Zapracujte na sobě

zapracujte-na-sobe
Dnešní tipy se týkají duševního rozvoje a objevování vlastních schopností. Obě dvě představené knihy vám nejen pomohou poznat lépe sebe sama, ale zároveň vám i usnadní komunikaci s ostatními lidmi či nastavování hranic chování. Mohou se hodit i při přijímacím řízení na školu či do zaměstnání.

Chcete si procvičit své myšlení ve všech oblastech, od toho abstraktního až po logické? A zajímá vás také míra vaší emoční inteligence, takzvané EQ? Pak je kniha Velký IQ a EQ trenér od Wolfganga Reichela právě pro vás. Cvičení a testy uvedené v knize vám pomohou připravit se na jakýkoliv pohovor nebo zkoušku.

S touto knížkou si procvičíte své myšlení a zlepšíte nejen své IQ, ale také svou emoční inteligenci, tzv. EQ.
Na více než 600 cvičeních si vyzkoušíte a posílíte jazykové dovednosti, paměť, logické a matematické myšlení a prostorové vnímání. Natrénujete si také, jak řešit různé typy otázek, a budete díky tomu úspěšnější při skutečném testování. Druhá část knížky nabízí cvičení zaměřené na EQ – od sebehodnocení, motivaci, empatii až po sociální dovednosti. Pomocí jednoduchých testů si rychle zkontrolujete své schopnosti a vlastnosti týkající se emoční inteligence. Na závěr si můžete provést dva komplexní testy IQ a prověřit si tak, co jste se naučili.
Knížka je určena všem, kteří chtějí procvičovat svou celkovou inteligenci. Je velmi cenná pro studenty připravující se na testy studijních předpokladů.

Velký IQ a EQ trenér

Více než 600 cvičení pro rozvoj myšlení, lepší paměť a koncentraci + EQ testy
Autor: Wolfgang Reichel
Přeložili: Zdeněk Michňa Iva Michňová

Počet stran: 248
Vazba: brožovaná
Formát: 160×240 mm
ISBN: 978-80-271-2478-7
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Velký IQ a EQ trenér vydalo nakladatelství Grada.

O autorovi

Wolfgang Reichel je diplomovaný psycholog a zabývá se diagnostikou personálních předpokladů, výběrem vhodných kandidátů na různé pozice a dalším vzděláváním pracovníků. Je autorem mnoha knih na téma výběru a testování nových pracovníků. Sestavil testové otázky pro televizní show Velký IQ test. Doktor Reichel žije se svou rodinou v Porúří.

Zdroj informací: grada.cz

O nakladatelství

Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

————————————————

Patříte k lidem, kterým je zatěžko někomu odmítnout nějakou laskavost nebo zkrátka jen říct „ne“ v kterékoliv situaci? Máte pocit, že tímto slůvkem někoho raníte nebo zklamete, a tak všem vyhovujete, i když vás to vnitřně ubíjí? Rolf Sellin přináší v knize Blíž tě nepustím řadu situací a příkladů, v nichž se možná poznáte i vy. Jeho cenné rady vám pomohou nalézt v životě potřebnou rovnováhu mezi snahou vyhovět druhým a zachováním si vlastní duševní pohody.

Přebíráte úkoly, které vám nenáleží? Je pro vás těžké říkat „ne“? Nasáváte do sebe často cizí pocity? A když se unavíte, máte sklon se před celým světem úplně uzavřít?
Pokud byste odpověděli souhlasně, možná se potřebujete naučit lépe se o sebe postarat, být se sebou v kontaktu a začít si nastavovat hranice, a to na mentální, komunikační a energetické rovině.
V dnešním světě, kde „všechno je možné“, ale kde si v sobě na druhou stranu neseme evolučně zakotvený význam příslušnosti ke skupině, to vůbec není tak snadné. Jde vlastně o schopnost se vycentrovat – abychom věděli, kdo jsme, co cítí naše tělo, jaká je naše perspektiva a co je v našem zájmu. Cílem je, aby naše hranice byly pružné, takže nás neuzavřou, nýbrž budou fungovat na základě respektu (k sobě i druhým) a pomohou nám skutečně se s druhými setkat.
Kniha obsahuje sebeposuzovací test, podněty pro sebereflexi a praktická cvičení i příklady z autorovy praxe.

Blíž tě nepustím

Jak v sobě najít střed a nastavit hranice
Autor: Rolf Sellin
Přeložila: Kateřina Prešlová

Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-262-1516-5
Doporučená cena: 335 Kč

Knihu Blíž tě nepustím vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

Mnohým lidem je zatěžko říct „ne“ nebo naznačit „Blíž tě nepustím!“. Možná si myslíte, že se to tak děje pouze vám, ale tato nechuť je rozšířenější, než byste si mysleli. A to z dobrého důvodu.
Když se podíváme zpátky do fylogeneze člověka, nezjistíme nic jiného, než že naši raní předkové žili společně v tlupách a klanech. Aby v přírodě přežili, byli zcela odkázáni na blaho své skupiny. Žít sám bylo nemožné – takový život by zřejmě netrval déle než několik dní. Jednotlivec by byl bezmocně vystaven útokům dravé zvěře. A jak by se mohl chránit proti jiným lidským tlupám? Ani lovit by jistě s velkým úspěchem nemohl. Každé zranění a každá nemoc by bez podpory družiny rychle vedly k úmrtí. V takové době byla lidská existence odkázaná na přijetí tlupou. Vyloučení by znamenalo rozsudek smrti. Dokonce ještě ve středověku existoval rozsudek vyobcování.

Prohlédněte si celou ukázku

O autorovi

Rolf Sellin je původní profesí architekt, který o sobě zjistil, že je hypersenzitivní. Když se učil pracovat se svou vysokou citlivostí, vyvinul metody, které dnes ve svých seminářích a knihách zprostředkovává nejen hypersenzitivním lidem, ale komukoli, kdo se zajímá o téma nastavování hranic, včetně psychoterapeutů a psychologů. Česky vyšla jeho kniha Hypersenzitivní lidé mezi námi (2016).

Zdroj informací: portal.cz

O nakladatelství

Nakladatelství Portál bylo založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnesDěti a myRodina a školaInformatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás více zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVelký IQ a EQ trenér
Více než 600 cvičení pro rozvoj myšlení, lepší paměť a koncentraci + EQ testy

Reichel, Wolfgang

Grada, 2019

zobrazit info o knizeBlíž tě nepustím
Jak v sobě najít střed a nastavit hranice

Sellin, Rolf

Portál, 2019

Napsat komentář