Když se poslední dívka na Zemi zamiluje…

Dcera zivota
Představte si, že jste poslední dívkou ve světě, do kterého se rodí pouze samí chlapci. Na vašich bedrech by tak ležela velká zodpovědnost. Jenomže co čert nechtěl – zamilujete se.

Jmenuje se Eva a narodila se padesát let poté, co na svět přestaly přicházet holčičky. Jako poslední žena na planetě žije své dětství odděleně od mužů, nezná pravdu o světě kolem ani o minulosti. Je ale připravována na velký úkol a nese nesmírnou zodpovědnost: v šestnácti letech musí naplnit svůj osud. Když ale potká Brama, poprvé v životě zatouží po svobodě a vlastním příběhu. Zvolí si lásku, nebo budoucnost lidstva? První díl poutavé dystopické trilogie o velké lásce si získal srdce tisíců čtenářek a čtenářů.

 

Dcera života

Autoři: Giovanna Fletcher, Tom Fletcher
Přeložila: Nikola Jurníková

Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Formát: 150×235 mm
ISBN: 978-80-7529-720-4
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Dcera života vydalo nakladatelství #BOOKLAB.

 

Ukázka z knihy

První den tomu nikdo nevěnoval pozornost. Porodní asistentky se podivovaly nad úbytkem růžových dek v postýlkách, ale netušily, že stejná situace panuje také mimo zdi jejich nemocnice. Nikdo tehdy ještě nevěděl, že den modrých dek je první z mnoha.
Druhý den, kdy uplynulo dalších čtyřiadvacet hodin bez růžové, se už zmateně mračily.
V postýlkách byli pouze chlapci.
Nikdo si to nedokázal vysvětlit. Všichni se domnívali, že je to jen zvláštní náhoda. Neobvykle vysoký výskyt chromozomu Y. Nic závažného.
Třetí den toho byla plná média: OPRAVDU žijeme ve světě mužů. Titulek získal pozornost. Lékaři a sestřičky zjistili, že jejich nemocnice není jediná modrá. Modrá byla všude. Ovládla nemocnice, státy, celý svět.
Kam zmizela růžová? (str. 7)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Giovanna Fletcher

Giovanna Fletcherová (1985) je vdaná za vcelku milého muže jménem Tom, kterého potkala první školní den před 20 lety. Vystřídala mnoho pracovních míst, od „kbelíkové dívky“ v květinářství až po psaní knižních recenzí pro časopis Heat. V roce 2011 se rozhodla začít psát vlastní fikci.

Informace byly čerpány z autorčiných stránek.

 

Tom Fletcher

Tom Fletcher (1984) je anglický hudebník, youtuber a spisovatel dětské literatury, který má na svém kontě např. knihy Štědrosaurus (2016) a Skřípouni (2017). Štědrosaurus je jeho prvním románem pro mladé čtenáře a kombinuje lásku k Vánocům a dinosaurům.


Nakladatelství Slovart přichází s novým labelem pro mladé #booklab. Značka se zaměřuje na žánry young adult a new adult. V edičním plánu se objevuje široká nabídka současné překladové tvorby, od romantických příběhů po dystopické romány a fantasy.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDcera života

Fletcher, Giovanna - Fletcher, Tom

#BOOKLAB, 2019

Napsat komentář