Vzpomínání na rockery

Cesty do rockoveho nebe
V nové knize Petra Gratiase najdete portréty československých hudebníků, včetně Petra Nováka, Jiřího Schelingera, Radima Hladíka a dalších. Zavzpomínejte na naše velké rockové hvězdy.

Jedenatřicet portrétů československých rockerů. Brněnský hudební publicista Petr Gratias připravil po čtyřleté přestávce nový literární projekt nazvaný Cesty do rockového nebe. Kolik osobností rockové hudební scény v současnosti i dávnější minulosti už opustilo tento svět? Člověk se rodí, žije a umírá. Tento neměnný a spravedlivý zákon přírody bude platit navěky – s tím je třeba se smířit. Nicméně odchody těchto uměleckých osobností byly často nevyzpytatelné a nejenom poválečná generace, ale i mladší ročníky opouštěly tento svět z nejrůznějších důvodů. Ne každému bylo dáno zemřít sešlostí věkem doma v posteli mezi svými blízkými. A protože lidská paměť je ošidná a za několik málo let se bohužel za některými jmény definitivně uzavře prostor pro vzpomínání, považoval Petr Gratias za důležité tyto osudy literárně zvěčnit a přiblížit zvídavému čtenáři.

 

Cesty do rockového nebe

Autor: Petr Gratias

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 220×215 mm
ISBN: 978-80-7565-529-5
Doporučená cena: 448 Kč

Knihu Cesty do rockového nebe vydalo nakladatelství Jota.

 

Ukázka z knihy

Cesty do rockoveho nebe_ukazka1Cesty do rockoveho nebe_ukazka2

Přečtěte si celou ukázku.

 

Petr Gratias

Petr Gratias (*1955 Brno) novinář, hudební publicista a rockový historik. Několik let působil jako hudební redaktor a moderátor na Rádiu Hey, kde představil významné osobnosti domácí i zahraniční hudební scény, připravil například komponované monotematické seriály o The Beatles, Pink Floyd, Janis Joplin a Led Zeppelin. Je editorem knihy Třicetpět ro(c)ků rocku.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Jota.


Nakladatelství Jota vydalo již více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Publikuje tvorbu českých autorů i překlady z cizích jazyků. Patří mezi největší nakladatelství v České republice.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCesty do rockového nebe

Gratias, Petr

Jota, 2019

Napsat komentář