První případ Harryho Bosche

Cerna ozvena audiokniha
Připomeňte si první případ jednoho z nejznámějších knižních policistů Harryho Bosche. Čeká na něj vyšetřování smrti přítele a spolubojovníka ve Vietnamu, které ho zavede do městského podzemí. Namluvení audioknihy se ujal český herec a dabér Martin Preiss.

Když jde člověk s proudem, většinou ho to spláchne do kanálu.
Mrtvý muž nalezený u odpadní výpusti Mulhollandské přehrady je pro detektiva Harryho Bosche mnohem více než jen další položkou do statistiky obětí trestných činů – s Billym Meadowsem sloužil ve válce ve Vietnamu u tzv. tunelových krys. Společně si prošli peklem, a teď jako by se měla historie opakovat. Tedy alespoň pro Harryho. Pátrání ho zavede do změti temných tunelů pod městem, kde v něm ožijí všechny dávné válečné hrůzy. Jedině tam ale může rozplést síť organizovaných zločinců a překupníků drog, jimž nahoře napomáhají zkorumpovaní státní úředníci.

Černá ozvěna (audiokniha)

Autor: Michael Connelly
Interpret: Martin Preiss

Počet stran: 16 hodin 49 minut
Vazba: CD
ISBN: 8594169482859
Doporučená cena: 349 Kč

Audioknihu Černá ozvěna vydalo nakladatelství OneHotBook. A nezapomeňte si také poslechnout krátkou ukázku.

O autorovi

Michael-ConnellyAmerický spisovatel Michael Connelly (* 1956) pracoval řadu let jako novinář (mj. Los Angeles Times) a za své články o policejní praxi a kriminalitě byl nominován na Pulitzerovu cenu. Na začátku 90. let vydal román Černá ozvěna (1992), ve kterém stvořil Harryho Bosche, svérázného detektiva s hlubokou neúctou k autoritám a sebezničujícím smyslem pro spravedlnost. Za tuto prvotinu, v níž zpracoval své žurnalistické zkušenosti a navázal na tradici americké tvrdé školy, získal Cenu Edgar. Je autorem 33 knih, které byly přeloženy do 39 světových jazyků a některé z nich byly úspěšně zfilmovány – v režii Clinta Eastwooda byl na filmové plátno převeden román Krvavá stopa (2002), ve filmové adaptaci románu Obhájce z roku 2011 ztvárnil hlavní roli Matthew McConaughey. Seriál Bosch s Titem Welliverem v roli detektiva pojmenovaného autorem po nizozemském malíři běží už šestou sezonu. Mezi další romány patří např. Noční směna, Dva druhy pravdy či Odvrácená strana konce.

O interpretovi

Už během studia Martin Preiss herectví na pražské DAMU hostoval v Národním divadle a po škole nastoupil do angažmá v plzeňském Divadle Josefa Kajetána Tyla. V roce 1998 se vrátil do souboru Národního divadla už coby stálý člen činohry. Proslavil se zejména jako moderátor soutěžního pořadu Chcete být milionářem? (2003–2004), často spolupracuje s dabingem a pravidelně se objevuje v televizních seriálech (Krejzovi, Doktoři z Počátků, Velmi křehké vztahy, Tři králové, Arrowsmith) a filmech (Případ pro rybáře, Sjezd abiturientů).

Zdroj informací a fotografie: vydavatelství OneHotBook


OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti s kompletní profesionální produkcí zahrnující dramaturgii, režii, hudbu, postprodukci a design. Audiokniha v jejich podání není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČerná ozvěna (audiokniha)

Connelly, Michael

OneHotBook, 2019

Napsat komentář