Zasoutěžte si o děsivý scénář z genetické laboratoře

helix-perex
Helen a Greg se při své návštěvě genetické kliniky dozvídají o výzkumu, díky kterému se rodí „speciální“ děti. Když jedno z nich zmizí, ukazuje se, že s tímto programem možná souvisí i řada dalších anomálií hlášených z různých koutů světa.

Riziko neoficiálních genetických výzkumů

Americký ministr zahraničí během státní návštěvy Mnichova zemře. Během pitvy na jeho srdci nalezli zvláštní znamení, nejspíš způsobené bakteriemi.

V Brazílii, Tanzanii a Indii zaměstnanci mezinárodní chemické společnosti objevují plodiny a zvířata, které by neměly existovat.

Ve stejnou chvíli se Helen a Greg obrací na genetickou kliniku, která by jim měla pomoci s umělým oplodněním. Doktor jim vypráví o neoficiálním výzkumném programu, díky kterému se už narodilo více než sto „speciálních” dětí. Ale pak jedno z těch dětí zmizí a všechno nasvědčuje, že události spolu souvisí…

 

Helix

Autor: Marc Elsberg

Vydalo: Edice Knihy Omega
Počet stran: 416
Vazba: pevná
Vydáno: 10/2019
ISBN: 978-80-7585-116-1

Přečtěte si více o knize Helix, kterou do soutěže věnovala Edice Knihy Omega patřící pod společnost Knihy Dobrovský. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

knihydobrovsky-logo

Edice Knihy Omega vydává klasickou českou i světovou literaturu. V produkci nakladatelství naleznete také aktuální světové bestsellery severských, britských či amerických spisovatelských hvězd.

Společnost Knihy Dobrovský je rodinná firma, která se od jednoho stolku s knihami rozrostla na 32 prodejen po celé republice, ve kterých během roku pořádají desítky akcí pro všechny, kteří mají slabost pro dobré příběhy – autorská čtení, besedu nebo autogramiády. K tomu je pohání přes 1 milion spokojených zákazníků, kteří udělali radost sobě nebo někomu blízkému.

 

O autorovi

Marc Elsberg se dostal do povědomí čtenářů především svým mistrovským apokalyptickým thrillerem Blackout s až děsivě realistickým scénářem. Okamžitě se z něj stal bestseller a jen v Německu se ho prodalo přes dva miliony výtisků! Marc Elsberg umně kombinuje literaturu faktu s žánrovými prvky thrilleru a vytváří zcela realistický scénář toho, co by nás kdykoliv mohlo potkat. Zero poukazující na stinné stránky moderních technologií a všudypřítomných sítí a Helix, zabývající se genovou výbavou a možnostmi, jak naše geny zneužít, jsou další dva neméně úspěšné thrillery autora. V současné době žije autor ve Vídni se svou manželkou a svůj ideální relax si představuje jako čtení, filmy, divadlo a sport.
(Zdroj informací: společnost Knihy Dobrovský)

 

Vyhrajte knihu Helix

Helen a Greg touží po dětech, ale stále se jim nedaří počít přirozenou cestou. Rozhodnou se proto obrátit na genetickou kliniku, která se zdá být jejich posledních nadějí. Během návštěvy se navíc dozvídají o neoficiálním programu, jehož výsledkem jsou tzv. speciální děti. V čem jejich zvláštnost tkví a jak tento výzkum souvisí s hlášeními z různých koutů světa, kde se objevují plodiny a zvířata, která by neměla existovat? To si přečtěte v knize rakouského spisovatele Marca Elsberga.

Ve spolupráci s Edicí Knihy Omega patřící pod společnost Knihy Dobrovský vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Helix vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Helix
probíhá od 10. do 23. října 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Helix

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHelix

Elsberg, Marc

Edice Knihy Omega, 2019

Napsat komentář