Fantasy světy pro mládež

Young Adult 1
Díky dnešním příběhům zavítáte do míst, která vznikla díky fantazii talentovaných spisovatelek. Parta grišů v čele s králem bude zachraňovat Ravku, zatímco Kefet musí čelit velkému zlu a drakům.

Vítejte zpět ve světě grišů. Ravka se opět ocitá v nebezpečí a bude záležet na hlavních hrdinech, zda ji dokážou svými činy a nadáním zachránit. A podaří se králi Nikolaji zvládnout monstrum, které v něm sílí?

Zkroť své démony – nebo jim dej to, co chtějí! Dlouho očekáváná novinka od autorky bestselleru Šest vran. Na oslabených hranicích Ravky se shromažďují nepřátelé. Král Nikolaj Lantsov by měl dokázat nemožné – naplnit prázdné pokladnice, získat spojence a zastavit zkázu, která zemi hrozí. V jeho nitru však den ode dne sílí démon, který může zničit vše, co už mladý panovník vybudoval. Nikolaj a větrostrůjkyně Zoja se proto vydávají na riskantní cestu. Podaří se jim najít lék na královu tajemnou chorobu? Pokud ne, hrozí, že Ravka padne.

Ukázka z knihy

Zoja a Žeňa už je čekaly ve válečném kabinetu.
„Přišli jste pozdě,“ uvítala je Zoja.
„Král jsem já,“ namítl Nikolaj. „A to znamená, že vy jste přišly brzy.“
Ve věci většiny státních záležitostí navštěvoval grišovský Triumvirát Nikolaje ve Velkém paláci, ve stejné místnosti, kde se setkával se svými ministry a veliteli. Ale když si potřebovali promluvit – vážně promluvit bez obav, že je někdo vyslechne – přišli sem, do komnat, jež vybudoval Temnyj. Ten člověk uměl pěstovat tajemství, štáb byl bez oken, přístupný jen z nitra Malého paláce. Stěny lemovaly mapy Ravky ve starém stylu. Malého Nikolaje by byly okouzlily – kdyby se sem tehdy dostal. (str. 79)

Doporučujeme

Leigh Bardugo stvořila pestrý fantasy svět:

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

Zjizvený král

Autorka: Leigh Bardugo
Přeložila: Dana Chodilová

Počet stran: 424
Vazba: vázaná
Formát: 168×242 mm
ISBN: 978-80-253-4405-7
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Zjizvený král vydalo nakladatelství Fragment. A nezapomeňte si přečíst ukázku.

O autorce

Leigh Bardugo se narodila v Jeruzalémě, ale vyrůstala v Los Angeles. Po ukončení studií na univerzitě v Yale pracovala v reklamě, v novinách, a nakonec i jako maskérka a odbornice na speciální efekty. V roce 2012 vydala svou první trilogii Griša, která se ihned stala bestsellerem New York Times a USA Today. Na její úspěch navázala sérií Šest vran. V současné době autorka žije a tvoří v Hollywoodu.

Zdroj informací: Albatros Media

O nakladateli

Nakladatelství Fragment vzniklo v roce 1991 pod názvem Jan Eisler – Fragment a od května 2007 funguje jako nakladatelství Fragment. Dlouhodobě patří k nejvýznamnějším nakladatelům v České republice a od prosince 2014 je součástí mediální skupiny Albatros Media a.s.

————————————————

Zlo opět nabývá na síle a mír ve městě Kefet tak nemá dlouhé trvání. První útoky na sebe nenechají dlouho čekat a zmizí i berberská princezna. Jakou roli v událostech hraje pradávné proroctví?

