Vyhrajte průvodce světem obrazů a jejich historií

tajemstvi-obrazu-perex
Lidé se už od pradávna vyjadřují nejen slovy a zvuky, ale také obrazy. Historie začala už v pravěku jeskynními malbami a pokračovala přes vynález fotoaparátu až do dnešní doby, kdy jsme obrazovkami a displeji doslova obklopeni. A co bude dál?

Jak a proč lidé touží zachycovat vzpomínky

tajemstvi-obrazu-ukazkaTato knížka provede čtenáře historií obrazů, od pravěkých jeskynních maleb až po obrazovku počítače nebo chytré telefony. Jak a proč se člověk už od věků umělecky vyjadřuje obrazem? A kam dál se bude zobrazování ještě ubírat?

Autoři tvrdí, že film, fotografie, malba a kresba jsou hluboce propojené. Na zásadních dílech dějin umění jednoduchým způsobem seznamují mladé lidi s důležitými pojmy a pomáhají jim je pochopit. Jak se projevuje pohyb na statickém snímku? Jakým způsobem lze ve statickém obrazu zachytit čas a prostor? Jak filmy a televize souvisejí se starými mistry? A co vlastně obrazy ukazují – je to realita?

Kniha dále sleduje klíčové okamžiky a zvraty ve způsobu zachycování skutečnosti a zahrnuje ilustrovanou časovou osu důležitých vynálezů. Rozhodně by neměla chybět v knihovničce žádného milovníka vizuálního umění, ale jako zajímavé čtení a průvodce světem umění a zobrazování vůbec ji ocení úplně každý.

 

Tajemství obrazu – Od jeskynních maleb po chytré telefony

Autoři: David Hockney, Martin Gayford

Vydalo: nakladatelství PRESCO GROUP a.s.
Ilustrace: Rose Blake
Počet stran: 130
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 8/2019
ISBN: 978-80-88276-83-8

Přečtěte si více o knize Tajemství obrazu – Od jeskynních maleb po chytré telefony, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství PRESCO GROUP a.s. A prohlédněte si také několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

Společnost PRESCO GROUP a.s. byla založena v roce 1995. Vydává vlastní kolekce nástěnných, stolních a speciálních kalendářů a diářů. Za dobu své existence získala silné postavení na trhu v České republice, na Slovensku a v ostatních evropských zemích. Své portfolio rozšířila o vydávání knih. V roce 2014 vydala úspěšnou edici dětských knih Statečná autíčka. Společnost je také výrobcem a dodavatelem licenčních školních a předškolních potřeb a vlastních her a hraček. Více na www.presco.cz.

 

Vyhrajte knihu Tajemství obrazu – Od jeskynních maleb po chytré telefony

Každý z nás má doma na stěně pověšený alespoň jeden obraz nebo postavený rámeček s fotografií zachycující šťastné chvíle s přáteli či vzpomínku na krásnou dovolenou. Lidé touží své prožitky zaznamenávat již od pravěku, kdy je začali kreslit na zdi svých jeskynních příbytků, a možnosti, jak obrazy zachytit a zachovat, se proto neustále vyvíjely. Přečtěte si, které byly ty nejzásadnější milníky vizuálního umění.

Ve spolupráci s nakladatelstvím PRESCO GROUP a.s. vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Tajemství obrazu – Od jeskynních maleb po chytré telefony vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu
Tajemství obrazu – Od jeskynních maleb po chytré telefony
probíhá od 30. října do 12. listopadu 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Tajemství obrazu – Od jeskynních maleb po chytré telefony

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTajemství obrazu – Od jeskynních maleb po chytré telefony

Hockney, David – Gayford, Martin

PRESCO GROUP a.s., 2019

Napsat komentář