Zasoutěžte si o knihu o „opomíjeném“ Mauthausenu

mauthausen-perex
Ve výčtu nacistických zločinů je koncentrační tábor Mauthausen poněkud neprávem upozaďován na úkor jiných, ještě hrůznějších, zařízení. I zde však umíraly a trpěly stovky nevinných obětí, jejichž autentické výpovědi si, mimo jiné, můžete přečíst.

Koncentrační tábor pro elity českého národa

Ďábel v líbezné krajině – i tak se dá nazvat jeden z největších komplexů koncentračních táborů v Evropě za druhé světové války. Navzdory tomu bývá často zastiňován jinými, „většími a hrůznějšími“ tábory smrti. Publicista a novinář Václav Vlk se proto v této knize komplexně a obsáhle zabývá tímto opomíjeným místem nacistického řádění – koncentračním táborem Mauthausen.

Autor v knize shrnuje historii tábora a věnuje se Čechům vězněným v táboře. Mauthausen totiž sloužil krom dalšího i jako likvidační koncentrační tábor pro elity českého národa a odbojáře. V táboře zemřelo 294 statečných odpůrců nacismu, kteří pomáhali mimo jiné skupině Anthropoid, mezi nimi například i rodina Josefa Valčíka. U místní „Zdi nářků“ pak zahynul český písničkář Karel Hašler.

Dále se autor v knize podrobně zabývá fungováním tábora, jeho vedením, dalšími pobočnými tábory a celkově jeho významem v době druhé světové války i po ní. Kniha je navíc doplněna mnoha autentickými výpověďmi včetně úvah autora, jehož otec byl členem odbojových skupin V boj a Předvoj. Unikátní publikaci doprovází velké množství fotografií a dobových materiálů.

 

Mauthausen

Ďábel v líbezné krajině

Autor: Václav Vlk

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Počet stran: 432
Vazba: pevná
Vydáno: 9/2019
ISBN: 978-80-271-0299-0

Přečtěte si více o knize Mauthausen, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

O autorovi

vlk-vaclavVáclav Vlk se narodil v Praze, vyučil se provozním chemikem, poté studoval na SVVŠ, Ped. fak. UK a Institutu řízení. Živil se jako dělník, mistr, učitel, vedoucí DS, vedoucí provozu tepelných zařízení a od roku 1988 působí v soukromém sektoru. Píše odborné i populární články do tisku – Chatař, Domov, Lidová demokracie, Naší přírodou, Bydlení a další. V 90. letech se podílel na přípravě televizního pořadu Receptář, který se týkal tématu vytápění. Spolupracuje s časopisy „Kachelofen und Kamin“, „Baubiologie und Oekologie“. Je členem E F A -Europäische Feuerstätten Arbeitsgemeinschaft e.V. Je autorem celé řady odborných i populárních knižních titulů a tématu války se už věnoval například v knize Krvavé dozvuky války.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Cosmopolis)

 

Vyhrajte knihu Mauthausen

Přestože hrůzami, které se odehrávaly za jeho ploty z ostnatého drátu, si Mauthausen nezadá s ostatními koncentračními tábory, bývá autory publikací o nacistických hrůzách druhé světové války často opomíjen. Publicista a novinář Václav Vlk se proto rozhodl komplexně zmapovat jeho roli v historii, zabýval se jeho fungováním, a svou publikaci dokonce doplnil i o autentické fotografie, dobové materiály a především výpovědi lidí, kteří si na tento tábor smrti pamatují.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Mauthausen vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Mauthausen
probíhá od 2. do 15. listopadu 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Mauthausen

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMauthausen
Ďábel v líbezné krajině

Vlk, Václav

Cosmopolis, 2019

Zasoutěžte si o knihu o „opomíjeném“ Mauthausenu - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Alena napsal:

    Dobrý den, dnes mi došla kniha Mauthausen. Moc děkuji. Alena

Napsat komentář