Po vítězném boji vládne v Kefetu povznesená nálada. Chystá se svatba členky královské rodiny. Země Západu se semkly, aby opravily svou ochrannou baštu magické město Kefet. Zdá se, že věci nemohou být lepší a nikoho ani nenapadne, že by se pod posvátnou horou mohlo stále skrývat zlo. Obrovské množství energie použité na opravy města probudí temná stvoření, která začínají vylézat z podzemí. Tvorové, o to temnější a nebezpečnější, že se zrodili z té nejčernější magie a krve živého pramene. S trpaslíky přicházejí i hroziví pozemní draci a navíc zmizela berberská princezna…
První útok na sebe nenechá dlouho čekat. Strážci magických pramenů jsou neklidní. Pradávné proroctví jim nedá spát. A nedá spát ani dítěti čtyř národů, protože z uznávané válečnice se přes noc stává lovná zvěř…
Skvělé a strhující pokračování příběhu o přátelství lidí a draků, volně navazující na úspěšnou trilogii Dračí oči, odhaluje další střípky dávného proroctví a tajemství dračí magie!

Ukázka z knihy

Jeskyní se rozlehlo temné hučení. Přibližovala se. Proud plamene najednou ustal. Oba neviditelní Černí se jako jeden otočili po zvuku. Zaki s Moamou a Michaelem se svorně vynořili na hladinu.
„Pryč!“ zasípěl Zaki mezi lapavými nádechy. „Za tu skálu!“ velel. Brodili se, padali a klouzali, směr jim ve tmě ukazovala rozžhavená skála. Bylo tu vedro k zalknutí. Jeden z Černých jejich ústup zaregistroval a nadechl se, aby přes říčku plivl další dávku ohně. Otvorem, kterým do jeskyně padala voda, se vyvalila obrovská vlna. Tunel ji doslova vyrchlil do prostoru. (str. 93)

Dračí oheň: Proroctví

Autorka: Kristina Hlaváčková

Počet stran: 344
Vazba: brožovaná
Formát: 148×210 mm
ISBN: 978-80-247-2543-7
Doporučená cena: 299 Kč

 

 

Knihu Dračí oheň: Proroctví vydalo nakladatelství Cosmopolis.

O autorce

Kristina Hlaváčková (3. 6. 1979 v Praze) část svého dětství strávila s rodinou v Nigérii. První školní léta tak střídavě navštěvovala základní školu v Čechách, internátní a později výběrovou americkou školu v Nigérii. Byla přijata ke studiu na Gymnáziu Josefa Škvoreckého, ale vzhledem k technickému zaměření celé rodiny nakonec vystudovala Gymnázium Arabská.
Přes to, že pochází z architektonické rodiny, projevovala vždy spíše humanitní, nikoliv technické sklony. V roce 1997 získala výběrové stipendium a strávila rok na střední škole v Minnesotě, kde poznala jednu ze svých životních lásek – keramiku, a poprvé odmaturovala. Druhou maturitu absolvovala v Čechách. V roce 2008 složila překladatelskou státní zkoušku z angličtiny a překlady jsou velkou, i když zdaleka ne jedinou, součástí její profesní kariéry. Překládala titulky seriálů pro MTV, texty pro prestižní čínský architektonický časopis, jako překladatelka spolupracuje s ČVUT. Studium na Karlově univerzitě dokončila při zaměstnání a v současnosti pracuje jako Office Manager v architektonické firmě.
Do světa literatury vstoupila jako autorka úspěšné fantasy trilogie Dračí oči (ČarodějkaČerný jezdec a Pramen moci). Dále napsala knihu Podsvětí – Artefakt (ukázkareportáž z představení knihy). Pro Klub knihomolů přispěla do rubriky Čtení ke kávě (Aljaška aneb Bacha, medvěd a pokračování).

Zdroj informací: nakladatelství Grada

O nakladateli

cosmopolis_logoNakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Ta přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí čtenářům nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata i romantiku a zábavu.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZjizvený král

Bardugo, Leigh

Fragment, 2019

zobrazit info o knizeDračí oheň: Proroctví

Hlaváčková, Kristina

Cosmopolis

Napsat komentář