohodu a právě tou začíná jejich cesta za láskou. Podaří se jim konečně najít toho „pravého“ muže na celý život? To si přečtěte ve čtvrtém románu z edice 7lásky, která přináší každý měsíc novou dávku oddechového čtení nejen pro ženy a vyšly v ní už tituly Muž, který už nikdy nebude spát vedle mě, Knihkupectví na Bylinkovém náměstí a Láska a sýr v Paříži.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Metafora vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Někdy je hezké, že mě miluješ vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Někdy je hezké, že mě miluješ
probíhá od 8. do 21. listopadu 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Někdy je hezké, že mě miluješ

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNěkdy je hezké, že mě miluješ

Vareilleová, Marie

Metafora, 2019

Napsat komentář