Třetí pokračování slavného steampunkového komiksu

lady_mechanika_3
V nové knize komiksového scenáristy Marcia Chena se čtenáři vrátí zpět do Mechanika City, kde se z ulic ztrácejí sirotci. Lady Mechanika a její přátelé tentokrát musejí vypátrat, kdo a proč malé chlapce unáší.

Komiksovou knihu Lady Mechanika 3 vydalo v srpnu 2019 nakladatelství Argo jako čtrnáctý svazek velké řady edice Argokomiks. Publikace obsahuje sešity sérií The Lost Boys of West Abbey #1–2 a La Dama de la Muerte #1–3. Scenáristou příběhů je Marcia Chen, kresby se chopili Martin Montiel Luna a populární komiksový umělec Joe Benitez, který pracoval na takových titulech jako Superman/Batman, Supergirl nebo The Darkness. Na našem webu si můžete přečíst recenzi na první díl Lady Mechaniky.

lady_mechanika_c

Ve třetí komiksové knize o steampunkové hrdince Lady Mechanice se čtenáři dočkají hned dvou příběhů. První z nich, který se odehrává v Mechanika City, by se dal nazvat mysteriózní detektivkou. Mechanika spojí své síly s místním policejním inspektorem, aby zjistila, kdo stojí za mizením malých chlapců, na kterých někdo páchá pokusy s rituálním podtextem. Druhý příběh je exkurzem do minulosti – Mechanika se vyrovnává se svou velkou životní ztrátou, a proto odjíždí na dovolenou do Mexika, kde právě probíhá svátek Día de Muertos. Zde se musí pokusit zvrátit katastrofu, kterou sama způsobila.

lady_mechanika_a

Třetí díl kvalitou kresby nijak nezaostává za předcházejícími komiksovými knihami této série. Především druhý příběh, zasazený do prostředí Mexika, je po grafické stránce velmi povedený. Autoři prokázali svůj um, když svými kresbami dokonale vystihli atmosféru mexického svátku mrtvých. Úchvatná lokace, dramatické scény, emotivní příběh a náhled do minulosti tajemné postavy Lady Mechaniky jsou aspekty, díky kterým je dle mého názoru děj La Dama de la Muerte zatím nejzajímavějším příspěvkem do série.

lady_mechanika_b

Komiksová série Lady Mechanika disponuje kompozicí, v jejímž rámci na pozadí kratších a obvykle spolu nesouvisejících příběhů sledujeme vývoj hlavní postavy, přičemž se postupně dovídáme o tom, kdo Lady Mechanika vlastně je a jaká je její minulost. Osobně mi tento přístup vyhovuje, protože mě dokáže udržet v permanentním napětí. Za velkou přednost celé série považuji krásnou, dramatickou a atmosférou naplněnou kresbu, která potěší nejen fanoušky steampunku, ale obecně obdivovatele výtvarně skvěle zvládnutých komiksů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLady Mechanika 3

Benitez, Joe – Chen, M.M. – Montiel, Martin

Argo, 2019

Napsat komentář