Průvodce historií obrazů

tajemstvi-obrazu-perex
Tajemství obrazu je bohatě ilustrovanou publikací o historii obrazů od pravěku po současnost, která nadchne milovníky umění a nejen je.

Tato knížka provede čtenáře historií obrazů, od pravěkých jeskynních maleb až po obrazovku počítače nebo chytré telefony. Jak a proč se člověk už od věků umělecky vyjadřuje obrazem? A kam dál se bude zobrazování ještě ubírat? Autoři tvrdí, že film, fotografie, malba a kresba jsou hluboce propojené. Na zásadních dílech dějin umění jednoduchým způsobem seznamují mladé lidi s důležitými pojmy a pomáhají jim je pochopit. Jak se projevuje pohyb na statickém snímku? Jakým způsobem lze ve statickém obrazu zachytit čas a prostor? Jak filmy a televize souvisejí se starými mistry? A co vlastně obrazy ukazují – je to realita? Kniha dále sleduje klíčové okamžiky a zvraty ve způsobu zachycování skutečnosti a zahrnuje ilustrovanou časovou osu důležitých vynálezů. Rozhodně by neměla chybět v knihovničce žádného milovníka vizuálního umění, ale jako zajímavé čtení a průvodce světem umění a zobrazování vůbec ji ocení úplně každý.

 

Tajemství obrazu

Od jeskynních maleb po chytré telefony
Autoři: David Hockney, Martin Gayford

Počet stran: 130
Vazba: V8a s přebalem
Formát: 216×280 mm
ISBN: 978-80-88276-83-8
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Tajemství obrazu vydalo nakladatelství PRESCO GROUP a.s..

 

Ukázka z knihy

Tajemstvi obrazu_ukazka2

Prohlédněte si další ukázky.

Až do 12. listopadu 2019 také můžete o knihu soutěžit.

 

David Hockney

David Hockney (*1937, Velká Británie) je malíř a výtvarník. Umění studoval na Bradford College of Art a později na Royal College of Art v Londýně. Žije a tvoří již od roku 1978 ve svém ateliéru v Hollywood Hills poblíž Los Angeles. Často maluje i ve svém malém domku v Malibu. Je mj. autorem knihy Tajemství starých mistrů.

Informace byly čerpány ze stránek artmuseum.cz.

 

Martin Gayford

Martin Gayford (*1952) je britský kritik umění. Píše především o výtvarném umění a jazzu. Přispívá do časopisu The Spectator a mnoha dalších publikací. Mnohé z jeho knih zkoumají pracovní a tvůrčí proces velkých malířů, např. Vincenta van Gogha.

Informace byly čerpány z autorových stránek.


Společnost PRESCO GROUP a.s. byla založena v roce 1995. Vydává vlastní kolekce nástěnných, stolních a speciálních kalendářů a diářů. Za dobu své existence získala silné postavení na trhu v České republice, na Slovensku a v ostatních evropských zemích. Své portfolio rozšířila o vydávání knih. V roce 2014 vydala úspěšnou edici dětských knih Statečná autíčka. Společnost je také výrobcem a dodavatelem licenčních školních a předškolních potřeb a vlastních her a hraček.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTajemství obrazu – Od jeskynních maleb po chytré telefony

Hockney, David – Gayford, Martin

PRESCO GROUP a.s., 2019

Napsat komentář